صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۲۹۷۶۴
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۲۳ - ۱۱ آبان ۱۴۰۳
در حالی که تنها ۴ روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باقی مانده، هر دو نامزد اصلی آخرین تلاش‌ها را برای متقاعد کردن رای دهندگان انجام می‌دهند. بر اساس آخرین نظرسنجی‌ «اطلس اینتل» که روز پنجشنبه منتشر شد، دونالد ترامپ نسبت به رقیب خود در مجموع حدود دو درصد برتری دارد. با این حال، نظرسنجی جداگانه‌ای که از سوی «TIPP Insights» شده، نشان می‌دهد که نامزدها در حال حاضر در یک وضعیت مساوی قرار دارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یورونیوز: در حالی که تنها ۴ روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باقی مانده، هر دو نامزد اصلی آخرین تلاش‌ها را برای متقاعد کردن رای دهندگان انجام می‌دهند. در گردهمایی‌های انتخاباتی، تمرکز کامالا هریس بطور عمده روی موضوع حق سقط جنین و تمرکز دونالد ترامپ روی موضوعات مهاجرت و کنترل مرزها است.
 
نظرسنجی مرکز تحقیقات «Associated Press-NORC» حاکی از آن است که حدود ۷۰ درصد از آمریکایی‌ها، در قبال این انتخابات عمدتا احساس اضطراب یا سرخوردگی دارند تا شور و شوق.
 
همچنین اگرچه هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان در این احساسات مشترک هستند اما دموکرات‌ها سطوح بالاتری از اضطراب را گزارش کردند.
 
گزارش‌ها حاکی از آن است که تا کنون بیش از ۶۲.۸ میلیون «رای زودهنگام» برای انتخابات پیشروی آمریکا داده شده که یک رکورد در تاریخ انتخابات این کشور محسوب می‌شود.
 
همچنین برای اولین بار جمهوری‌خواهان نیز به همان اندازه دموکرات‌ها در رای گیری زودهنگام مشارکت داشتند. اهمیت این خبر از آن رو است که «رای دهی زودهنگام» عمدتا یک روش مورد علاقه برای دموکرات‌های آمریکا است و بر این اساس انتظار می‌رود که رای دموکرات‌ها به حداکثر میزان خود نزدیک شده باشد و به این ترتیب این جمهوری‌خواهان هستند که فرصت بیشتری برای جذب رای‌های باقیمانده در روزهای آتی دارند.
 
با این وجود این نظرسنجی نشان داد که همه رای‌دهندگان ثبت نام کرده، به یک میزان مطمئن نیستند که آرایی که به روش‌های مختلف فرستاده می‌شوند، همه بطور دقیق خوانده و شمرده می‌شوند.
 
تنها نیمی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی به دقت دستگاههای رای‌گیری الکترونیکی اطمینان داشتند و در مجموع نیز رای دهندگان دموکرات، در مقایسه با رای دهندگان جمهوری‌خواه اعتماد بیشتری به همه روش‌های جمع آوری آرا داشتند.
 
وضعیت دو نامزد اصلی در ایالت‌های تعیین کننده
 
بر اساس آخرین نظرسنجی‌ «اطلس اینتل» که روز پنجشنبه منتشر شد، دونالد ترامپ نسبت به رقیب خود در مجموع حدود دو درصد برتری دارد. با این حال، نظرسنجی جداگانه‌ای که از سوی «TIPP Insights» شده، نشان می‌دهد که نامزدها در حال حاضر در یک وضعیت مساوی قرار دارند.
 
در ایالت‌هایی که می‌تواند نتیجه انتخابات را تعیین کند، یعنی پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، آریزونا، ویسکانسین و نوادا، رقابت سخت‌تری در جریان است.
 
نظرسنجی روزانه «FiveThirtyEight» نشان می‌دهد که برتری کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور کنونی در میشیگان ناچیز و تقریباً ۰.۸ است. خانم هریس همچنین برتری خود را در نوادا از دست داده و ترامپ اکنون با ۰.۳ درصد در این ایالت جلودار است. در ویسکانسین، برتری خانم هریس از ۰.۸ درصد در روز چهارشنبه به ۰.۶ درصد کاهش یافته است.
 
در مقابل در پنسیلوانیا، برتری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده اندکی افزایش یافته و از ۰.۴ درصد به ۰.۷ درصد رسیده است. برتری او در کارولینای شمالی نیز به سطح هفته گذشته بازگشته و اکنون به ۱.۴ درصد رسیده است. ترامپ در آریزونا با ۲.۴ درصد از هریس پیشی گرفته و در جورجیا نیز برتری او ۱.۸ درصد و همچنان رو به افزایش است.
 
نظرسنجی «سی‌ان‌ان»
 
اما گزارش آخرین نظرسنجی‌های انجام شده توسط شبکه خبری «سی‌ان‌ان» درباره دو ایالت کلیدی جورجیا و کارولینای شمالی کمی متفاوت است.
 
بر اساس این نظرسنجی‌ها که بصورت آنلاین یا تلفنی انجام شده، نه کامالا هریس و نه دونالد ترامپ نتوانستند در جذب رای دهندگان در دو ایالت جورجیا و کارولینای شمالی به برتری قابل توجهی دست یابند.
 
نتایج این نظرسنجی‌ها که طی روزهای ۲۳ تا ۲۸ اکتبر با طرح پرسش از رای دهندگان ثبت نام شده (از جمله ۷۳۲ رای دهنده در جورجیا و ۷۵۰ رای دهنده در کارولینای شمالی) انجام شده، حاکی از آن است که در ایالت جورجیا ۴۸ درصد از رای دهندگان قصد حمایت از دونالد ترامپ و ۴۷ درصد قصد حمایت از کامالا هریس را دارند.
 
در کارولینای شمالی نیز هریس احتمالا ۴۸ درصد آراء و ترامپ ۴۷ درصد را از آن خود خواهد کرد.
 
نتایج همچنین حاکی از آن است که از زمان نظرسنجی پیشین در اواخر ماه اوت در جورجیا و اواخر سپتامبر در کارولینای شمالی، تغییر کمی در دیدگاههای رای دهندگان بوجود آمده است و ۹۵ درصد از رای دهندگان احتمالی در هر ایالت نیز اکنون می‌گویند که تصمیم خود را درباره اینکه به چه کسی رای دهند، گرفته‌اند.
 
بیش از نیمی از رای‌دهندگان احتمالی در جورجیا (۵۹ درصد) و کارولینای شمالی (۵۲ درصد) نیز می‌گویند که قبلا رای خود را به صندوق انداخته‌اند.
 
در هر دو ایالت، تقریباً دو سوم حامیان هریس (۶۹ درصد در جورجیا و ۶۷ درصد در کارولینای شمالی) می‌گویند که بیشتر برای حمایت از او رأی می دهند تا برای اعلام مخالفت با ترامپ. این سهم بالاتر از آخرین نظرسنجی «سی‌ان‌ان» در پنج ایالت آریزونا، میشیگان، نوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین است که میانگین سهم حدود ۶۰ درصد بود.
 
یکی از مهمترین دلایل چنین انتخابی نیز حمایت برجستۀ سیاه‌پوستان از خانم هریس در جورجیا و کارولینای شمالی است؛ بگونه‌ای که از هر ۱۰ نفر از آنها ۸ نفر می‌گویند که رای آنها عمدتاً در تأیید معاون رئیس جمهور به صندوق ریخته خواهد شد.
 
اکثریت گسترده حامیان ترامپ در هر دو ایالت نیز (۸۱ درصد در جورجیا و ۷۵ درصد در کارولینای شمالی) می‌گویند که رای آنها در درجه اول در حمایت از رئیس جمهور پیشین است و نه در مخالفت با خانم هریس. این مشابه همان سهم از حامیان ترامپ در دیگر ایالت‌های میدان نبرد است.
 
در هر دو ایالت، رای دهندگان به عملکرد دولت بایدن در قبال طوفان هلن انتقاد دارند که همین موضوع احتمالا بر رای آنها به کامالا هریس نیز تاثیر خواهد گذاشت.
 
درگیری‌ها در خاورمیانه از دیگر موضوعات مهم برای رای دهندگان آمریکایی است؛ بگونه‌ای که بر اساس نظرسنجی آسوشیتدپرس از هر ۱۰ رای دهنده ۳ نفر فکر می‌کنند که آمریکا می‌تواند اقدامات بیشتری را برای تضمین آتش‌بس در خاورمیانه انجام دهد.
 
حدود نیمی از رای دهندگان ثبت نام شده نیز نگران بودند که وضعیت کنونی خاورمیانه به یک درگیری گسترده‌تر تبدیل شود و از هر ۱۰ نفر ۴ نفر نگران بودند که ایالات متحده به جنگ کشیده شود. رای دهندگان دموکرات و جمهوری‌خواه در این موضوع به یک اندازه نگران تشدید درگیری‌ها بودند.