پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه اعتماد نوشت که تنها ۱۸ درصد از کسانی که مستاجر بودند در سال ۱۴۰۰ سفر رفتند.
در سال ۱۴۰۰، از جامعه ۲۶ میلیون و ۳۰۲ هزار نفری خانوار کشور، حدود ۷۰ درصد از آنان سفر نرفته و تنها هفت میلیون و ۷۸۸ هزار خانوار معادل ۳۰ درصد خانوارهای کشور در این سال به سفر رفتهاند. کاهش سفر و تفریح و حذف آن از سبد هزینهای خانوارها میتواند تبعات اقتصادی برای مراکز جاذبه گردشگری و تبعات اجتماعی و روانی برای خانوارها و جامعه داشته باشد؛ چرا که خانوارها به میزانی که هزینههای سفر خود را کاهش میدهند، سهم قابل توجهی از نشاط خود را نیز از دست خواهند داد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: نگاهی به سفرها از زاویه مالکیت محل سکونت خانوادههایی که در سال ۱۴۰۰ سفر داشتهاند، نشان میدهد با تقسیمبندی محل زندگی افراد به سه دسته شخصی، استیجاری و سایر (سازمانی)، ۸۲ درصد از سفرها توسط خانوارهایی با محل سکونت شخصی یا سازمانی صورت گرفته و تنها ۱۸ درصد از مسافران افراد مستاجر بودهاند؛ بنابراین دارا بودن محل سکونت به عنوان یکی از شاخصهای تمکن مالی خانوار، سهم خود در دسترسپذیری خانوارها به گردشگری داخلی را نشان میدهد. درمجموع این یافتهها نشان میدهد که بخشهای کارگری، دهکهای کمتر برخوردار و محروم جامعه نیازمند توجه بیشتر سیاستگذاران برای تسهیلگری دسترس پذیری به گردشگری داخلی هستند.