صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۸۲۰۴۳
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۴ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رنگ‌آمیزی یکی از کارهای رایج برای زیباسازی و نوسازی سطوح مختلف است.  درحالی که روش‌های متعددی برای این کار وجود دارد، استفاده از پمپ باد و پیستوله یکی از محبوب‌ترین روش‌ها به خصوص برای سطوح بزرگتر است. در این مقاله، روشی خلاقانه و کم‌هزینه برای ساخت پمپ باد برای رنگ کاری با استفاده از وسایل ساده مانند بطری نوشابه، شلنگ، پیستوله، تلمبه و لاستیک رینگ به شما آموزش می‌دهیم.

ساخت پمپ باد برای رنگ کاری

در این قسمت به آموزش ساخت پمپ باد برای رنگ کاری می پردازیم و اما به خاطر داشته باشید که این روش برای مصارف کم‌حجم و غیرحرفه‌ای مناسب است و برای کارهای سنگین و مداوم به تهیه یکی از بهترین پمپ باد برای نقاشی که به صورت آماده در بازار موجود هست و می توانید تهیه کنید.

موارد لازم :

بطری پلاستیکی نوشابه 1.5 یا 2 لیتری

شلنگ پلاستیکی

بست‌های شلنگ

پیستوله رنگ‌آمیزی

تلمبه دوچرخه یا پمپ باد دستی

لاستیک رینگ

مراحل ساخت:

آماده سازی بطری:

بطری نوشابه را به طور کامل شستشو داده و خشک کنید. درب بطری را بردارید.

اتصال شلنگ:

در قسمت زیرین درب بطری، سوراخی به اندازه قطر شلنگ ایجاد کنید. شلنگ را از سوراخ عبور داده و با استفاده از بست‌های شلنگ، آن را محکم کنید.

اتصال پیستوله:

سر دیگر شلنگ را به پیستوله رنگ‌آمیزی وصل کنید. از محکم بودن اتصال اطمینان حاصل کنید.

ایجاد محفظه هوا :

برای افزایش فشار و پایداری باد،  لاستیک رینگ را دور لبه بطری قرار دهید. یک تکه پارچه یا نوار پلاستیکی را به دور لاستیک و لبه بطری بپیچید تا از نشت هوا جلوگیری شود.

پمپ باد:

تلمبه دوچرخه یا پمپ باد دستی را به سوپاپ هوا (معمولاً در قسمت زیرین بطری) وصل کنید با استفاده از پمپ، هوای فشرده را به داخل بطری تزریق کنید.

رنگ‌آمیزی:

پس از پر شدن بطری از هوا، پیستوله را برداشته و به رنگ‌آمیزی بپردازید. در صورت نیاز، می‌توانید با پمپ کردن مجدد، هوای بیشتری به داخل بطری تزریق کنید.

مزایای استفاده از پمپ باد برای رنگ کاری

همانطور که در روتوپارس آمده است:

نقاشی به روش سنتی از معایبی همچون زمان بر بودن بسیار زیاد، کیفیت پایین، راندمان پایین و هزینه تمام شده بالا بر خوردار است به همین علت برای رفع این عیوب از کپرسور باد استفاده می شود. پمپ باد به وسیله مکش و دمش پر فشار به کمک پیستوله این وظیفه را انجام می دهد. همین علت باعث می شود مدت زمان رنگ کاری و نقاشی به شدت کاهش پیدا کند، کیفیت رنگ کاری افزایش پیدا کند در نتیجه راندمان نهایی نیز افزایش یابد.

سرعت بالا

 پمپ باد به شما کمک می‌کند تا در مدت زمان کوتاه‌تری، سطح مورد نظر را رنگ آمیزی کنید.

کیفیت بالا

 پمپ باد، رنگ را به طور یکنواخت و صاف بر روی سطح پخش می‌کند و از ایجاد خط و خش و ناهمواری جلوگیری می‌کند.

پوشش دهی بالا

 با استفاده از پمپ باد، رنگ به تمام نقاط سطح، حتی نقاطی که دسترسی به آنها دشوار است، نفوذ می‌کند.

کاهش مصرف رنگ

 پمپ باد، رنگ را به طور کامل و بدون هدر رفتن، بر روی سطح اعمال می‌کند.

سهولت استفاده

کار با پمپ باد آسان است و به مهارت خاصی نیاز ندارد.

انواع پمپ باد آماده در بازار  برای رنگ کاری

پمپ باد برای رنگ کاری در دو نوع کلی وجود دارد:

پمپ باد پیستونی

 این نوع پمپ باد، از طریق حرکت رفت و برگشتی پیستون، هوا را فشرده می‌کند. پمپ باد پیستونی در دو نوع روغنی و بدون روغن موجود است.

پمپ باد اسکرو

همانطور که در کمپرسور سازان آمده است:

در عوض پمپ باد اسکرو برای پیوسته کار کردن طراحی و ساخته شده است و می تواند بصورت ۲۴ ساعته هوا را برای شما فشرده کند. اما مشکل پمپ باد اسکرو در ابعاد و سایز آن است که امکان حمل و نقل یا جابه جایی راحت را به ما نمی دهد.

نکات انتخاب و خرید پمپ باد برای رنگ کاری:

در هنگام انتخاب و خرید پمپ باد برای رنگ کاری، باید به نکات زیر توجه کنید:

ظرفیت مخزن

 ظرفیت مخزن باید متناسب با حجم کاری شما باشد. اگر به طور مرتب و برای پروژه‌های بزرگ رنگ آمیزی می‌کنید، به پمپ بادی با ظرفیت مخزن بالا نیاز دارید.

فشار هوا

 برای انتخاب مقدار فشار یا همان PSI باید به مقدار فشار مورد نیاز اسپری رنگ توجه کنید. معمولا اسپری رنگ ها به فشاری بین 25 الی 30 PSI نیاز دارد. اما برخی اسپری گان ها پرکاربردتر و قوی تر اند و در صورت تهیه آن ها باید برای انتخاب بهترین پمپ باد برای نقاشی، مقدار PSI را 40 به بالا در نظر بگیرید.