صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۶۹۵۹۳
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۴ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
با وخیم‌تر شدن بحران انسانی در غزه و بالا گرفتن خشم جناح چپ، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به ظاهر شکیبایی و صبر کم‌تری نسبت به سیاست‌های نخست وزیر اسرائیل از خود نشان می‌دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورو نیوز: با وخیم‌تر شدن بحران انسانی در غزه و بالا گرفتن خشم جناح چپ، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به ظاهر شکیبایی و صبر کم‌تری نسبت به سیاست‌های نخست وزیر اسرائیل از خود نشان می‌دهد.

آقای بایدن به صراحت اعلام کرده است که ایالات متحده برای کاهش تبعات انسانی جنگ جاری در غزه و کمک به غیرنظامیان به تنهایی عمل خوهد کرد.

 این در حالیست که هنوز انتظار برای گسست کامل در روابط و همکاری میان واشنگتن و تل‌آویو در دوره مدیریت تنش از سوی نخست وزیر اسرائیل بسیار بالا نیست.

جو بایدن در نطق سالانه روز پنجشنبه خود موسوم به «سخنرانی وضعیت کشور» اعلام کرد که ایالات متحده یک اسکله موقت برای ارسال کمک‌های انسانی به غزه احداث خواهد کرد.

این سخنان چند روز پس از آن ایراد شد که ارتش ایالات متحده شروع به ارسال غذا از طریق هوا کرد و مقامات ارشد ایالات متحده با یک رقیب کلیدی بنیامین نتانیاهو در کابینه جنگ نخست وزیر اسرائیل دیدار و گفتگو کردند.

کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اوایل هفته با بنی گانتس، یک میانه روِ عضو کابینه جنگ نتانیاهو که به ظاهر اختلاف‌نظر‌های جدی با او دارد و در برخی نظرسنجی‌ها در صدر فهرست منتخبان نخست وزیری در آینده قرار دارد، دیدار و گفتگو کردند.

ناامیدی بایدن از نتانیاهو پس از ایراد این سخنرانی زمانی کاملا آشکار شد که سخنان او هنگام گفتگو با یک سناتور به صورت اتفاقی شنیده شد.

در حالی که به آقای بایدن هشدار داده شده بود که میکروفونش باز است او هنگام مکالمه با سناتوری آمریکایی با استفاده نام مستعار بینامین نتانیاهو یعنی «بی‌بی» گفت که به نخست وزیر اسرائیل چیزی را گوشزد کرده و گفته است که قرار است با یکدیگر جلسه «رو در رو با عیسی مسیح» داشته باشند.

جلسه «رو در رو با عیسی» اصطلاحی آمریکایی است که هنگام برپایی نشستی جدی و صریح میان دو یا چند نفر در مورد موضوعی مهم به خصوص زمانی که اختلاف نظر یا مشکلی وجود داشته باشد، به کار می‌رود.

با این حال، دولت آمریکا هنوز به درخواست‌های فعالان برای به کار بستن یکی از مهم‌ترین ابزار‌های فشار ایالات متحده که همانا قطع کمک‌های نظامی است، توجهی نشان نداده و رئیس‌جمهوری ۸۱ ساله این کشور در سخنرانی خود در کنگره گفت که او همچنان همان «حامی همیشگی اسرائیل» است.

بایدن در عین حال طی سخنرانی خود مستقیماً خطاب به رهبری اسرائیل هشدار داد که از کمک‌ها به عنوان «ابزار چانه‌زنی» در غزه، جالیی که اکثر قریب به اتفاق ساکانان آن آواره شده و در معرض قحطی قرار دارند، استفاده نکند.

رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه بار دیگر تکرار کرد که بنیامین نتانیاهو باید برای تسهیل در کمک‌رسانی به غزه تلاش بیشتری به خرج دهد.

ایالات متحده با اسرائیل در مورد ارسال کمک‌ها از طریق کریدور دریایی و اسکله موقتی که به زودی احداث می‌شود هماهنگی لازم را به عمل آورده به گونه‌ای که برای تل آویو این اطمینان حاصل شود که کمک‌ها از مبدا قبرس و نه از یک کشور عربی ارسال می‌شود.