پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرهیختگان: عملکرد تیم تراکتور در نیم فصل دوم با توجه به یک بازی عقبافتاده که مقابل سپاهان در هفته شانزدهم دارند فقط ۴ امتیاز برایشان بههمراه داشت. شاگردان پاکوخمز از بازیهایی که مقابل پرسپولیس، استقلال خوزستان و مس برگزار کردند، همچون نیم فصل اول به پرسپولیس باختند و استقلال خوزستان را شکست دادند، اما در رفسنجان از شانس بدشان به دیوار مستحکم محرم نویدکیا برخورد کردند و نتوانستند پیروزی نیم فصل اول را تکرار کنند. تراکتور در رفسنجان تن به تساوی داد تا برای حفظ جایگاه خود در جدول ردهبندی به دو بازی پیش رو مقابل هوادار و شمسآذر امیدوار باشد. این تیم درحالحاضر با یک بازی کمتر ۳۲ امتیازی است و در رده سوم جدول ردهبندی قرار دارد. حاصل کار شاگردان خمز تاکنون ۱۰ برد، ۲ مساوی و ۶ باخت است که همین باختهای پرشمار و حرکت سینوسی تیم تراکتور باعث شده در فاصلهای دورتر از استقلال و پرسپولیس قرار بگیرد.
حرکت وارونه خمز
یکی از چالشهایی که طی نیم فصل اول سرمربی تراکتور با مدیران این باشگاه داشت، یارگیری در ابتدای فصل بود. البته خمز هرگز توضیح نداد که مشکلش با یارگیری باشگاه تراکتور چیست، اما همواره در کنفرانسهای خبری میدیدیم که از نحوه جذب بازیکنان راضی نیست.
توقع میرفت او قبل از نیم فصل دوم و در نقل و انتقالات زمستانی حضور پررنگی در جذب بازیکن داشته باشد و نفرات مورد نظرش را به تیم اضافه کند، اما برخلاف تصورات نهتنها در یارگیری دخالت نکرد، بلکه اعلام کرد به باشگاه برای جذب بازیکن اعتماد دارد. تناقض در صحبتهای این مربی درحالیکه پیشتر گفته بود از یارگیریهای باشگاه راضی نیست، این ذهنیت را بهوجود میآورد که شاید اظهارات او بعد از شکستها و انتقاد از نحوه یارگیری ابتدای فصل باشگاه تراکتور بهانهای برای توجیه شکستهای تیمش بوده است.
ناگفته نماند این مربی از باشگاه درخواست جذب چند بازیکن را داشته و حتی مدعی شده بود یک مهاجم خارجی با خود به تراکتور میآورد، اما قیمتها با توجه به افزایش مبلغ دلار آنقدر بالا بود که باشگاه تراکتور توان خرید بازیکنان مورد نظر او را نداشت. بهواقع شاید میتوان اینطور تفسیر کرد که خمز چارهای نداشت تا در یارگیریها با چنین شرایطی به باشگاه اعتماد کند. با وضعیت موجود چیزی که بیش از پیش به چشم میآید عدم استفاده او از بازیکنانی است که در نیم فصل جذب تیم شدند. طبیعی است که بازار نقل و انتقالات در نیم فصل زمستانی بسیار محدود است و بازیکنان چندانی در دسترس تیمها نیستند. از این رو اغلب، بازیکنانی را بهخدمت میگیرند که بهشدت در آن پست به او نیاز دارند؛ بازیکنانی که در نیم فصل دوم برای تیم جدیدشان به میدان میروند تا ضعفها را برطرف کنند و بدونشک برای نشستن روی نیمکت خریداری نشدند.
در تراکتور، اما برخلاف تصورات بازیکنانی که در نیم فصل زمستانی جذب تیم شدند، مورد استفاده قرار نمیگیرند یا بهتر است بگوییم نتوانستهاند نظر سرمربی را جلب کنند. مدیرعامل باشگاه تراکتور مدعی شده بود در همه پستها نیاز به جذب بازیکن دارند، اما اولویت آنها جذب مدافع و مهاجم است و البته به یک وینگر پرتلاش و دونده نیز نیازمندند. بااینحال تراکتور از بین تمام بازیکنانی که در نیم فصل به خدمت گرفت فقط رحمان جعفری را بازی داده و میلوش دلیتیچ، ارسلان مطهری و سجاد آشوری یا نیمکتنشین یا حتی به سکوها تبعید شدهاند. عدم اعتقاد خمز به خریدهای جدید یا لجبازی با باشگاه و بازیکنان، تا جایی پیشرفته که دلیتیچ در رفسنجان به یک نیمکتنشین محض تبدیل شده است. همه دیدند با وجود اینکه گوستاو از نیم فصل دوم و مخصوصا در بازی با مس عملکرد خوبی نداشته، اما خمز از وینگر خارجی جدیدش استفاده نمیکند و ترجیح میدهند همچنان در جناح راست عملکرد ضعیف گوستاوو را تماشا کند. البته این شرایط چندان دوام نمیآورد. قطعا خمز مردی نیست که در مقابل این قبیل مسائل سکوت کند. بدونشک او در مسابقات بعدی در صورت شکست در مورد دلایل استفاده نکردن از خریدهای جدیدش توضیح میدهد و اگر انتقادی متوجه باشگاه باشد آن را علنی خواهد کرد.
تحول در گلری که پراشتباه بود
عملکرد حسین پورحمیدی بهجای محمدرضا اخباری در ابتدای فصل برای تراکتور خوب نبود. در بازی هفته اول مقابل سپاهان و در بازی هفته ششم مقابل شمسآذر جمعا ۶ گل دریافت کرد و اتفاقا در همه گلها مقصر بود. بهنظر میرسید دوران اوج پورحمیدی به پایان رسیده و او در تراکتور نمیتواند عملکرد درخشان خود در آلومینیوم را تکرار کند. این دروازهبان، اما خیلی سریع خود را با تغییرات بهوجود آمده تطبیق داد و متحول شد، تا جایی که قرار گرفتن تراکتور در رده سوم جدول ردهبندی تا حدود زیادی مدیون کلینشیتهای این دروازهبان است.
با نگاهی به آمار مسابقات تیم تراکتور تا به اینجای لیگ کاملا مشخص است که دروازهبان این تیم در تمام بازیهایی که پیروز شدند یک کلینشیت از خود بهجا گذاشته است. تراکتوریها ۱۰ برد و دو تساوی در کارنامه خود دارند. جالب اینکه آمار کلینشیتهای حسین پورحمیدی نیز ۱۱ است. به این ترتیب که در هر ۱۰ بازی هیچ گلی دریافت نکردند و با ملوان نیز به تساوی بدون گل رسیدند. عملکرد دفاعی تراکتور با این نتایج قابلتقدیر بهنظر میرسد، اما نباید فراموش کرد که آنها در مواقع شکست نیز خوب گل میخورند. تیم تراکتور در مجموع شش باخت خود ۱۲ گل دریافت کرده که بهطور میانگین در هر بازی دو گل خورده است. این برای خط دفاعی و دروازهبان آنها آمار خوبی نیست. از طرفی در بازی اخیر مقابل مس نیز به تساوی یک بر یک رسیدند که آمار گل خورده این تیم را به ۱۳ گل رساند. به این ترتیب شاید تراکتوریها بهواسطه گل نخوردن در ۱۰ بازی برنده نیز از زمین خارج شدند، اما در گلزنی نیز آمار خوبی دارند و با تفاضل گل ۱۱ چهارمین تیم لیگ بهحساب میآید.
دو تقابل جذاب
کار برای تراکتور آسان پیش نمیرود. آنها هرچند برای حفظ این جایگاه هنوز فرصت زیادی دارند و بازیهای زیادی پیش روی آنها است، اما در ادامه دو بازی سخت مقابل هوادار و شمسآذر ممکن است این تیم را از صدر دور کند. حضور مسعود شجاعی بهعنوان کاپیتان سابق تیم تراکتور در تبریز این بار بهعنوان سرمربی تیم رقیب از جذابیتهای زیادی برخوردار است خصوصا اینکه این مربی پیشتر نیز در یک بازی بهعنوان مربی- بازیکن هدایت تراکتور را برعهده داشت.
از طرفی رویارویی سرمربی اسپانیایی تراکتور مقابل مسعود شجاعی که سابقه بازی در اسپانیا را دارند از جذابیتهای بازی هفته بیستم دو تیم است. بدونشک بازی با هوادار برای تراکتوریها آسان نیست، هرچند آنها موفق شدهاند در بازی رفت هوادار را با نتیجه یک بر صفر از پیش رو بردارند، اما این تیم با نیم فصل اول فرق کرده و بهنوعی متحول شده است. از وقتی مسعود شجاعی هدایت این تیم تهرانی را برعهده گرفت، آنها نباختند و از هفته چهاردهم تاکنون با توجه به بازی معوق مقابل آلومینیوم، دو برد و سه مساوی در کارنامه خود ثبت کردند. از این رو بهعنوان یک تیم نباز راهی تبریز میشوند و این میتواند کار تراکتوریها را سخت کند. شاگردان پاکو خمز در بازی هفته آخر نیز رویارویی سختی با شمسآذر خواهند داشت. این تیم که تصور میشد در نیم فصل دوم سیر نزولی به خود گرفته است، در بازی هفته گذشته مقابل آلومینیوم از بحران خارج شد و پس از ۳ هفته ناکامی بالاخره برد. به این ترتیب بازی برای تراکتوریها در خانه به هیچ وجه آسان نیست، مخصوصا اینکه تراکتوریها در بازی رفت نیز با نتیجه ۳ بر ۲ از این حریف قزوینی شکست خورده و ۳ امتیاز خانگی را به آنها واگذار کرده بودند.
اگر تراکتور بتواند از این دو بازی باقیمانده امتیازات خوبی کسب و خود را در بالای جدول حفظ کند با توجه به ۱۲ بازی باقیمانده که اغلبشان با تیمهای نیمه پایینی جدول است میتوانند خود را بهعنوان یک مدعی حفظ کرده و همچنان برای رقیبان بالای جدول شاخوشانه بکشند.