صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۷۷۷۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۳ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بی ثباتی ارزی عامل ناامنی است. مشکل ناامنی صرفا با مسائل جنگی که توسط دشمنان به وجود می‌آید نیست بلکه مشکل همین سیاستگذاری‌های ارزی است که روح و روان مردم را نابود می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بی ثباتی ارزی عامل ناامنی است. مشکل ناامنی صرفا با مسائل جنگی که توسط دشمنان به وجود می‌آید نیست بلکه مشکل همین سیاستگذاری‌های ارزی است که روح و روان مردم را نابود می‌کند.

مهدی طغیانی در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه، ۳ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری درباره بحث سیاست ارزی کشور که درباره آن دو قانون بانک مرکزی و قانون ماده ۲۰ احکام دائمی وجود دارد، گفت: سیاست‌های ارزی کشور مشخص شده است، اما بانک مرکزی بدون توجه به این سیاست، در بی سیاستی مطلق، قیمت بازار را انکار می‌کند و می‌گوید کاری به قیمت بازار ارز ندارد؛ بله شما کاری ندارید، اما او به شما کار دارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: قیمت بازار غیررسمی یا بازار آزاد ارز که باید با سیاست‌های بانک مرکزی کنترل می‌شد در دو ماه اخیر با افزایش ۱۵ هزار تومانی مواجه شده است و بعد از تمام التهابات تنها ۲ هزار تومان کاهش یافته است.

وی در ادامه با بیان اینکه این اتفاقات به این معنا است که بانک مرکزی برنامه‌ای برای سیاستگذاری ارزی منطبق بر قانون ندارد، عنوان کرد: بی ثباتی ارزی عامل ناامنی است. مشکل ناامنی صرفا با مسائل جنگی که توسط دشمنان به وجود می‌آید نیست بلکه مشکل همین سیاستگذاری‌های ارزی است که روح و روان مردم را نابود می‌کند.

طغیانی در ادامه با بیان اینکه با سیاستگذاری فعلی، نیاز ارزی کشور روز به روز افزایش یافته و ارزآوری کاهش داشته است، عنوان کرد: کم اظهاری در واردات و بیش اظهاری صادرات نتیجه بی رغبتی به صادرات می‌شود این در حالی است که در برنامه هفتم گفته ایم سالیانه باید ۲۳ درصد صادرات افزایش یافته و ارزآوری کنیم، اما با این سیاست‌ها نمی‌شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس باید نظرسنجی از صادرکنندگان داشته باشد و ببیند آیا آن‌ها با این سیاست‌های ارزی مایل به صادرات هستند یا خیر، خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات معکوس است و کسی مایل به آن نیست. آقایان به ارز نفت دلخوش کرده اند در حالی که ارز نفت ناامنی می‌آورد یعنی اگر در آینده رئیس جمهور دولتی در دنیا تغییر کند، نمی‌توانیم همین بازار را کنترل کنیم و انتظارات بدتر از واقعیت بازار آزاد خواهد بود؛ ما مسئول ورود و کنترل اوضاع هستیم.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با تأکید مجدد بر اهمیت موضوع ارز، گفت: در این خصوص جلسه‌ای برگزار شده و اشکالات کار بیان شده است. قطعا در سیاست‌های ارزی اختلاف نظر‌هایی بوده که در حال بررسی به همراه دوستان دولت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حتما تا هفته آینده گزارش جمع بندی را به صحن مجلس می‌آوریم که این موضوع دنبال شود.