صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۹۹۵۰۴
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۰ - ۲۰ تير ۱۴۰۳
فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: آنچه که مهم است و باید تذکر دهیم این است که جناب آقای جلیلی که در واقع دولت را مراقب می‌کنند و عملکردهایش را نقد می‌کنند، باید در مقام مشاور و ارائه مشورت‌های نقدگونه به مبانی و اصول نقد منصفانه و ورود به موضوعات مشترک با اطلاعات واحد اقدام کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: آنچه که مهم است و باید تذکر دهیم این است که جناب آقای جلیلی که در واقع دولت را مراقب می‌کنند و عملکردهایش را نقد می‌کنند، باید در مقام مشاور و ارائه مشورت‌های نقدگونه به مبانی و اصول نقد منصفانه و ورود به موضوعات مشترک با اطلاعات واحد اقدام کنند، این نباشد که دولت در پارادایم خودش صحبت کند و دولت سایه هم براساس توهمات خودش صحبت کند. ما اصل دولت سایه را تایید می‌کنیم اما این نیست که دولت سایه براساس توهمات موردی و شخصی خودش بخواهد نظریه‌پردازی کند این را مورد نقد می دانیم.

محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوالی پیرامون «مشابه‌‌سازی میان انتخابات جمعه گذشته با انتخابات های سال های ۷۶ و ۸۴»، گفت: من اینطور فکر نمی‌کنم، انتخابات اخیر شباهت تام و تمام با هیچکدام از انتخابات های گذشته نداشته است. این یک انتخابات ویژه خودش بود هم به حساب رویکرد جریانات پشتیبان، هم به اعتبار نامزد مورد نظر، هم در ارتباط با نحوه بیان فعالیت‌های تبلیغاتی هم در ارتباط با مخالفت چهره‌های رقیب و هم در بحث جامعه مخاطبی که رییس‌جمهور منتخب از آن‌ها رأی گرفته است.

وی ادامه داد: در همه این محورهای ۵ گانه ما دارای یک رفتار مختص به خود بودیم. این انتخابات البته ممکن است در یک زمینه‌هایی شباهت‌هایی با انتخابات‌های قبلی داشته اما کاملا مطابق نبوده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این مساله که «در حرف‌های بعد از انتخابات نشانه‌ای از ادامه دولت سایه برداشت می‌شود و گمان می‌رود که به کارشکنی منجر شود؛ با توجه حرف‌هایی که در بحثFATF  و کرسنت در مناظره ها مطرح شد، فکر می‌کنید این کارشکنی ها تا کجا ادامه خواهد یافت؟»، ابراز داشت:  نفس تاسیس و تشکیل دولت سایه یک امر خوبی است، معمولا در دنیا رقبایی که از صحنه فعالیت‌های انتخاباتی پیروز خارج نمی شوند برای حفظ انسجام خودشان تلاش می کنند که پا به پای دولت مستقر و مطالبق با همه فرآیندهای مدیریتی کشور حرفی برای گفتن داشته باشند. از این جهت من فکر می‌کنم که نفس تشکیل و تاسیس دولت سایه از سوی آقای جلیلی را باید استقبال کنیم.

وی افزود: لکن آنچه که مهم است و باید تذکر دهیم این است که جناب آقای جلیلی که در واقع دولت را مراقب می‌کنند و عملکردهایش را نقد می‌کنند، باید در مقام مشاور و ارائه مشورت‌های نقدگونه به مبانی و اصول نقد منصفانه و ورود به موضوعات مشترک با اطلاعات واحد اقدام کنند، این نباشد که دولت در پارادایم خودش صحبت کند و دولت سایه هم براساس توهمات خودش صحبت کند. ما اصل دولت سایه را تایید می‌کنیم اما این نیست که دولت سایه براساس توهمات موردی و شخصی خودش بخواهد نظریه‌پردازی کند این را مورد نقد می دانیم.

عطریانفر در واکنش به این مساله که «از سال ۹۸ و بعد از اتفاقات بنزین خیلی وقایع رخ داد که جریان رقیب مردم را به خاطر انتخاب دولت روحانی و مجلس دهم سرزنش می‌کنند، الان هم مشاهده می‌کنیم که مردم را تحقیر و تمسخر می کنند»، تصریح کرد: طببیعی است که رقیب شکست خورده در مقام توجیه خودش و طرفداران خودش یک حرف هایی بزند که این حرف‌ها یا با واقعیت تطبیق ندارد یا به نوعی رفتار غیراخلاقی در حق رقیب پیروز باشد.

وی افزود: من فکر می‌کنم که کلا خیلی نباید به این اظهارنظرها بها بدهیم، به هر حال شما هرکاری هم کنید رقیبی که براساس مبانی مشترک با رقیب پیروز خود، حرفی برای گفتن ندارد؛ کما اینکه در مناظره ها هم مشاهده کردید که آقای پزشکیان براساس شاخص های آماری حرفی را می‌زد و آقای جلیلی حرف خودش را میزد و خیلی تاکید نداشتند که این حرف ها درست است یا غلط است؛ وقتی در آن مقطع ما دیدیم آن‌ها پیام درستی را به جامعه منتقل نمی‌کنند باید منتظر این رویکرد هم در این شرایط باشیم.

عضو شورای مرکزی کارگزاران در پاسخ به این سوال که «توصیه یا پیشنهاد شما به آقای پزشکیان در بحث تشکیل کابینه، مقابله با کارشکنی‌ها یا تعامل با دو قوه دیگر چیست؟» اظهار داشت: من فکر می‌کنم توصیه هایی که ما می توانیم خدمت آقای پزشکیان داشته باشیم خود ایشان پیشاپیش به آن مسائل توجه دارد چون در مجموعه گفت‌وگوهایی‌ که در مناظره‌ها و میزگردها داشتند به شدت ایشان به امر تعامل، هماهنگی و همدلی با همه قوا تاکید داشتند و مهم‌تر از اینکه بخواهد با قوا و دیگر قدرت‌های صاحب نقش در کشور هماهنگ باشد تاکید روی اصل مدیریت عالمانه و هوشمندانه با تکیه بر ظرفیت‌های دانشی و واقع‌گرایی مهم است.

وی عنوان کرد: بنده فکر می‌کنم اگر بخواهیم نکته‌ای به ایشان بگوییم مصداق زیره به کرمان بردن است؛ ایشان می داند و به خوبی بلد است و حساسیت هم دارد که چگونه و با چه مکانیسمی نیروها را جذب کند و برنامه‌های خود را در اولویت قرار دهد امیدواریم هر چه زودتر به شعارهای خود جامعه عمل بپوشاند.