صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۲۸۴۶
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۵ - ۲۵ آبان ۱۴۰۳
این گردنبند تاریخی که از الماس‌های قدیمی تراشیده شدۀ معدن به ارزش ۳۰۰ قیراط تشکیل شده و پیش از این حتی در مراسم تاجگذاری یکی از پادشاهان بریتانیا به گردن آویخته شده، روز چهارشنبه در حراج ژنو به فروش رفت. این گردنبند الماس بسیار کمیاب که فراتر از انتظارها به قیمت ۴.۵ میلیون یورو فروخته شد، با شایعاتی که گفته می‌شود در سقوط ماری آنتوانت، ملکه قرن هجدهم فرانسه نقش داشته نیز مرتبط است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
این گردنبند تاریخی که از الماس‌های قدیمی تراشیده شدۀ معدن به ارزش ۳۰۰ قیراط تشکیل شده و پیش از این حتی در مراسم تاجگذاری یکی از پادشاهان بریتانیا به گردن آویخته شده، روز چهارشنبه در حراج ژنو به فروش رفت.
 
این گردنبند الماس بسیار کمیاب که فراتر از انتظارها به قیمت ۴.۵ میلیون یورو فروخته شد، با شایعاتی که گفته می‌شود در سقوط ماری آنتوانت، ملکه قرن هجدهم فرانسه نقش داشته نیز مرتبط است.
 
پیش از این انتظار می‌رفت که این گردنبند به قیمتی بین ۱.۷ تا ۲.۶ میلیون یورو فروخته شود اما خریدار حراج بزرگ «ساتبیز» در ژنو که گفته می‌شود یک زن بوده، با پرداخت این بها همگان را شگفت‌زده کرد.
 
منشاء الماس‌های این گردنبند به معادن گلکوندا در هند برمی‌گردند که به دلیل شفافیت و کمیاب بودن، فوق‌العاده شهرت دارند؛ این معادن بیش از دو قرن پیش بسته شدند.
 
ماجرای گردنبند
 
علاوه بر کمیابی الماس‌های آن، باورهای تایید نشده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از الماس‌های این گردنبند احتمالا با ماجرای «رسوایی گردنبند» در قرن هجده که باعث شد شهرت ماری آنتوانت، همسر لوئی شانزدهم فرانسه در آستانه انقلاب بزرگ این کشور بشدت زیر سوال برود، مرتبط هستند.
 
ماجرا از این قرار است که گویا یک گردنبند الماس (که قیمت امروزی آن حدود ۱۶.۴۵ میلیون یورو بوده) در ابتدا از سوی لوئی پانزدهم برای معشوقه‌اش «مادام دو باری» سفارش داده می‌شود.
 
اما هنگامی که جواهرسازان پاریسی (چارلز آگوست بومر و پل باسنژ) کار ساخت آن گردنبند را به پایان رساندند، دیگر لویی پانزدهم در قید حیات نبود و به این ترتیب بهایی نیز برای ساخت آن گردنبند به آنها پرداخت نشد و درنتیجه دو جواهرساز، خود را بدهکار یافتند.
 
آنها سپس سعی کردند که آن گردنبند را به جانشین او یعنی لوئی شانزدهم، پادشاه جدید فرانسه بفروشند؛ به این امید که همسر او ماری آنتوانت مایل به داشتن چنین گردنبندی باشد؛ اما ماری آنتوانت تمایلی برای گردنبند نشان نداد.
 
با این وجود در سال ۱۷۸۴ میلادی زنی به نام ژان دو لا موت، نقشه‌ای حیله‌گرانه برای تصاحب این گردنبند و کلاهبرداری از سازندگان آن کشید.
 
او که معشوقۀ کاردینال دو روهان، روحانی بلندپایه آن دوران بود، کاردینال را متقاعد کرد که به عنوان «واسطه» ایفای نقش کرده و این گردنبند را به نمایندگی از ماری آنتوانت از جواهرسازان بخرد. او به کاردینال گفت که ماری آنتوان مایل به داشتن این گردنبند است اما می‌خواهد که معاملات غیرمستقیم و مخفیانه انجام شود.
 
ژان دو لا موت حتی نامه‌هایی جعلی تهیه کرد و ترتیبی داد که یک زن روسپی خود را به عنوان ملکه جا بزند تا کاردینال را گمراه و متقاعد به خرید گردنبند برای ملکه کند.
 
پس از آنکه این زن روسپی از این مسیر به گردنبند دست یافت، ژان دو لا موت الماس‌های آن را جدا کرد و به لندن فرستاد و در آنجا در بازار سیاه فروخت.
 
در آنسوی ماجرا، وقتی دو جواهرساز پاریسی در قبال تحویل گردنبند هیچ پولی دریافت نکردند، مستقیماً نزد ملکه رفتند و دیدند که او کاملاً از این ماجرا بی‌خبر است.
 
پس از آن ژان دو لا موت و دیگر مجرمان دستگیر و محاکمه شدند. کاردینال روهان و ماری آنتوانت نیز درنهایت تبرئه شدند.
 
با این حال، با وجود اعلام بی‌گناهی ملکه، شایعات مربوط به این رسوایی به اعتبار او آسیب رساند و احساسات عمومی علیه او و سلطنت را تشدید کرد.
 
مدت کوتاهی پس از این واقعه نیز انقلاب فرانسه روی داد.
 
منبع: یورونیوز