صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۱۹۴۱۷
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۲۱ - ۰۱ مهر ۱۴۰۳
وزیر کشور گفت: برای پیشگیری از حوادث مشابه در آینده با مسببان حادثه انفجار معدن‌جوی طبس باید برخورد جدی، سریع و درس‌آموز صورت گیرد، اظهار داشت: هیچ قیمتی روی جان انسانها نمی‌شود گذاشت.‌
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: وزیر کشور گفت: برای پیشگیری از حوادث مشابه در آینده با مسببان حادثه انفجار معدن‌جوی طبس باید برخورد جدی، سریع و درس‌آموز صورت گیرد، اظهار داشت: هیچ قیمتی روی جان انسان‌ها نمی‌شود گذاشت. 

ستاد مدیریت بحران حادثه معدن معدنجوی طبس به ریاست وزیر کشور و با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و هیئت‌های همراه در محل معدن طبس برگزار شد.

اسکندر مومنی در این جلسه ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های کارگران فوت شده، اظهار داشت: متأسفانه طبق بررسی‌های میدانی که صورت گرفته این حادثه تلخ در اثر نشت ناگهانی گاز در دو مسیر رخ داده است.

به گفته وی؛ این حادثه ۳۲ فوتی و ۱۷ مصدوم داشت و بر اساس آخرین آمارها، جمعی از کارگران هم محبوس هستند.

وزیر کشور افزود: اکیپ‌های ایمنی و فنی این معدن در حال فعالیتند و از شهرستان‌ها و معادن اطراف هم کمک رسانی انجام شده است.

مؤمنی با بیان اینکه ۴۰۰ متر تا محل اصلی حادثه فاصله است، افزود: در وهله نخست گاز‌های موجود باید تخلیه شوند تا مددکاران به افراد محبوس برسند.

به گفته وی؛ تجهیزات لازم بلافاصله به محل حادثه رسیده و از ظرفیت همه دستگاه‌ها استفاده شده، همه مشغول کارند و پیکر‌های فوت شدگان نیز در حال انتقال به زادگاهشان است.

وزیر کشور گفت: دلیل این حادثه در تمامی ابعاد توسط کارگروه ویژه‌ای بررسی می‌شود و در این زمینه به هیچ وجه کوتاه نخواهیم آمد.

مؤمنی با بیان اینکه پیشگیری از حوادث مشابه در آینده باید نهادینه شود، گفت: این منطقه معادن زیادی دارد لذا تجهیزات لازم هم باید مستقر می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این نکته که این حادثه تلخ را در درجه اول به خانواده‌های این افراد و مردم ایران تسلیت عرض می‌کنم، متذکر شد: هیچ چیز نمی‌تواند فقدان و جای خالی این عزیزان را پر کند.

وی با اشاره به بازدید میدانی خود از محل حادثه و مشورت با گروه‌های فنی تونل‌ها، گفت: از مسیر اول ۳۱ پیکر به بیرون منتقل شده و در مسیر دوم، حدود ۱۰۰۰ متر پیش‌روی شده و در ادامه می‌بایست گاز‌های تونل تخلیه گردد.

وزیر کشور ابراز امیدواری کرد؛ امدادگران تا فردا صبح به دهانه اصلی رسیده و وضعیت محبوسین تعیین تکلیف گردد.

مؤمنی با تأکید بر اهمیت رسیدگی به وضعیت درمان مصدومان، از ضرورت اعزام آن‌ها به شهر‌های خود گفت و افزود: چنانچه ضعفی در امکانات امداد و نجات معادن وجود دارد، می‌بایست اعلام نیاز گردد تا در اولین فرصت نسبت به تجهیز و جای‌گذاری این امکانات اقدام شود.

وی با اشاره به صحبت‌های مطرح شده در مورد قصور و کوتاهی‌های احتمالی، گفت: الان نمی‌خواهم قضاوتی داشته باشم، اما باید بررسی شود کارگران ماسک و اکسیژن سیار به همراه داشته اند یا فن‌هایی که گاز‌ها را از بین می‌برد و سنسور‌هایی که میزان گاز را تشخیص می‌دهند، درست عمل کرده اند؟!

وزیر کشور با تأکید بر لزوم بازنگری در شیوه‌نامه‌ها، افزود: باید بررسی شود که آیا دستگاه‌هایی که باید به صورت مستمر نظارت می‌کردند به درستی انجام وظیفه کرده‌اند یا خیر.

وی تأکید کرد: به مردم اطمینان می‌دهیم که حتماً با خاطیان برخورد جدی می‌شود.

مؤمنی در پایان بر آماده‌باش همه دستگاه‌های امدادی تا اتمام و تعیین تکلیف همه کارگران محبوس شده تأکید کرد.

وی با بیان اینکه کارگروهی برای بررسی علت حادثه باید تشکیل شود، تصریح کرد: بدون هیچ اغماضی این حادثه بسیار بسیار تلخ است و باید با هر فرد خاطی در هر رده‌ای برخورد قانون صورت گیرد.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه نکته بسیار مهم جلوگیری و تکرار این حوادث است، اظهار داشت: ایمنی باید مقدم بر هر کاری باشد.

مؤمنی افزود: این کارگران در عمق زمین برای کسب روزی تلاش می‌کنند و به دنبال آبادانی کشور هستند لذا این موضوع باید مورد توجه همه باشد و همه کارفرمایان و ما متولیان باید دقت لازم را داشته باشیم.