صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۸۸۳۷
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۱ - ۱۵ مهر ۱۳۹۱
آیا دولت مقصر ناآرامی بازار ارز و سکه است؟
کاهش ارزش ریال (روی کاغذ) چیز بدی نیست، چون در حال حاضر درآمد ایران کم شده ولی پول بیشتری را صرف واردات می کند.پس یک راه تغییر این رویه بالا بردن قیمت دلار است تا مردم کالاهای تولید داخل را بخرند و ایرانیان شروع به صادرات کالا کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پاتریک کلاسون اقتصاددان می گوید: سیاستهای اقتصادی دولت ایران به اندازه تحریمها موثر بوده است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب Entekhab.ir به نقل از بی بی سی ؛ وی درباره دلایل سقوط اخیر ارزش ریال می گوید: در دو سال گذشته که دولت طرح هدفمندی یارانه ها را به اجرا گذاشته، تورم و نقدینگی در کشور افزایش یافته و پول بیشتری به دست مردم افتاده، ولی عرضه کالا ثابت مانده یا کم شده است. در نتیجه قیمتها بالا رفته و ارزش ریال پایین آمده است.

کلاسون می افزاید: از طرف دیگر، تحریمهای بین المللی با کاهش درآمدهای صادراتی و افزایش هزینه واردات ایران به این معضل دامن زده است.

وی پیشنهاداتی ارائه داده و می گوید: من به عنوان یک اقتصاددان می گویم که ایران باید صادراتش را تقویت کند و وارداتش را کاهش دهد و از همین رو، کاهش ارزش ریال (روی کاغذ) چیز بدی نیست، چون در حال حاضر درآمد ایران کم شده ولی پول بیشتری را صرف واردات می کند.

این اقتصاد دان اضافه می کند: پس یک راه تغییر این رویه بالا بردن قیمت دلار است تا مردم کالاهای تولید داخل را بخرند و ایرانیان شروع به صادرات کالا کنند.

کلاسون در مورد این روش تصریح می کند: این روش، برای مردم بسیار دردناک است و دولت نمی خواهد فشار زیادی بر مردم وارد کند. برای همین، دولت این واقعیت را که اقتصاد نیاز به تصحیح کلان دارد، از مردم پنهان می کند. تردیدی نیست که بعضی از صنایع قدیمی ایران باید تعطیل شوند و فروش ارزان انرژی پایان یابد. اما دولت از اعمال این اصلاحات اساسی اقتصادی اباء داشته است.

وی در پاسخ به این سئوال که «ایا کاهش درآمدهای نفتی تاثیری روی ذخایر ارزی ایران داشته است؟» می گوید:ایران ذخایر ارزی قابل ملاحظه ای دارد، ولی بخشی از این پول به دلیل تحریمها به آسانی در دسترس دولت نیست. اما البته استفاده از ذخایر ارزی برای تقویت ارزش ریال عاقلانه نیست، زیرا این ذخایر سرانجام به پایان می رسد.

این اقتصاد دان و تحلیلگر مسائل ایران اضافه می کند: بهرحال در مقطعی باید این تصحیح در اقتصاد ایران صورت بگیرد و بی تردید برای ایرانیان دردناک خواهد بود. پس چه بهتر که این تصحیح در زمانی رخ بدهد که دولت منابع کافی برای کمک به مردم را دارد . اما در دو سال گذشته این گذار، بدون هماهنگی و خام صورت گرفته و عجیب نیست که مردم را بسیار وحشتزده و ناراحت کرده است.

وی در مورد "غیرعادی دانستن دلار 3 هزار تومانی از سوی مقامات ایرانی" می گوید: اگر نگاهی به درآمدهای ارزی ایران بیاندازیم و آن را با حجم وارداتش مقایسه کنیم تا ببینیم نرخ برابری ریال و دلار چقدر باید تصحیح شود تا این دو همخوان شوند، می بینیم که با توجه به تحریمها و کاهش درآمدهای دلاری، هر دلار باید دستکم ۵ هزار تومان باشد.

کلاسون اضافه می کند: دولت ایران ذخایر ارزی کافی برای تسکین اثرات آن سقوط و کمک به مردم برای پشت سر گذاشتن این گذار را دارد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
ریحانه
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
فکر مردم باشید دلار باید کاهش پیدا کنه
ناشناس
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
هر کس این تحلیل را از اقتصاد داشته بسیار آدم فهیمی بوده . درست است اگر میخواهیم همه چیز درست شود باید سختی را بجان بخریم و اگر نه همیشه باید در بحران دست و پا بزنیم و بالاخره باید یک روز این کارها انجام بگیرد . پس چه بهتر که هرچه زودتر باشد .
پژمان
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
تا قبل از این گزارش بی بی سی بنگاه شایعه پراکنی اشتعمار پیر بود چی شده حالا کارشناس شدند و شما هم ...
خواننده انتخاب
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
دوستان عزیز این کار خود دولت ربطی نه به تحریم داره نه اشتباه خاصی صورت گرفته و مربوط به هدفمنی یارانه ها و.... یادتون باشه قبلا من گفتم که کشوری مثل چین ارزش پول ملیشو زور میزنه پایین تر از دلار و حتی ین ژاپن نگهداره تا صادراتش سیر صعودی طی کنه و از خروج ارز و واردات کالاهای لوکس مثل همین ماشینهای گرون قیمت که الان در ایران اینقدر زیاد شده و تهدیدی شده واسه خودروساز داخلی جلوگیری کنند اما خیلیها اینجا به بنده خندیدند و کلی حرفهای غیر منطقی زدند حالا ببینید باز نگید .......
برديا اميني
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
يا اين آقا اقتصاد دان نيست يا در مورد اقتصاد ايران چيزي نميداند. در مملكتي كه توليد يك اتومبيل متوقف ميشود ولي قيمت آن بالا ميرود و نيز محصولات داخلي هم روز به روز با افزايش قيمت روبروست اين حرف ها و اين تحليل ها متعلق به يك اقتصاد سالم است. نظر ايشان اين است كه بنابر اين دولت با يك سياست از پيش تععين شده ارزش ريال را كاهش داده و ارزش ارزها را بالا برده است تا به صادرات كمك كند؟ در حاليكه دولت اعلام ميدارد كه در افزايش نرخ ارز مقصر نيست و 16 دلال را بازداشت ميكند و 6 نفر ديگر هم هنوز مانده اند توي صف باز داشت!!!! تا بشوند همان 22 نفر. اينجاست كه بايد گفت دكتراي اقتصاد مدركي است كه كاغذ پاره اي بيش نيست( البته به زعم آقايان)
آرش
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
نظرات آقای کلاسون کاملا درست است
بالا نگه داشتن ارزش ریال در مقابل دلار(ارزان بودن دلار)خیانتی بوده که توسط مافیای وارد کنندگان در حق این ملت می شده و ثمره اش افزایش واردات کاهش صادرات و در نتیجه زمین گیرشدن تولید ملی و یک اقتصاد بیمار بوده است.
اما گران بودن دلار پایه اصلی رونق صادرات است زیرا کالاهای داخلی اگر نرخی که در داخل دارند به دلار برگردد در مقابل کالا های مشابه خارجی بسیار ارزان فیمت خواهند شد و توان رقابتیشان به شکل چشم گیری افزایش پیدا خواهد کرد
زنده باد تمام کسانی که باعث افزایش قیمت دلار شدند
و زنده باد تمام ایرانیان وطن پرست که آینده و پیشرفت این مملکت رو ترجیح میدهند به مناقع شخصی و زود گذرشون
ناشناس
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
اين اقا احتمالا خبر ندارد كه درايران دست روي هرجنسي بگذاري دو برابر شده وقتي علت را ميپرسي ميگويند دلار گران شده!!!!
علی
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
آتو آشغال داخلی اگه خوب بود نمی رفتیم جنس خارجی بخریم که مومن !
ناشناس
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
عجب تحلیلی !!! طرف خیال میکنه مردم تولیدات داخلی را به قیمت پارسال میخرند حواسش جمع نیست خودرو و لوازم منزل و آهن و اجاره بهاو حتی سبزی خوردن با دلار قینمت گذاری شده و از بازار ایران خبری ندارد .
ناشناس
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
این تحلیل به نظر من تا حد زیادی درسته البته متاسفانه،مسئله اینجاست که چرا مردم باید تاوان این سیاست های غلط اقتصادی رو بدن؟حالا چون این فشار ناگهانی وارد شده غیر قابل تحمله...
ناشناس
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
این اقتصاد دان شناخت کافی از وضعیت اقتصاد و صنعت ایران و میزان وابستگی تولید به واردات ندارد.
بحث بالا بودن مصرف انرژی در بخش تولید تاثیر چندانی در بحران کنونی نداشته است.
مشکل در وهله اول سوء مدیریت اقتصادی دولت و در درجه دوم تحریمها بوده است.
از طرف دیگر عدم اعتماد مردم به سیاستها و برنامه های دولت باعث افزایش شدید تقاضا برای دلار و طلا شده است.
به طبع افزایش قیمت دلار و وابستگی شدید تولید (اعم از بالادستی و پایین دستی) به واردات (مواد اولیه، قطعات یدکی و ...) امکان ادامه فعالیت برای تولید کنندگان وجود ندارد.
هادی
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
لعنت به تو انتخاب که تو این بوهبوهه نوسان قیمت و گرانی ارز , این خزعبلات حاشیه ای رو منعکس میکنی.
من طرفدار احمدی نژاد نیستم.
ولی چون گرانی کمر مردم را شکسته است , با این جوسازی های بیخودی مخالفم.
راه دیگه ای رو برای افزایش رتبه سایت انتخاب کن.
آرش
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
نظرات آقای کلاسون کاملا درست است
بالا نگه داشتن ارزش ریال در مقابل دلار(ارزان بودن دلار)خیانتی بوده که توسط مافیای وارد کنندگان در حق این ملت می شده و ثمره اش افزایش واردات کاهش صادرات و در نتیجه زمین گیرشدن تولید ملی و یک اقتصاد بیمار بوده است.
اما گران بودن دلار پایه اصلی رونق صادرات است زیرا کالاهای داخلی اگر نرخی که در داخل دارند به دلار برگردد در مقابل کالا های مشابه خارجی بسیار ارزان فیمت خواهند شد و توان رقابتیشان به شکل چشم گیری افزایش پیدا خواهد کرد
زنده باد تمام کسانی که باعث افزایش قیمت دلار شدند
و زنده باد تمام ایرانیان وطن پرست که آینده و پیشرفت این مملکت رو ترجیح میدهند به مناقع شخصی و زود گذرشون
ناشناس
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
ظاهرا ایشان نمیدانند که به دلیل حمایت های گسترده دولت از تولید داخلی، واحد های تولیدی یکی پس از دیگری درشان تخته شده است!!!!
مجتبوی
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
ان شاءالله با ورود آیت الله هاشمی وتدابیر ایشان دشمنان از جمله آقای پاتریک کلاوسون معاون انستیتو سیاست خاورمیانه واشنگتن (یکی از اتاقهای فکرمشاوره دهنده به دولت آمریکا وCIA)سیه روزی مردم ایران را که علاوه بر تحریمها خودمان با بی تدبیری برای خودمان در حال رقم زدنیم نخواهند دیدوروی تابلوهای صرافیهای چهارراه استانبول نرخ دلار هفتصدتومانی را دوباره خواهیم دید.به امیدآنروز
کاظم
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
رابطه بین ارزش پول ملی در مقابل سایر ارزها و صادرات پیچیده تر ازمعادله ساده ای است که این مقاله می گوید !
خود من در توریسم و وارد کردن تور ازخارج فعال هستم اگر انچنان بود که با کاهش ارزش ریال توریست بیشتری وارد می شد الان تعداد توریست ها باید از بسیاری کشورها بیشتر می بود !

در مقابل توجه کنید که لندن یکی از گرانترین مراکز توریستی جهان سالیانه 36میلیون توریست دارد !
asad
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
فقط مونده بود تو يك شوري بدي قر.......
ناشناس
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
بیخود میگه
ناشناس
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
برای انتخاب برای انتشار این مقاله خیر ناخواهانه متاسفم.از شما در این وضعیت انتظار بیشتری داشتیم.
جمشیدی
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
انتخاب عزیز میدونم طولانیه ولی خیلی زحمت کشیدم تایپش کردم لطفا منتشرش کن.ممنون(البته این جمله رو حذف کن بعد چاپ کن)
صحبتهای پاتریک کلاوسون به صورت ظاهر تحلیلی بود از اوضاع جاری اقتصاد ایران ولی روی باطنی آن سراسر استهزاء وبه سخره گرفتن مردم ایران بودکه ناشی از عمق کینه ایشان از مردم ایران داردودر جای جای به اصطلاح تحلیل وراهکارهایش نمک روی زخم مردم ایران پاشیده چون خوب میداند از لحاظ اقتصادی الان در وضعیت خوبی نیستند.برای مثال چندنمونه می آورم:
1:آنجا که گفته=کاهش ارزش ریال (روی کاغذ) چیز بدی نیست تا مردم کالاهای تولید داخل را بخرند و ایرانیان شروع به صادرات کالا کنند.(در حالی که بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم اصولا در کشور تولید نمیشود.وثانیا تولید کنندگان در کشور در وضعیت خوبی نیستند ودولت هم بخاطر کم شدن منابع ارزی قادر به تزریق منابع لازم برای سرپانگهداشتن آنها نیست.واز همه مهمتر اصولا تولید در کشور ما بخاطر محتاج بودن به مواد اولیه وارداتی برای تولید بشدت به نرخ ارز محتاج است وبالا رفتن قیمت ارز قیمتهای تمام شده آنهارا بشدت بالا میبرد وچون مردم نیز بخاطر کاهش ارزش پول ملی قدرت خریدشان کم شده در حقیقت در معادله فرقی حاصل نمیشه وباز وارد همون چرخه باطل رکود وورشکستگی قرار میشیم.
2:آنجا که گفته فروش ارزان انرژی پایان یابد. اما دولت از اعمال این اصلاحات اساسی اقتصادی اباء داشته است.(چون ایشان خوب میداندباتوجه به افزایش حاملهای انرژِی در مرحله اول هدفمندی در همین حال حاضرش هم قیمت انرژِی نسبت به درآمد اکثر مردم قیمت بالائیست ودر صورت بالاتر رفتن بیشتر اکثر مردم توان پرداختش را ندارند.
3:آنجا که گفته با توجه به تحریمها و کاهش درآمدهای دلاری، هر دلار باید دستکم ۵ هزار تومان باشد(ایشان خوب میداند که افزایش نرخ ارز تاهمین سه هزار تومان چه اثرات وحشتناکی براقتصاد کشور تا چند هفته دیگر میگذارد وبا گفتن اینکه با توجه به تحریمها وکاهش درآمدهای دلاری قیمت واقعی دلار5000تومانه خواسته فشار مضاعف روانی وروحی به مردم وارد کند.
4:ودر نهایت با گفتن اینکه: دولت ایران ذخایر ارزی کافی برای تسکین اثرات آن سقوط و کمک به مردم برای پشت سر گذاشتن این گذار را دارد.خواسته با زیرکی خاص خودش هم به نوعی به دولت ومردم نیشخند بزند وهم سعی کند کشور ومردم را بیشتر در ورود به این چرخه باطل تشویق کند.
امیدوارم به زودی زود با دیدن رتبه خوب پول ملی کشورمون در جدول ارزش پول ملی کشورها ما به ریش این آدم کینه ای وزیرک بخندیم.
ناشناس
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
در اصل اینکه گران شدن دلار پیامد های مثبتی دارد شکی نیست اما نحوه آن بر روند زندگی وفعالیت اقتصادی هر جامعه ای موثراست .
1- شاید بهتر بود پیش از شروع هدفمندی یارانه ها(یکسال) این اتفاق می افتاد تا فشار کمتری به مردم وارد شود ضمن اینکه بیشترین و بدترین نوع یارانه که مستقیم به جیب خاجی ها میرفت قطع می شد.
2- وارد کردن شوک به هر دستگاهی اعم از مکانیکی بدن یا سیستم اقتصادی نا مطلوب وزیان بار است بهتر است تغییرات تدریجی ودر طول زمان اتفاق بیافتد
ناشناس
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
البته این اقتصاد دان را باید دید که به کدام سازمان جاسوسی مانند سیا وابسته است برای خرید کالاهای ایرانی ارزش ریال را کاهش نمی دهند تعرفه کالاهای خارجی را بشدت افزایش می دهند ( مانند تعرفه 240 دصدی که قبلا آمریکا بر پسته ایران بسته بود )جلوی کالاهای مشابه خارجی را می گیرند و جلوی کالاهای قاچاق را می گیرند.

متاسفانه همان دستور صندوق بین الملل و بانک جهانی در غالب طرح وال ستریتی ریاضت کشی آمریکایی که به نفع سرمایه دارن اندک آمریکایی- اسرائیلی هست را ایران اجرا کرده است که به این روز افتاده است در همین ریاضت کشی به ایران دستور داده شده است تا ارزش ریال خود را به رغم ذخیره نبوه نفت و گاز و مواد معدنی و توسعه انسانسی و صنعتی ایران کاهش بدهد با اینکه برابری واقعی ریال با دلار حدود 500 تومان در شرایط بدون تحریم و حداکثر 1200 تومان در شرایط تحریم است
متاسفانه مقامات ایران بدون درس گرفته از اسپانیا و یونان و ... همان سیاستهای کورکورانه آن محافل غربی را به هر قیمت در ایران اجرا می کنند.
کاهش ارزش ریال یعنی تورم و کاهش قدرت خرید و کاهش فروش کارخانه ها و بسته شدن آنها و یعنی افزایش بیکاری و افزایش تبهکاری و تجاوز و مشکلات اجتماعی و فرهنگی در جامعه و کلا باعث سقوط ارزش های اخلاقی و اسلامی در جامعه و باعث تیشه بر ریشه زدن اسلام و دور شدن مردم از اسلام می شود
امین
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
با افزایش دلار قیمت کالاهای وارداتی نیز بالا خواهد رفت و مصرف کننده نیز با قیمت بالاتر خرید خواهد کرد، تاکید میکنم که خرید خواهند کرد. اینگونه نیست که اگر قیمت دلار بالا رود واردات متوقف میشود و یا مردم نخواهند خرید چرا که ساختار اساس اقتصاد کشور ما بر اساس واردات است. این پیشنهاد بسیار خامی است.