صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۲۹۹۰۷
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۳ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳
یکی از فروشندگان نقره در بازار اصفهان درباره خرید و فروش این فلزگران بها گفت: «برخی در توجیه به صرفه بودن سرمایه‌گذاری نقره می‌گویند، اگر در سال ۱۴۰۰، صد میلیون تومان پس انداز داشتید، معادل ۶۶ گرم طلا و یا ۵ کیلو و ۲۶۳ گرم نقره می‌شد. امروز ۶۶ گرم طلا نزدیک ۲۷۰ میلیون تومان و ۵.۲ کیلو نقره نزدیک ۳۴۰ میلیون تومان محاسبه می‌شود. نقره آینده خوبی در سال آینده خواهد داشت.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس اقتصاد «انتخاب»: نقره همواره در قالب آینه و شمعدان برای ایرانی‌ها، یک فلز خاطره‌انگیز بوده است. این روز‌ها اما نقره از قالب سنتی خود خارج شده و در بازار‌های مالی، خرید و فروش نقره و ورود به بازار آن برای سرمایه‌گذاری توصیه می‌شود. نوسانات قیمت نقره در چند سال اخیر نیز نشان داده که با خرید نقره در مقیاس‌های قابل توجه، نسبت به دیگر فلزات گران بها، می‌توان سود بیشتری کسب کرد. قیمت نقره در فروردین 1400 به ازا هر گرم، 19 هزار و 300 تومان قیمت‌گذاری شده است، در سال 1401 به 20 هزار و 200 تومان، در سال 1402 به 42 هزار و 300 تومان و در فروردین 1403 به 55 هزار و 300 تومان رسیده است. در روزهای اخیر نیز قیمت نقره به بیش از ۷۵ هزار تومان رسیده است. این نوسانات نشان می‌دهد که نقره از میانه سال 1400 به این سو، سالانه بیش از 20 هزار تومان در هر گرم افزایش قیمت داشته است. این افزایش قیمت نشان می‌دهد که نقره در سه سال اخیر از نظر جهانی دچار تحولی در مصرف شده است. در این بین برخی نیز نوید نقره‌ی ۹۰ هزار تومانی را می‌دهند که نمی‌توان آن را رد یا تأیید کرد و صرفاً بخشی از گمانه زنی‌های بازار است. 

چگونگی خرید نقره

خرید نقره برای سرمایه‌گذاری اما و اگر‌های بسیاری دارد. طبق مشاهدات میدان خبرنگار «انتخاب» در بازار‌های تهران و اصفهان، شهروندان برای سرمایه‌گذاری از خرید نقره‌های خام معروف به تکه، ساچمه نقره و در نهایت نقره ساخته شده در قالب آیینه و... استفاده می‌کنند. برخی در این بین مدعی‌اند که خرید ساچمه و یا دیگر انواع نقره به علت هزینه ساخت، برای سرمایه‌گذاری مناسب نیست و میزان خطا کیفیت در ساچمه نیز بالاست. همین امر باعث روی آوردن شهروندان به خرید شمش‌های نقره کار نشده و به عبارتی همان نقره تکه‌ای خام است. شمش‌ها نیز چند مدل مختلف دارند. شمش‌های سوئیسی، ترک،اماراتی و خام ایرانی که هریک کیفیت و قیمت متفاوتی نیز دارند. هزینه تولید شمش باعث گران‌تر بودن آن نسبت به نقره خام تکه‌ای است و همین مسأله باعث شده خرید نقره خام بیشتر در میان بازاری‌ها توصیه شود. مانند طلا که هزینه طلا کارشده به عنوان دستمزد، بیشتر از طلا خام است و در نهایت نیز در قیمت فروش، محاسبه نمی‌شود و خریدار آن را می‌پردازد. هزینه واردات و دیگر جزئیات آن را هم باید در قیمت‌گذاری شمش‌ها محاسبه کرد. 

یکی از فروشندگان نقره در بازار اصفهان به خبرنگار «انتخاب» درباره خرید و فروش این فلزگران بها گفت: « برخی در توجیه به صرفه بودن سرمایه‌گذاری نقره می‌گویند، اگر در سال 1400، صد میلیون تومان پس انداز داشتید، معادل 66 گرم طلا و یا 5 کیلو و 263 گرم نقره می‌شد. امروز 66 گرم طلا نزدیک 270 میلیون تومان و 5.2 کیلو نقره نزدیک 340 میلیون تومان محاسبه می‌شود. نقره آینده خوبی در سال آینده خواهد داشت. »

صنایع و نقره

فارغ از سیاست‌های بانکی آمریکا، افزایش مصرف نقره در صنایع از جمله در چین و آمریکا نشان می‌دهد که آینده مصرف نقره با افزایش رو به روست. صنایع الکترونیک، باتری‌ها، عکاسی، ظروف و صنایع نظامی، پزشکی بخشی از نقاط مهمی است که نقره در آن نقش پررنگی ایفا می‌کند و به خصوص برای چینی‌ها جذابیت دارد. در یکسال اخیر نیز کاهش واردات چین در یک بازه دو ماهه، باعث کاهش قیمتی نسبی در بازار نقره شد. با این وجود اما نقره مسیر خود را پیمود و نشان داد که رجوع به این فلز گران بها، امری غیرقابل انکار است.

معادن نقره

نقره Ag ، دارای عدد اتمی 47، وزن اتمی 107.8682 و در گروه یک فرعی (IB)مواد تشکیل‌دهنده نقره محسوب می‌شوند. امروزه 757 معدن نقره در 150 کشور مشغول فعالیت‌اند. طبق تخمین‌ها تاکنون 1.74 میلیون متریک نقره نیز کشف شده است. برخی از پیش‌بینی‌‌ها می‌گویند 530000 تن متریک نقره نیز باقی مانده است. مکزیک، پرو، چین، استرالیا، شیلی و بولیوی کشور‌هایی دارای منابع وسیع نقره هستند ک در این بازار آینده‌ای پرقدرت خواهند داشت، اگرچه به نظر نمی‌رسد آمریکای جنوبی بتواند در مقابل استرالیا و مکزیک دست بالا را داشته باشد و مسائل سیاسی نقره مانند نفت، دارندگان معادن نقره را دچار چالش خواهد کرد. ایران از نظر معادن نقره جایگاه بالایی در جهان ندارد و معدن سرب نخلک در نائین واقع در استان اصفهان به عنوان یکی از از قدیمی‌ترین معادن نقره ایران شناخته می‌شود. عمده نقره ایران از طریق مس و سرب به دست می‌آید.