صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۶۵۱۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۷ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
در حالی که هزاران اسرائیلی در تظاهرات ضد دولتی در شهر تل آویو تجمع کرده بودند، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل شامگاه شنبه هرگونه ایده و درخواست مطرح شده برای برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور را رد کرد. وی همچنین گفت که اسرائیل تسلیم «نکات دیکته‌شده بین‌المللی» در مورد توافق با فلسطینی‌ها نمی‌شود و ارتش اسرائیل به سمت شهر مرزی رفح در جنوب باریکه غزه حرکت خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یورونیوز: در حالی که هزاران اسرائیلی در تظاهرات ضد دولتی در شهر تل آویو تجمع کرده‌ بودند، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل شامگاه شنبه هرگونه ایده و درخواست مطرح شده برای برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور را رد کرد.
 
وی همچنین گفت که اسرائیل تسلیم «نکات دیکته‌شده بین‌المللی» در مورد توافق با فلسطینی‌ها نمی‌شود و ارتش اسرائیل به سمت شهر مرزی رفح در جنوب باریکه غزه حرکت خواهد کرد.
 
بر طبق نظرسنجی‌ها، محبوبیت نتانیاهو پس از حمله حماس در هفتم اکتبر که جرقه جنگ ویرانگر در غزه را زد، کاهش یافته است.
 
اعتراضات ضد دولتی در اسرائیل که در بیشتر سال ۲۰۲۳ ادامه داشت، در این چند ماهی که از آغاز جنگ در غزه گذشته است تا حد زیادی فروکش کرد. 
 
با این حال، معترضان شنبه شب دوباره به خیابان‌های تل آویو آمدند و خواستار برگزاری انتخابات مجدد شدند؛ این در حالی است که انتخابات بعدی در اسرائیل برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است.
 
به گفته رسانه‌های محلی، جمعیت معترضان در خیابان‌های تل‌آویو بسیار کمتر از تظاهرات گسترده سال گذشته میلادی بود ولی تعداد آنها به چند هزار نفر می‌رسید.
 
از نتانیاهو در یک نشست خبری درباره درخواست‌های مطرح شده در درون حزب حاکم لیکود برای برگزاری انتخابات زودهنگام به محض پایان جنگ غزه سوال شد. او گفت: «آخرین چیزی که در حال حاضر به آن نیاز داریم، انتخابات و پرداختن به انتخابات است، چرا که بین ما تفرقه خواهد انداخت. ما در حال حاضر به وحدت نیاز داریم.»
 
مذاکرات برای متارکه جنگ در غزه و طرح در شورای امنیت
 
بنیامین نتانیاهو همچنین روز شنبه اعلام کرد که اسرائیل بنا به درخواست رئیس جمهوری ایالات متحده، مذاکره‌کنندگانی را برای گفتگوهای متارکه جنگ به قاهره فرستاده بود، اما به دلیل اینکه خواسته‌های حماس از نظر او «توهم‌گونه» بودند مذاکره‌کنندگان اسرائیلی برای ادامه گفت وگوها حضور نخواهند یافت.
 
نتانیاهو حدود ۱۰ روز پیش نیز طرح پیشنهادی حماس برای متارکه جنگ را «توهم» خوانده بود. او گفت که این خواسته‌های مطرح شده شامل پایان دادن به جنگ و رها کردن حماس به حال خود و آزادی «هزاران قاتل» از زندان‌های اسرائیل است.
 
نتانیاهو همچنین گفت که اسرائیل تسلیم «نکات دیکته‌شده بین‌المللی» در مورد توافق با فلسطینی‌ها نمی‌شود، توافقی که به گفته او تنها از طریق مذاکره مستقیم بدون پیش‌شرط می‌تواند حاصل شود.
 
آمریکا: وتو می‌کنیم
 
از طرفی، شورای امنیت سازمان ملل متحد احتمالاً روز سه‌شنبه در مورد طرح پیشنهادی الجزایر برای درخواست آتش‌بس بشردوستانه فوری در جنگ اسرائیل و حماس رأی خواهد داد، قطعنامه‌ای که لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در شورای امنیت می گوید آن را وتو خواهد کرد. 
 
الجزایر روز شنبه درخواست کرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه در این خصوص رای گیری کند. 
 
الجزایر بیش از دو هفته پیش، پیش‌نویس این قطعنامه اولیه را ارائه کرده بود؛ اما لیندا توماس گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد خیلی سریع گفت که این متن می‌تواند «مذاکرات حساس» میانجیگری را به خطر بیندازد و به توقف درگیری‌ها در غزه و آزادی اسرا دست نیابد و چه‌بسا با آن منافات داشته باشد. 
 
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در شورای امنیت گفت که کشورش از به‌رای گذاشتن پیش‌نویس قطعنامه الجزایر حمایت نمی‌کند و اگر به شکل کنونی به رای گذاشته شود آن را وتو خواهد کرد. 
 
پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای اینکه در شورای امنیت تصویب شود به حداقل ۹ رأی موافق و عدم وتوی ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین یا روسیه نیاز دارد.
 
طرح برای حمله به رفح به قوت خود باقی است
 
علاوه بر این‌ها،‌بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز شنبه متعهد شد که به عملیات نظامی خود ادامه دهد و نیروهای ارتش اسرائیل به سمت شهر مرزی رفح در جنوب باریکه غزه حرکت خواهند کرد.
 
ارتش اسرائیل اعلام کرده است که در حال تعقیب شبه نظامیان در بیمارستان ناصر است و تا کنون ۱۰۰ مظنون را در محوطه این مجتمع درمانی بازداشت کرده، مردان مسلحی را در نزدیکی بیمارستان کشته و اسلحه‌هایی را در داخل ساختمان آن پیدا کرده است.
 
حماس اتهامات مطرح شده در خصوص استفاده نیروهای شبه‌نظامی خود از این مجتمع پزشکی برای پوشش را رد کرده است.
 
دست‌کم دو گروگان آزاد شده اسرائیلی گفته‌اند که در مدت اسارتشان در بیمارستان ناصر نگهداری می‌شدند و اسرائیل نیز تصاویر و ویدئوهایی را در این خصوص منتشر کرده است که مدعی است گواهی بر این موضوع است.