صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۱۵۱۸
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۱ - ۱۹ آبان ۱۴۰۳
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به شیوع دیابت در دنیا و بی‌اطلاعی برخی افراد از بیماری خود گفت: متاسفانه تعداد افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند یا در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و شناسایی نمی‌شوند، بسیار زیاد است؛ بنابراین اطلاع‌رسانی درباره دیابت از اهمیت فراوانی برخوردار است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به شیوع دیابت در دنیا و بی‌اطلاعی برخی افراد از بیماری خود گفت: متاسفانه تعداد افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند یا در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و شناسایی نمی‌شوند، بسیار زیاد است؛ بنابراین اطلاع‌رسانی درباره دیابت از اهمیت فراوانی برخوردار است.

 دکتر علیرضا رئیسی در آیین افتتاحیه همایش «تازه‌های دیابت» که صبح امروز، شنبه، ۱۹ آبان ماه برگزار شد، اظهار کرد: توجه به بیماری‌های غیرواگیر از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است. کشورهایی که به بیماری‌های غیرواگیر توجه کرده‌اند میزان مرگ و میر ناشی از کرونا نیز در این کشورها کمتر بود و افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی و دیابت مبتلا بودند به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دادند.

وی ادامه داد: توجه به بیماری‌های غیرواگیر از اهمیت فراوانی برخوردار است. من بر این باور هستم که توجه به بیماری‌های غیرواگیر به معنای واکسیناسیون در برابر بیماری‌های واگیردار است. اگر بیماری‌های غیر واگیر را کنترل کنیم در برابر بیماری‌های واگیردار می‌توانیم میزان آسیب‌پذیری را کنترل کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه مطالعه‌ای در ارتباط با بیماری‌های غیرواگیر در سال ۲۰۲۱ انجام شده، تصریح کرد: نتایج این مطالعه بیانگر این است که از یک نفر از هر ۱۰ نفر در جهان به بیماری دیابت مبتلا است و همچنین یک نفر از هر ۱۸ نفر «اختلال قند ناشتا» "IFG" دارد.

رییسی با اشاره به نتایج مطالعه سال ۲۰۲۱ اظهار کرد: یک نفر از هر ۲ نفری که در معرض ابتلا به دیابت هستند یا به این بیماری مبتلا شده‌اند، تشخیص داده نشده‌اند. متاسفانه تعداد افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند یا در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و شناسایی نمی‌شوند، بسیار زیاد است. با توجه به این شرایط، اطلاع‌رسانی درباره دیابت از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به طور مثال، برخی افراد اظهار می‌کنند که میزان قند خون ناشتای آنها ۱۲۰ است و با مصرف توت خشک می‌توانند قند خون خود را کنترل کنند اما پس از مدتی و با انجام یک تست قند خون با عدد بیشتری مواجه می‌شوند.

وی با بیان اینکه سه‌چهارم مبتلایان به دیابت در منطقه خاورمیانه حضور دارند، افزود: تعداد مبتلایان به دیابت که در منطقه خاورمیانه حضور دارند بسیار زیاد است و می‌بایست به آن توجه کرد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه شاخص‌های متعددی برای شاخص‌های توسعه‌ای در نظر گرفته شده، افزود: ریسک‌فاکتورها مانند میزان استعمال دخانیات، بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و فشارخون از جمله مواردی هستند که برای بررسی شاخص‌های توسعه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرند. کاهش میزان ریسک‌فاکتورها به عنوان شاخص‌های توسعه در نظر گرفته شده اما این موضوع برای دیابت لحاظ نشده است؛ بلکه ثابت ماندن نرخ شیوع این بیماری به عنوان شاخص توسعه در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه شیوع و بروز بیماری دیابت غیرقابل کنترل است، افزود: سازمان جهانی بهداشت بر این باور است که اگر کشورها بتوانند میزان بروز بیماری دیابت را کنترل کنند به کار بزرگی دست‌زده‌اند.

رییسی درباره وضعیت رشد بیماری دیابت در جهان گفت: ایران در منطقه‌ای قرار دارد که رشد بیماری دیابت در آن ۸۷ درصد گزارش شده است. میزان ابتلا به دیابت در برخی مناطق نیز ۱۳۴ درصد رشد کرده است. اگرچه ایران در منطقه‌ای قرار دارد که میزان ابتلا به دیابت ۸۷ درصد رشد کرده اما میزان رشد ۸۷ درصدی در میان جمعیت ۷۳ میلیون نفری رخ داده در حالی که رشد ۱۳۴ درصدی این بیماری در میان جمعیت ۲۴ میلیون نفری اتفاق افتاده است.

وی افزود: اپیدمیولوژیست‌ها نسبت به پیش‌بینی تعداد مبتلایان به بیماری دیابت در سال ۲۰۳۰ اقدام کردند و این پیش‌بینی در سال ۲۰۰۹ انجام شد. این پیش‌بینی بیانگر این بود که تعداد مبتلایان به دیابت در سال ۲۰۳۰، معادل ۴۳۸ میلیون نفر است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: سال ۲۰۱۲، در یک پیش‌بینی جدید اعلام کردند که در محاسبه پیش‌بینی گذشته اشتباه کرده‌اند و تعداد مبتلایان به این بیماری در سال ۲۰۳۰ به ۵۵۲ میلیون نفر می‌رسد. سال ۲۰۲۰، اپیدمیولوژیست‌ها باردیگر اعلام کردند که در محاسبات خود اشتباه کرده‌اند و تعداد مبتلایان به دیابت به ۵۷۸ میلیون نفر در سال ۲۰۳۰ می‌رسد.

رییسی ادامه داد: سال ۲۰۲۱، اپیدمیولوژیست‌ها در یک پیش‌بینی جدید اعلام کردند که تعداد مبتلایان به بیماری دیابت به ۶۴۳ میلیون نفر می‌رسد. تمام پیش‌بینی‌های مربوط به دیابت دچار اشتباه شده و کم‌شماری در این زمینه صورت گرفته است. اپیدمیولوژیست‌ها توانسته‌اند پیش‌بینی‌های درستی درباره بسیاری از بیماری‌ها داشته باشند اما این موضوع در ارتباط با دیابت صدق نمی‌کند و غیرقابل پیش‌بینی بودن از ویژگی‌های دیابت است.