صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۷۸۰۸۵
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۶ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که برای اولین‌بار یک نبرد هوایی را میان یک خلبان انسان و خلبان هوش مصنوعی انجام داده است. این آزمایش ظاهراً در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ انجام شده بود و دارپا اکنون جزئیاتی درباره آن منتشر کرده است. ایالات‌متحده پیش‌تر در سال ۲۰۲۰ چنین آزمایشی را در شبیه‌سازی‌های کامپیوتر انجام داده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دیجیاتو: نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که برای اولین‌بار یک نبرد هوایی را میان یک خلبان انسان و خلبان هوش مصنوعی انجام داده است. این آزمایش ظاهراً در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ انجام شده بود و دارپا اکنون جزئیاتی درباره آن منتشر کرده است. ایالات‌متحده پیش‌تر در سال ۲۰۲۰ چنین آزمایشی را در شبیه‌سازی‌های کامپیوتر انجام داده بود.

«آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی» یا دارپا (DARPA) با انتشار ویدیویی، اعلام کرد که با موفقیت توانسته است یک جت جنگنده را تحت هدایت هوش مصنوعی در یک نبرد هوایی آزمایشی در مقابل یک خلبان انسان قرار دهد. این سازمان پس از آزمایش شبیه‌سازی‌های کامپیوتری در سال ۲۰۲۰، هوش مصنوعی خود را درون یک هواپیمای X-۶۲A قرار داد. سپس این جنگنده ظاهراً در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ از پایگاه نیروی هوایی ادواردز در کالیفرنیا، در مقابل یک خلبان انسان به پرواز درآمد.

البته خلبانان انسانی در این X-۶۲A حضور داشتند و کنترل‌هایی در اختیار آن‌ها قرار داده شده بود تا در صورت نیاز هوش مصنوعی را غیرفعال کنند؛ اما دارپا می‌گوید در هیچ مرحله‌ای از این پرواز نیازی به دخالت آن‌ها وجود نداشت و دخالتی در این فرایند صورت نگرفت.

در آزمایش سپتامبر ۲۰۲۳، جت X-۶۲A در برابر F-۱۶ قرار گرفت که یک خلبان انسان آن را هدایت می‌کرد. طی این مأموریت، دو هواپیمای مذکور مانور‌های مدنظر خود را انجام دادند و در ارتفاع ۲۰۰۰ پایی با سرعت ۱۹۳۰ کیلومتر بر ساعت پرواز کردند. بااین‌حال، دارپا اعلام نکرده که برنده این رقابت کدام هواپیما بوده است.

«بیل گری»، خلبان ارشد آزمایش‌ها در مدرسه خلبانی آزمایش‌های نیروی هوایی آمریکا می‌گوید: نبرد هوایی مسئله‌ای بود که باید حل می‌شد تا بتوانیم شروع به آزمایش هوش مصنوعی خودمختار در آسمان کنیم. هر درسی که می‌آموزیم به تمامی وظایفی تعمیم داده می‌شود که قابل ارجاع به یک سیستم خودمختار هستند.

پیش‌تر محققان نظامی چین نیز مدعی شده بودند که جنگنده‌ای با هدایت هوش مصنوعی را در یک نبرد هوایی کوتاه در برابر یک خلبان انسان قرار داده‌اند و پیروز آن رقابت هوش مصنوعی بوده است.