خسرو بازیگری را از تئاتر در سن ۱۹ سالگی آغاز کرد و پس از آن فیلم های سینمایی و تلویزیونی زیادی را بازی کرد. ماندگار ترین نقش خسرو شکیبایی ، حمید هامون بود که در فیلم هامون اجرا کرد و پس از آن فیلم های زیادی را در قالب این کاراکتر اجرا کرد.
جالب است بدانید خسرو شکیبایی به خاطر مهربانی که با مردم و هنرمندان داشت به عمو خسرو مشهور بود.
خسرو شکیبایی یک هنرمند واقعی بود او در اوقات فراغت خود شعر می سرود و با خودکار بدون هیچ خط خوردگی نقاشی می کشید.
تصویر کودکی خسرو شکیبایی
خانواده و دوران کودکی خسرو شکیبایی
احمد شکیبایی پدر خسرو شکیبایی بود که بر اثر بیماری سرطان فوت کرد. در واقع هنگامی که خسرو فقط چهارده سال داشت این حادثه غم انگیز برای او رخ داد.
مادرش فریده خاتمی نام داشت. دوستان و آشنایان و حتی فامیل، خسرو را محمود صدا می زدند در حالی که در شناسنامه خسرو نام داشت. خسرو ۱۹ ساله بود که بازیگری را شروع کرد ، او پیش از بازی حرفه ای ، به عنوان خیاطی ، کانال سازی و اسانسور ساز کار کرد و تحصیلات خود را در دانشکده هنر های زیبا از دانشگاه تهران در رشته بازیگری به پایان رساند.
نقطه اوج بازیگری
مسعود کیمیایی فیلمنامه نویس و فیلمساز معروف ایرانی از خسرو شکیبایی برای بازی در فیلم خط قرمز درخواست همکاری کرد که باعث شد خسرو به صورت حرفه ای وارد عرصه سینما شود.
وی به مدت هفت سال در سینما به صورت حرفه کار کرد و فیلم های معروفی همچون رابطه ، ترن ، دزد و نویسنده را به کارنامه خود اضافه کرد. سپس با بازی در فیلم همایون به اوج شهرت خود در آن زمان رسید.
وضعیت تاهل و ازدواج خسرو شکیبایی
خسرو شکیبایی در اولین ازدواجش با تانیا جوهری صاحب یک فرزند دختر به نام پوپک شد که بعد از گذشت مدتی از این بازیگر نام آشنای سینما و تلویزیون در آن زمان جدا شد.
او بعد از ازدواج دومش با پروین کوشیار که بازیگر تئاتر بود ، صاحب پسری به نام پوریا در سال ۱۳۶۱ شد.
پسر خسرو شکیبایی و مادرش
بخشی از جوایز و افتخارات
خسرو شکیبایی در فیلم همایون به قدری خوب بازی کرد که از هشتمین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت جایزه سیمرغ بلورین شد. همچنین نظر بسیاری از منتقدان و مردم را به خود جلب کرد.
خسرو برای ایفای نقش در فیلم کیمیا به کارگردانی احمدرضا درویش مجدد موفق به دیافت جایزه سیمرغ بلورین برای نقش اول مرد شد.
علاوه بر این موارد دیپلم افتخاری برای ایفای نقش در فیلم اتوبوس شب نیز از جمله افتخارات وی می باشد.
سومین سیمرغ خسرو شکیبایی برای نقش عادل مشرقی برای بازی در فیلم سالاد فصل بود.
اخرین جایزه ای هم که خسرو شکیبایی دریافت کرد ، از ششمین جشن ماهانه "دنیای تصور" بود که در برای فیلم کاغذ بی خط به او اهدا شد.
همچنین بهتر است بدانید شکیبایی جایزه یکی از برترین بازیگران 30 سال بعد از انقلاب معرفی شد.
خسرو شکیبایی در کنار جکی چان
پایان زندگی این هنرمند به یاد ماندنی
خسرو شکیبایی در تیر ماه ۱۳۸۷ در بیمارستان پارسیان تهران بر اثر بیماری سرطان کبد و دیابت درگذشت. او مدت ها بود که از این بیماری ها رنج می برد که سر انجام در ۶۴ سالگی خود جان به جان آفرین تسلیم کرد.
خسرو شکیبایی