صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۰۹۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۰ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۳
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به افزایش قابل ملاحظه دمای کشور در فلات مرکزی مانند تهران و اصفهان طی ماه جاری، از کاهش تدریجی دما از هفته آینده خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همشهری: رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به افزایش قابل ملاحظه دمای کشور در فلات مرکزی مانند تهران و اصفهان طی ماه جاری، از کاهش تدریجی دما از هفته آینده خبر داد.
 
احد وظیفه افزود: دمای هوای کشور طی مرداد ماه به‌طور میانگین ۲.۶ درجه سلسیوس گرم‌تر از وضعیت نرمال بوده است که عدد درشتی محسوب می‌شود.
 
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: امسال فلات مرکزی ازجمله استان‌های تهران، قم، اصفهان، یزد، کرمان، خراسان جنوبی و سمنان و مرکزی یک دوره گرم قابل ملاحظه‌ را سپری کرده‌اند، به‌ویژه در مردادماه تعداد روزهایی که دما در محدوده بالایی رخ داده، قابل توجه بوده است.
 
وی ادامه داد: در برخی روزهای اخیر میانگین دمای استان‌هایی تهران، یزد، اصفهان، کرمان و قم بین ۳ تا ۸ درجه سلسیوس بالا از وضعیت نرمال بود. این عدد درشتی است، به‌خصوص اینکه این بی‌هنجاری دمایی در دوره اوج گرما اتفاق افتاده است.
 
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور افزود: در نتیجه این وضعیت، احساس گرمای طولانی و قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم و موجب مصرف بیشتر انرژی شده است، به‌گونه‌ای که در تهران مجبور به استفاده از وسایل سرمایشی طی شبانه‌روز هستیم و در نقاط گرم‌تر مثل قم و یزد این مساله حادتر است.
 
وی ادامه داد: طی این مدت دمای شهرهای شمالی ، جنوب شرق کشور و تا حدودی غرب کشور در حد نرمال بود و حتی در سواحل شمالی به‌ویژه در هفته جاری بی‌هنجاری دمایی منفی به علت موج بارشی رخ داد.
 
وظیفه در پایان درباره وضعیت دمای هوا طی شهریور ماه گفت: با ورود به شهریور ماه افت نسبی دما ملاحظه می‌شود و امروز و فردا (۲۶ و ۲۷ مرداد) دمای هوای کشور کلانشهر تهران کاهش می‌یابد البته کمینه دما طی هفته جاری نزدیک به ۳۰ درجه سلسیوس بود و حتی از این میزان بیشتر شد. دما طی هفته آینده ۳ تا ۴ درجه سلسیوس کاهش می‌یابد و باعث مصرف کمتر انرژی می‌شود چراکه هر یک درجه افزایش دما در شرایط دمایی بالا افزایش قابل ملاحظه‌ای در مصرف انرژی ایجاد می‌کند.