جمعی از آزادگان دوران دفاع مقدس و تعدادی از جوانان عضو کانون فرهنگی یاران امام موسی صدر با سید محمد خاتمی دیدار کردند.
به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ؛ رییس جمهوری پیشین ایران در سخنانی مجددا از اوضاع سیاسی جاری در این کشور و همچنین وجود فساد انتقاد کرد و گفت: «سیستم غلط است؛ سیستمی که یک مورد سوء استفاده آن 3 هزار میلیارد تومان است، در بقیه موارد چگونه است؟!» وی همچنین درباره انتخابات نیز گفت: «انتخابات و حکومت مال شما! بیایید فضا را باز کنید.»
اهم اظهارات وی در پی می آید:
* شما ارزنده ترین نیروهای جامعه ما و انقلاب ما هستید؛ کسانی که همپای شهدا به جبهه ها رفتید و با آمادگی برای شهادت در آن جبهه ها بودید. گرچه خداوند خواست که بمانید و به مردم و انقلاب خدمت کنید، اما مثل شهیدان هستید و اجر آنها را دارید و در جایگاهی مانند آنها هستید. شاید برخی از شما علاوه بر آزادگی جانباز هم باشید و در دوران اسارت هم تحمل عجیبی داشتید که این مزیت شما نسبت به سایر ایثارگران است و ان شاء الله به همان اندازه اجر شما زیاد است.
* اگر بناست کسانی باشند که بگوییم تعلق به انقلاب دارند، نسبت به آن حق دارند و حرفشان باید شنیده شود، در درجه اول شما عزیزان هستید. البته شهدای ما حرفهای خودشان را زدند، جانبازان ما هم هستند و همین جا ذکر کنم که افتخارآفرینی های تیم پارالمپیک که تعدادی از جانبازان عزیز هم در آن حضور دارند و همت کردند باعث شادی مردم شدند و من به آنها تبریک گفته و آرزوی موفقیت می کنم.
* این انقلاب برای چه به وجود آمد؟ چرا این انقلاب شد؟ اهداف همه این جنبش ها این بود که حاکمیت ملت پدید آید و مردم ارباب باشند که خوشبختانه با تعریفی که در جریان انقلاب از اسلام مطرح شد، اسلام هم همین را می خواهد. در حالی که کسانی بودند و الان هم هستند که می گفتند یا اسلام یا آزادی، یا اسلام یا استقلال، یا اسلام یا پیشرفت. در حالی که انقلاب کردیم که هم اسلام داشته باشیم و هم استقلال و آزادی و پشرفت و حاکمیت مردم. این دیدگاه که انسان جای خدا را تنگ می کند مورد قبول ما نبود. همان خدا می خواهد که مردم آزاد باشند، بر سرنوشتشان حاکم باشند، حکومتها را سرکار بیاورند و آنها را مورد بازخواست و نظارت قرار دهند.
*اسلامی که ما در انقلابمان در نظر داشتیم دلیل تأکید روی رای مردم و برگزاری این همه انتخابات که در قانون اساسی هم به آن توجه شده است و امام می گفت، همین است. در این اسلام، حتی غیرمسلمانان هم دارای حق و ارج و قدرت است و باید باشد؛ یعنی غیرمسلمانان ایرانی هم احساس می کرد که اگر آن حکومت جبار و خودکامه برود، حکومتی خواهد آمد که آنها هم احساس هویت کنند. مگر امام(ره) در پاریس نمی گفت کمونیستها هم آزادند تا حرف خودشان را بزنند، اما توطئه ممنوع است.
* نباید هرکس که مخالف نظر ما بود به اتهام توطئه با او برخورد کنیم و معنای توطئه معلوم است. ما براندازی قانونی نداریم، براندازی یعنی نابودی افراد دیگر. بله! اگر براندازی به این معنا اتفاق افتاد هر حکومتی با او برخورد می کند. به هر حال انقلاب ما اینطور بود و در دنیای امروز که تجت تأثیر استقرار مدرنیته و برآمدن مارکسیسم و بعد نئولیبرالیسم است، که از دل آن انقلاب ما رخ داد، یعنی مردم با انگیزه دینی برای آژادی و استقلال قیام کردند. در شرایطی که می گفتند دوران دین تمام شده و دین افیون توده هاست و دین را با تمام شعارهای آزادیخواهانه و استقلال طلبانه و پیشرفت در تضاد می دیدند، انقلابی پیدا شد که همه اینها را با دین می خواست. دنیا هم منتظر این بود و هست که ببیند انقلاب کدام الگو را عرضه می دارد.
* در دوران اصلاحات با بودجه 20 میلیارد دلاری ما رشد اقتصادی 4/7 درصدی را تجربه کردیم، اشتغال 600 هزار نفری را تجربه کردیم. در حالی که خشکسالی، زلزله و رسیدن قیمت نفت به زیر 10 دلار را داشتیم و گاهی درآمد سالانه مان 10 میلیارد دلار بود در حالی که بودجه را با 19 میلیارد دلار بسته بودیم.
* من یک بار در دیدار با حضور رهبری (حدود سال 81) گفتم مملکت ما آماده take off است و همه امکانات را دارد(البته معذرت میخواهم که لفظ فرنگی آن را بکار می برم). همان جا بود که نطفه اولیه چشم انداز بسته شد و بعد از آن در دولت ما تدوین و سپس مورد تایید رهبری قرار گرفت. در سال 67 که جنگ تمام شده بود مملکت واقعا ویران بود و بعد دولت سازندگی آغاز بکار کرد. البته حتماً دولت بنده و آقایان هاشمی و موسوی اشکالاتی داشته است، اما واقعا ممکلت از سقوط و فرسودگی بیرون آمد. بسیاری از مسائل امروز، در همان زمانها زیر بنایش گذاشته شد. البته در زمانی تورم به بیش از 40 درصد هم رسید اما کنترل شد و در دوران من به کمترین حد خود رسید یعنی حدود 11 درصد و بعد ارز با همت مرحوم دکتر نوربخش و آقای دکتر ستاری فر و دولت تک نرخی شدو این اقدام بسیار حیاتی بود که هم منشاء بسیاری از فسادها را می خشکاند و هم از سرمایه ملی حفاظت می شد و این اقدام بزرگ ممکن بود دوباره تورم را سرسام آور افزایش دهد، ولی با همت دوستان چنین امری اتفاق نیفتاد، بلکه از یازده و اندی درصد به حدود 15 درصد رسید و بلافاصله هم از سال بعد از تک نرخی شدن شروع به کاهش کرد. اما الان با این همه درآمد تورم بالا می رود و بیکاری زیاد شده است. ما با رشد صنعتی 14 درصدی و رشد کشاورزی 11 درصدی و رشد بالای سرمایه گذاری توانستیم 600 هزار شغل ایجاد کنیم. اما الان چطور ممکن است رشد اقتصادی زیر 2 درصد باشد اما 2 میلیون شغل ایجاد شود؟! مگر اینکه معجزه شود!
* در همین 3 سال اخیر با آزادی کامل چه دروغهایی گفته شد و چه نسبتهایی به افراد داده شد که این مسائل الگوسازی ما را با مشکل مواجه می کند. همچنین در عرصه سیاسی باید در استقرار آزادی های اساسی و دفاع از آن الگو باشیم. من الان هم معتقدم که انقلابی بودن یعنی الگوسازی؛ اگر در چشم انداز هم پیش بینی کردیم که در منطقه قدرت اول باشیم، باید ببینیم که آیا اینطور هستیم؟
* وقتی که ما رشد 8 درصد داشته باشیم می توانیم با ترکیه و کشورهای مشابه آن رقابت کنیم. اگر تاکنون در این حد نبوده ایم، از این به بعد باید به رشد 15درصدی برسیم تا به آنها برسیم؛ یا شاید در آن صورت هم نرسیم. چگونه می توانیم برسیم؟ اگر افرادی دلشان برای انقلاب و جامعه می سوزد و حرفی می زنند، برای رسیدن به همین اهداف است.
* من همین جا در مورد پارادوکسی که وجود دارد و در این جمع هم به آن اشاره شد، مطلبی را بگویم. روشها و سیاستهای موجود اصلاً صحیح نیست و در درجه اول به ضرر خود نظام است. از طرف دیگر ما نمی خواهیم که خدای نکرده اوضاع به کلی به هم بخورد.
* ما می گوییم حضرات محترم! شما بمانید، اما بگذارید انتقاد کنیم و بگذارید روشها اصلاح شود. اگر اصلاح شود نظام می ماند و اگر نشود، حتی اگر ما هم نخواهیم در آینده مشکلاتی پیدا می شود؛ دلزدگی نیروها و رفتن جوانان از ایران یا اعتراض آنها به وضع موجود خطر بزرگی است.
* تنها راه موجود اصلاحات است و من راهی دیگر نمی شناسم. ما اعلام کرده ایم و نمی خواهیم نظام از بین برود زیرا به آن دلبسته ایم؛ حتی بیش از کسانی که امروز ادعای دفاع از نظام را دارند.
* امروز اختلاف طبقاتی شدیدی در جامعه به وجود امده و طبقات جدیدی با ثروتهای کلان به وجود آمده اند که البته نمی خواهم بگویم ثروت همه آنها نامشروع است اما سیستم غلط است؛ سیستمی که یک مورد سوء استفاده آن 3 هزار میلیارد تومان است، در بقیه موارد چگونه است؟!
* اگر در دولت ما یک پرونده سوء استفاده پنج میلیاردی پیدا می شد، کفن پوشان به خیابانها می ریختند.
* البته خدا را شکر که در همین قوه قضاییه یک مورد که مدیر درجه یک یا پایین تر اصلاحات به اتهام سوء استفاده محکوم شود نبود؛ البته نمی گویم هیچ تخلفی رخ نداده بود، ولی برخی موارد واقعا بی عدالتی بود.
* حضرات محترم! راهی جز این نیست که به وحدت برسیم؛ معنی وحدت حذف یک گروه نیست. وقتی یک جریان قدرت دارد که همه، غیر از خودش، را غیر خودی می داند و به جریان دیگر بگوید که نابود شود یا تسلیم او شود، اینکه وحدت نیست. وحدت یعنی وضع مشترکی با تمام اختلاف سلیقه ها پیدا کنیم و مردم آزاد باشند تا انتخاب کنند که این راه نجات دهنده مملکت است.
* الان هم اگر فضا باز شود، اولین نتیجه آن انتخابات پرشور خواهد بود که همه از آن سود خواهند برد و تهدیدات خارجی هم برطرف می شود یا کاهش می یابد. یکی از دوستان گفت وقتی شما را به انتخابات راه نمی دهند، چرا حرف از انتخابات می زنید؟ بله؛ انتخابات حق مسلم یکایک مردم است، ولی مهم این است که راه برای حضور همگان طبق قانون باز باشد. و از یاد نبریم که دشمنانی داریم که "اصل" را نمی خواهند؛ نه اینکه این جناح و آن جناح را نخواهند، اصلا جمهوری اسلامی را نمی خواهند.
* باید شرایطی را فراهم آورد که اولا همه جناح ها و جریان ها امکان حضور در عرصه انتخابات را داشته باشند و ثانیا مردم دلزده دویاره اشتیاق به حضور پیدا کنند که چندان نشانه های این وضع را نمی بینیم.
* نکته دیگر این که در دوران ما هم نقص و عیب بود، در آن دوران توقعاتی ایجاد شد که در جریان اصلاحات نبود و عملی هم نبود، اما طرف مقابل را جری کرد که به همین بهانه با جریان اصلاحات برخورد کنند. یعنی بعضی تندروی ها که طرف مقابل را عصبانی کرد در اتفاقات بعدی اثر گذاشت. الان هم ما می گوییم "انتخابات و دولت مال شما! بیایید فضا را باز کنید؛ ما می خواهیم جریان اصلاحات را نقد کنیم! می خواهیم با آزادی و امنیت دور هم بنشینیم! نه اینکه بگویید در حال توطئه هستند! آزادی تأمین شود، فضای امنیتی برچیده شود، حکومت باشد برای خودتان! البته مطلوب این است که یک انتخابات آزاد و واقعاً اطمینان بخشی برگزار شود که مردم بتوانند آزادانه انتخاب کنند.
تعداد مثبت هایی که به کامنت ها داده شده نشون میده که خاتمی کبیر چقدر عزیزه
گمان مبر که به پایان رسید کار مغان/هزار باده ناخورده در رگ تاک است
(چشام پر اشک شد)
درعاشقی گریزی نباشدزسوزوساز/استاده ام چوشمع مترسان زآتشم
درودبرسیدمحمدخاتمی آزاده
عاشقتم ای دوست. دنیا ایرانیت و انسانیت را از تو میشناسد.
"گفتگوی تمدنها" شعاری که هنوز طنین انداز در قلب های همه جهانیان. ای کاش فرصت داشتی و آن را عملی میکردی. ولی باز هنوز هم ما منتظریم بیا ای دوست.
ایشون تو روابط خارجه کارنامه تقریبا موفقی داشتن طوریکه به آمریکا و اتحادیه اروپا اجازه نداد بر علیه ایران باهم اتفاق نظر پیدا کنن.
ولی کارنامه داخلی ایشون در مورد آزادی اینترنت,ماهواره,روزنامه و آزادیهای فردی(در حد معقول) ناموفق بوده.شاید بگید اجازه ندادن که در جواب باید بگم این هم از اشکالات سید بوده که با ترفند و سیاست بازی نتونسته ورق رو به نفع خودش برگردونه.
آقای احمدی نژاد تو تمام زمینه ها اشتباه داشته ولی این خوبی رو داشت که تو 4 سال اول ریاستش هیچ روزنا مه ای رو نبسته!!البته متاسفانه در دروره دوم بستن!
افرادی مانند آقای خاتمی باید با جرات و اتحاد و هوشمندی وارد صحنه شوند. مردم واقعا خسته شده اند.ای کاش نسیمی بوزد
سیستم رای دهی سایت انتخاب مثبتها رو خیلی دوست داره مثبت که میزنی 10تا10تا ،منفی که میزنی 2تا2تا میره بالا
این اتفاق ممکن است به این خاطر باشد که همزمان چند کاربر دیگر، اقدام به دادن رای مثبت کنند
از قیاسش خنده آمد خلق را
کو چو خود پنداشت صاحب دلق را
من ادم خرافاتی نیستم اما نمیدانم چرا هروقت کشورما مردان بزرگی مانند لطفعلی خوان زند امیر کبیر مصدق وخاتمی بخود دیده زمین و زمان دوست ودشمن ابر وبادو مه خورشیدو همه داخلی وخارجی روس وانگلیس اصولگرا واصلاح طلب دست به دست هم دادند تا این کشور از وجود شان استفاده کافی را نبرند .
خاتمي به خدا هزاران بار هم كه پيش بياد به شما راي ميدهم . شما كه منش و بزرگواريتان را به عينه ديده ايم سلام بر شما
مردمی که دلشون برای همنوعشون نمی سوزه و حلال و حروم رو از هم تشخیص نمی دهند هرکس بیاد براشون تفاوتی ندارد ...
حالا که دیگه همه صنایع ومعادن و نفت و گازو .... به اسم خصوصی سازی بین خودشون پخش کردن دیگه از دست دولت بعدی کاری برنمیاد وقتی دیگه هیچی دستش نست
نفتی که مصدق (ره) ملی کرد دارن بین خودشون تقسیم میکنند بهش میگن خصوصی سازی
والا زمان خاتمی اینهمه ماشینای گرون قیمت تو خیابونا نمیدیدی
نوش دارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی
تنها فرد نجات دهنده مملكت از اين وضعيت نابسامان خاتمي و تفكرات اوست
فقط محسن رضايي
الیته به جز جریان انحرافی
وایضاً:
گوش اگر گوش.... ناله اگرناله ی من/ آنچه بجایی نرسدفریاداست!!
ودرپایان:
جانا سخن ازدل 68میلیون ایرانی دل سوخته می زنی اما آنها که برمرکب قدرت سوارند هرگز سخنی جز تملق و به به چه چه دوست ندارند بشنوند!! چرا که به دروغ گفتن ودروغ شنیدن عادت کرده اندو سخن حق را برنمی تابند!
ولی حقیقتا از صمیم قلب اقای خاتمی رو دوست دارم بهترین رییس حمهور .دوره ایشان با نفت زیر 10 بسیار وضع اقتصادی و مهمتر وضع اخلاقی خوب بود تنها کور سوی امید بازگشت ایشان به مسند ریاست جمهوری است
سلام ما بر تو ای خاتمی عزیز ، تنها را نجات کشور انجام اصلاحات اساسی و همه جانبه است
سلام بر سه سید فاطمی خمینی و خامنه ای ، خاتمی
بدون مقدمه میرم سر اصل مطلب :
ما منکر زحمات آقای قالیباف برای شهر تهران نیستیم اما ملت بیدار ایران آقای قالیباف نـمی تواند کشور را از این وضع نجات دهد . آقای قالیباف احمدی نژاد دیگری است.
شخصی محبوب ، با تجربه و عزیز که ملت ایران و جهان به آن افتخار می کنند در راه هاست.
مرد صلح و دوستی و آسایش در راه است.
سید اسلام و پاکی ها در راه هست.
آقای سید محمد خاتمی می آید و این تنها امید ماست.
چرا شلوغ میکنی!
چرا به یکی دیگه تهمت میزنی!
اصلا بر فرض قالیباف بد! چرا اونو به احمدی نژاد تشبیه میکنی! بگو بده بهش رای ندیم!
من توبه کنم بار دگر مـی نفروشم
میخانه بسوزان که دگر مست الهم
از میکده بیرون شده ام بر سر راهم
با شیوه ی مستان الهی به سجودم
آتش زده این نور الهی به وجودم
زنده باد عشق .... زنده باد خاتمی
جریان کوی دانشگاه و ...... که یادتان نرفته
خوبه والا دوره ی خاتمی تورم 11 درصد بود
رشد بالا داشتیم
مرغ ارزان می خوردیم
اما الان تورم این قدر بالا می ره که هر سال باید سال پایه محاسبه ی تورم رو تغییر بدن
بعد ما اینقدر بی انصافیم که در مورد دوره ی خاتمی این نظرات رو می دهیم
افسوس ...
فـقـط آقای سید محمد خاتمی OK
آدم عاقل که از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود جانم