پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اضافه کردن تخم مرغ به رژیم غذایی روزانه میتواند به مبارزه با عفونتهای مختلف، مقابله با ویروسها و بیماریها کمک کند. یک تخم مرغ بزرگ حاوی حدود یک چهارم از مصرف روزانه سلنیوم است که یک ماده مغذی است که به سیستم ایمنی بدن کمک میکند و هورمون تیروئید را تنظیم میکند.
اضافه کردن تخم مرغ به رژیم غذایی روزانه میتواند به مبارزه با عفونتهای مختلف، مقابله با ویروسها و بیماریها کمک کند. یک تخم مرغ بزرگ حاوی حدود یک چهارم از مصرف روزانه سلنیوم است که یک ماده مغذی است که به سیستم ایمنی بدن کمک میکند و هورمون تیروئید را تنظیم میکند.
علاوه بر این تخم مرغ یکی از بهترین منابع ویتامین D است، اگرچه ناگفته نماند که میزان ویتامین D آن به رژیم غذایی مرغهای تخمگذار بستگی دارد. ویتامین D اغلب «ویتامین آفتاب» نامیده میشود و برای حمایت از فعال شدن سیستم ایمنی و بسیاری دیگر از عملکردهای سالم بدن مورد نیاز است. بنابراین، اگرچه نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است، تخم مرغ نیزدر برخی موارد به منبع غذایی مهم این ویتامین تبدیل میشود، به ویژه برای افرادی که زمان کمی را در خارج از منزل سپری میکنند.
تخم مرغ چقدر ویتامین D دارد؟
این بدان معنی است که تخم مرغ، به ویژه زرده آن، منبع طبیعی ویتامین D است زیرا ویتامینهای محلول در چربی تمایل دارند خود را در قسمت چربی تخم مرغ ذخیره کنند. به طور متوسط، یک زرده ممکن است حاوی حدود ۱۰ تا ۲۰ واحد بین المللی ویتامین D باشد، اگرچه این مقدار متفاوت است. مقدار مورد نیاز رژیم غذایی برای بزرگسالان حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین المللی ویتامین D در روز است، بنابراین تخم مرغ ممکن است مقدار معینی از نیاز رژیم غذایی به ویتامین D را تامین کند.
محتوای ویتامین D در تخم مرغ میتواند تحت تاثیر این موارد تامین شده باشد:
مرغهایی که خوراک غنی شده با ویتامین D مصرف میکنند یا به نور خورشید دسترسی دارند، تخم مرغ هایی حاوی میزان قابل توجهی از ویتامین D تولید میکنند. برخی از تخممرغهای موجود در بازار حتی بهعنوان « تقویت شده با ویتامین D » به بازار عرضه میشوند که حاوی چهار برابر مقدار معمول این ویتامین هستند.
برخی از نژادهای مرغ به طور طبیعی تخمهایی با محتوای ویتامین D کمی بالاتر تولید میکنند، اگرچه این تنوع در مقایسه با عوامل غذایی و محیطی بسیار کم است.
تامین سلامت با ویتامین D
نقش ویتامین D چند منظوره است، بنابراین دریافت آن از تخم مرغ برای به دست آوردن تمام این فواید مفید است:
ویتامین D باعث جذب کلسیم در بدن میشود که برای حفظ و استحکام استخوانها و دندانها لازم است. ویتامین D خطر پوکی استخوان را به حداقل می رساند.
ویتامین D یک تنظیم کننده پاسخ ایمنی است. بنابراین نقش بسیار کلیدی در مبارزه با عوامل بیماری زا و کاهش التهاب دارد.
سطوح پایین ویتامین D با اختلالات خلقی از جمله افسردگی مرتبط است.
ویتامین D برای حفظ سلامت ماهیچهها و عملکرد ماهیچه ها مهم است که ممکن است به افراد مسن کمک کند تا قدرت، هماهنگی و تعادل خود را از دست ندهند.
سایر مواد مغذی تخم مرغ
فراتر از ویتامین D، تخم مرغ منبع تغذیه است. آنها سرشار از پروتئین، حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری، و همچنین ویتامینها و مواد معدنی مهم هستند:
ویتامین B۱۲ که برای تولید گلبولهای قرمز خون و سلامت اعصاب بسیار مهم است.
ویتامین A که برای بینایی، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت پوست مهم است.
کولین که برای رشد مغز، یکپارچگی غشای سلولی و عملکرد کبد ضروری است.
سلنیوم که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و از سلامت تیروئید حمایت میکند.
ترکیبی از پروتئین، چربیهای سالم و مواد مغذی ضروری، تخممرغ را به یک غذای مغذی تبدیل میکند که از حفظ عضلات، سلامت متابولیک و حفظ سطح بالای انرژی حمایت میکند.
همشهری آنلاین