صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۲۹۲۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۲ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که نوزادانی که در محیط‌های آلوده رشد می‌کنند، احتمال بیشتری برای ابتلا به آلرژی به بادام زمینی دارند. این یافته‌ها، اهمیت بهبود کیفیت هوا برای سلامت کودکان را بیش از پیش نمایان می‌سازد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که نوزادانی که در محیط‌های آلوده رشد می‌کنند، احتمال بیشتری برای ابتلا به آلرژی به بادام زمینی دارند. این یافته‌ها، اهمیت بهبود کیفیت هوا برای سلامت کودکان را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

 

 به نقل از مدیسن نت،محققان دانشگاه ملبورن استرالیا، به بررسی رابطه میان آلودگی هوا و افزایش شیوع آلرژی به بادام زمینی در کودکان پرداخته‌اند. این مطالعه که شامل تقریباً ۵۳۰۰ کودک در سن یک سالگی بود، نشان می‌دهد که هوای آلوده می‌تواند به تشدید واکنش‌های آلرژیک در سیستم ایمنی نوزادان منجر شود.

دکتر «دیگو لوپز»، سرپرست این تحقیق، توضیح می‌دهد: «آلاینده‌های هوا دارای اثرات تحریک‌کننده و التهابی هستند که ممکن است خطر آلرژی‌های غذایی را افزایش دهند.» او همچنین اشاره کرد که هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد تا مکانیسم دقیق این اثرات مشخص شود، به‌ویژه اینکه چرا آلرژی‌های دیگری مانند اگزما و آلرژی به تخم‌مرغ تحت تأثیر آلودگی هوا قرار نمی‌گیرند.

در این مطالعه، محققان به بررسی داده‌های محلی آلودگی هوا در مناطق زندگی کودکان پرداخته و دو نوع آلودگی، یعنی ذرات ریز (PM۲.۵) و دی‌اکسید نیتروژن (NO₂) را بررسی کردند. سپس، نتایج نشان داد که با افزایش میزان آلودگی هوا، احتمال ابتلای کودکان به آلرژی به بادام زمینی نیز به طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.

این پژوهش نشان‌دهنده این واقعیت است که عوامل متعددی در شیوع آلرژی‌ها نقش دارند و آلودگی هوا ممکن است یکی از این عوامل مهم باشد. دکتر لوپز افزود: «اگر سطوح بالاتر آلودگی هوا بر شیوع و تداوم آلرژی‌ها تأثیر بگذارد، این یافته‌ها می‌تواند بر سیاست‌گذاری‌های بهداشتی و بهبود کیفیت زندگی کودکانی که با انواع آلرژی‌ها زندگی می‌کنند، تأثیرگذار باشد.»

افزایش آلرژی به بادام زمینی در نوزادان سؤالات جدیدی را درباره نقش محیط در سلامت سیستم ایمنی به وجود می‌آورد. این تحقیق بر لزوم توجه به کیفیت هوا و تأثیر آن بر سلامت عمومی، به‌ویژه سلامت کودکان، تأکید دارد. با شناخت بهتر از عوامل تشدیدکننده آلرژی‌ها، می‌توان به راهکارهای موثرتری برای پیشگیری از آن‌ها دست یافت و کیفیت زندگی کودکان را بهبود بخشید.

 

سلامت نیوز