صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۷۹۶۷۰
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۹ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
مطالعه‌ای در گامبیا نشان می‌دهد که نوعی از چسب واکسن می‌تواند از کودکان در برابر سرخک محافظت کند و جایگزینی ایمن و موثر برای تزریق واکسن باشد. یک آزمایش در آن کشور نشان داده است که پاسخ سلول‌های ایمنی بدن به این چسب به اندازه تزریق واکسن با آمپول، قوی بوده است. نگهداری و حمل این چسب‌ها که سایز آن به اندازه چسب زخم است، نسبت به واکسن‌های تزریقی، به ویژه در مناطق دورافتاده آسان‌تر است. سرخک یک بیماری بسیار مسری شایع در میان کودکان است که می‌تواند باعث مرگ شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مطالعه‌ای در گامبیا نشان می‌دهد که نوعی از چسب واکسن می‌تواند از کودکان در برابر سرخک محافظت کند و جایگزینی ایمن و موثر برای تزریق واکسن باشد.
 
یک آزمایش در آن کشور نشان داده است که پاسخ سلول‌های ایمنی بدن به این چسب به اندازه تزریق واکسن با آمپول، قوی بوده است.
 
نگهداری و حمل این چسب‌ها که سایز آن به اندازه چسب زخم است، نسبت به واکسن‌های تزریقی، به ویژه در مناطق دورافتاده آسان‌تر است.
 
سرخک یک بیماری بسیار مسری شایع در میان کودکان است که می‌تواند باعث مرگ شود.
 
کارشناسان می‌گویند حفاظت از کودکان آسیب‌پذیر یک اولویت در سراسر جهان است.
 
سوزن‌های میکروسکوپی و نتایج به شدت امیدوارکننده
 
به‌رغم موجودیت واکسن بسیار مؤثر سرخک، کاهش میزان واکسیناسیون از زمان همه‌گیری کرونا موجب شده میلیون‌ها کودک به‌ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط، آن را دریافت نکنند.
 
اما اکنون، دانشمندان امیدوارند که فناوری جدید «میکروسوزن»، یعنی چسب حاوی سوزن‌های ریز می‌تواند واکسیناسیون را به سطح قابل قبولی در جهان بازگرداند که واکسینه شدن حد اقل ۹۵ درصد از کودکان است.
 
این چسب با متصل شدن به بازو یا مچ دست، از طریق سوزن‌های خیلی ریزی که دارد واکسن را بدون درد از طریق پوست به بدن منتقل می‌کند.
 
اد کلارک، متخصص اطفال و مدیر بخش واکسن و ایمنی در واحد تحقیقات پزشکی گامبیا در دانشکده بهداشت و طب حاره‌ای لندن می‌گوید: «این نتایج به شدت امیدوارکننده‌ است که امید و هیجان زیادی ایجاد کرده‌ است...این نتایج برای اولین‌بار نشان می‌دهد که واکسن‌ها را می‌توان به طور موثر و ایمن با استفاده از فناوری چسب حاوی میکروسوزن‌ به نوزادان و کودکان خردسال داد.»
 
هر داوطلبی با اندکی آموزش می‌تواند آن را به کودکان تطبیق کند، بدون این که نیازی به پرستار یا پزشک باشد
 
در این آزمایش، واکسن سرخک از طریق چسب به بیش از ۲۰۰ نوزاد و کودک سالم داده شد و نشان داد که سطح ایمنی ایجاد‌شده از آن به اندازه تزریق واکسن با آمپول بوده است.
 
معاینات در این آزمایش نشان داد که پس از تنها یک نوبت گرفتن چسب واکسن، بیش از ۹۰ درصد از کودکان مشمول این آزمایش در برابر سرخک و همه آن‌ها در برابر سرخچه محافظت شده‌اند، بدون اینکه هیچ نوع نگرانی ایمنی در میان باشد.
 
در این آزمایش چسپ واکسن به مدت پنج دقیقه روی پوست قرار داده شد، اما محققان می‌گویند در آزمایشات بعدی این مدت به یک دقیقه یا حتی کمتر کاهش خواهد یافت.
 
این شیوه در نهایت ‌می‌تواند برای تهیه واکسن در برابر بیماری‌های دیگر هم استفاده شود.
 
افزایش سرخک در لندن
 
چسب واکسن مزیت‌های متعددی نسبت به واکسن تزریقی دارد. هر داوطلبی با اندکی آموزش می‌تواند آن را به کودکان تطبیق کند، بدون این که نیازی به پرستار یا پزشک باشد. برای حمل و نگهداری آن نیازی به یخچال نیست. همچنین با این شیوه دیگر ترس از سوزن و بیم زخمی شدن از آن وجود نخواهد داشت.
 
محققان می‌گویند حتی در کشورهایی مانند بریتانیا که کمبود این منابع وجود ندارد، این چسب‌ها می‌تواند برای برخی از والدین کودکان خردسال واکسینه نشده راحت‌تر و جذاب‌تر باشد.
 
تازه‌ترین آمار رسمی نشان می‌دهد که موارد ابتلا به سرخک در انگلستان در حال افزایش است. موارد مثبت این بیماری به خصوص در هفته‌های اخیر در لندن افزایش داشته است، شهری که در برخی محلات آن تعداد واکسیناسیون سرخک پایین است.
 
کارشناسان بهداشت هشدار می‌دهند که در این محلات فقط با مصاب شدن یک کودک به سرخک، این بیماری به سرعت شیوع پیدا می‌کند.
 
در حال حاضر تزریق واکسن موسوم به «ام‌ام‌آر» بهترین محافظت دربرابر سرخک را تامین می‌کند.
 
توصیه می‌شود که کودکان تا قبل از رفتن به مدرسه ابتدایی دو دوز از این واکسن را دریافت کنند. اما کودکان بزرگتر و بزرگسالان در هر زمانی می‌توانند این واکسن را بگیرند.
 
میزان واکسن سرخک در جهان
 
بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۲ میلادی، حدود ۸۳ درصد از کودکان در جهان تا اولین سالگرد تولد خود یک دوز واکسن سرخک دریافت کرده‌اند که کمترین میزان از سال ۲۰۰۸ به این طرف است.
 
در همان سال، حدود ۱۳۶ هزار مرگ ناشی از سرخک در جهان ثبت شده است که اکثر آن کودکان زیر پنج‌سالی بودند که یا فقط یک دوز واکسن دریافت کرده بودند یا اصلاً واکسینه نشده بودند.
 
دکتر اکیچوکوا آدیگویمی از نویسندگان مطالعه جدید می‌گوید: «ما امیدواریم این گام مهمی در مسیر رفتن به سمت برابری بیشتر دسترسی به واکسن در میان جمعیت‌های محروم باشد.»
 
قرار است آزمایش‌های بیشتری در میان کودکان خردسال واکسینه نشده انجام شود تا ببینند آیا این این چسپ‌ها می‌توانند به طور گسترده‌تری پخش شوند یا خیر.
 
منبع: بی بی سی