صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

شنبه - ۲۲ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۷۹۰۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۲۲ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
رسانه‌های ترکیه پوشش گسترده‌ای به اظهارات اخیر ولادیمیر پوتین داده‌اند که به نظر می‌رسد در آن‌ها از رشد روابط اقتصادی دولت رجب طیب اردوغان با غرب انتقاد کرده است. برخی از رسانه‌ها اظهارات پوتین را «تهدید» علیه ترکیه توصیف کردند. یک مجری در تلویزیون خلق که حامی اپوزیسیون است، گفت: «وقتی ماه‌های سردتر زمستان فرا می‌رسند ... پوتین می‌تواند بگوید 'من شیر‌ها را می‌بندم، دیگر خبری از بنزین یا گاز طبیعی نیست'... او این سلاح را دارد.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بی بی سی: رسانه‌های ترکیه پوشش گسترده‌ای به اظهارات اخیر ولادیمیر پوتین داده‌اند که به نظر می‌رسد در آن‌ها از رشد روابط اقتصادی دولت رجب طیب اردوغان با غرب انتقاد کرده است.
 
برخی از رسانه‌ها اظهارات پوتین را «تهدید» علیه ترکیه توصیف کردند.
 
یک مجری در تلویزیون خلق که حامی اپوزیسیون است، گفت: «وقتی ماه‌های سردتر زمستان فرا می‌رسند ... پوتین می‌تواند بگوید 'من شیرها را می‌بندم، دیگر خبری از بنزین یا گاز طبیعی نیست'... او این سلاح را دارد.»
 
اظهارات پوتین در بحبوحه تنش میان ترکیه و روسیه و گرایش آنکارا به سمت غرب مطرح می‌شود.
 
روزنامه چپ‌گرای اورنسل به نقل از پوتین در جریان گفتگو با رؤسای خبرگزاری‌های بین‌المللی در سن پترزبورگ نوشت: «اگر [روابط با غرب] منجر به محدودیت در روابط تجاری و اقتصادی با روسیه شود، اقتصاد ترکیه بیش از آن که سود کند ضرر خواهد کرد. من فکر می‌کنم چنین تهدیدی وجود دارد.»
 
در تیتر صفحه اول اورنسل در ۷ ژوئن آمده است: «تهدید اقتصادی از سوی پوتین برای اردوغان».
 
در ۷ ژوئن، وب‌سایت روزنامه محافظه‌کار قرار هم اظهارات پوتین را «تهدید به تحریم ترکیه» توصیف کرد.
 
خلق تی‌وی، تلویزیون حامی اپوزیسیون در ۶ ژوئن با فهرست کردن اقدامات احتمالی مسکو علیه آنکارا گفت: «آب سردی که پوتین بر سر اردوغان ریخت».
 
فاتح آلتایلی، روزنامه‌نگار، هم بر محدودیت‌های صادرات انرژی به عنوان انتقام بالقوه روسیه تأکید کرد.
 
آلتایلی روز ۷ ژوئن در کانال یوتیوب خود با اشاره به فرصت دادن پوتین به ترکیه برای پرداختی گاز طبیعی در ماه مه ۲۰۲۳ گفت: «پوتین طلب بدهی گاز طبیعی ترکیه را قبل از انتخابات [اشاره به انتخابات سراسری ۲۰۲۳] برای حمایت از اردوغان به تعویق انداخته بود ... حالا می‌گوید: 'من پولم را می‌خواهم. و اگر آن را ندهید، گاز طبیعی شما را قطع می‌کنم'.»
 
منتقدان در آن زمان این اقدام را محکوم کردند و گفتند که مسکو طرفدار حزب حاکم عدالت و توسعه اردوغان است.
 
در همین حال، آلپ‌ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه که در مجمع بین‌المللی اقتصادی سن پترزبورگ شرکت کرده است، در ۷ ژوئن با الکسی میلر، رئیس گازپروم، شرکت گاز روسیه دیدار کرد و از همکاری‌های انرژی بین دو کشور خبر داد.
 
او در پستی در ایکس نوشت: «ما همکاری‌های جاری بین کشورهایمان در زمینه گاز طبیعی را ارزیابی کردیم و درباره اقدامات لازم برای پیشبرد این همکاری گفتگو کردیم.»
 
اخیراً، آنکارا اقداماتی را برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی خود انجام داده است و برخی آن را تلاشی برای کاهش وابستگی این کشور به روسیه در زمینه انرژی توصیف می‌کنند.
 
ادعاها درباره اوکراین
 
رسانه‌ها همچنین به ادعاهای پوتین در زمینه هدف قرار دادن خط لوله اوکراین که از روسیه تا ترکیه در دریای سیاه کشیده شده است پرداخته‌اند.
 
وب‌سایت خبری مستقل گازت دُوار به نقل از پوتین گفت: «در حالی که ترکیه در زمینه‌های خاصی با اوکراین همکاری می‌کند، اوکراین تلاش می‌کند خطوط لوله انتقال گاز به ترکیه را هدف قرار دهد. این به هیچ وجه شوخی یا اغراق نیست.»
 
روزنامه طرفدار دولت حریت هم در ۷ ژوئن به ادعاهای پوتین اشاره کرد.
 
این روزنامه به نقل از رئیس‌جمهور روسیه نوشت: «من از شما خبرنگاران می‌خواهم که این وضعیت را برای رئیس‌جمهور اردوغان توضیح دهید ... کشتی‌های جنگی ما به صورت شبانه روزی و زیر تهدید حملات پهپادهای دریایی اوکراین، از این خطوط لوله محافظت می‌کنند. علیرغم خطرات قابل توجه، ما امنیت انرژی ترکیه را حفظ می‌کنیم.»
 
آنکارا از زمان شروع تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین به دنبال حفظ تعادل بین کی‌یف و مسکو بوده است. با این حال، در ماه‌های اخیر شاهد تنش در روابط با روسیه بوده است.
 
صداهای طرفدار روسیه در ترکیه نسبت به وخامت روابط با مسکو، پس از سال‌ها بهبود همکاری تجاری و انرژی ابراز نگرانی کرده‌اند.