پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یورونیوز: اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) روز جمعه ۱۲ ژوئیه (۲۲ تیرماه ۱۴۰۳) تازهترین آمار مربوط به توانایی تامین وعده غذایی حاوی گوشت و ماهی و معادلهای گیاه آن را اعلام کرد که نشان میدهد همچنان ۹۰.۵ درصد از شهروندان اتحادیه اروپا قادر به تامین غذای مناسب هستند.
به گزارش اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات)، ۹.۵ درصد از جمعیت اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ میلادی قادر به تامین هزینههای تهیه یک وعده غذایی حاوی گوشت، ماهی یا معادل گیاهی آن را به صورت یک روز در میان نبودند.
این آمار جدید ۱.۲واحد درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۲ ( که ۸.۳ درصد بود) بیشتر شده است.
علاوه بر این، درصد افرادی که در سال ۲۰۲۳ در معرض خطر رسیدن به فقر بودند، در سطح اتحادیه اروپا ۲۲.۳ درصد بود که نشان دهنده افزایش ۲.۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ (۱۹.۷ درصد) بود.
در سطح ملی، اسلواکی با ۴۵.۷ درصد بالاترین درصد افراد در معرض خطر را که قادر به تهیه یک وعده غذایی مناسب به صورت یک روز در میان نیستند، دارا بود. پس از آن مجارستان با ۴۴.۹ درصد و بلغارستان با ۴۰.۲ درصد در بالای این فهرست قرار دارند.
در مقابل، کمترین درصد در ایرلند با ۴.۲ درصد، قبرس با ۵.۰ درصد و پرتغال با ۵.۹ درصد ثبت شده است.
در کل اتحادیه اروپا، شکاف بین کل جمعیت و جمعیت افراد در معرض فقر از نظر تأمین یک وعده غذایی مناسب ۱۲.۸ درصد بود.
در سطح کشورها، مجارستان بیشترین شکاف را با ۳۰.۲ درصد گزارش کرد و پس از آن اسلواکی (۲۷.۹ درصد) و یونان (۲۷.۳ درصد) قرار گرفت.
در مقابل، سوئد، قبرس، لوکزامبورگ، پرتغال و ایرلند کمترین شکاف را گزارش کردند که همگی کمتر از ۴.۰ درصد بود.
توانایی پرداخت یک روز در میان برای داشتن یک وعده غذایی حاوی گوشت، ماهی یا جایگزین گیاهی آن یکی از عواملی است که در سطح خانوار هنگام محاسبه میزان محرومیت شدید مادی و اجتماعی در نظر گرفته می شود.
این شاخص جزء کلیدی ستون اروپایی حقوق اجتماعی در جدول امتیازات اجتماعی شاخصها است.