صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۶۴۹۶۸
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۸ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه می‌گوید به رسمیت شناختن کشور فلسطین دیگر یک تابو برای پاریس نیست و اعلام کرد اگر تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی به دلیل مخالفت اسرائیل متوقف شود، فرانسه می‌تواند مستقلا در این خصوص عمل کند. هرچند به رسمیت شناختن یکجانبه فلسطین از سوی فرانسه بدون مذاکرات واقعی، تغییر چندانی در وضعیت میدانی ایجاد نمی‌کند، اما از نظر نمادین و دیپلماتیک دارای وزن قابل توجهی خواهد بود.  
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یورونیوز: امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه می‌گوید به رسمیت شناختن کشور فلسطین دیگر یک تابو برای پاریس نیست و اعلام کرد اگر تلاش ها برای راه حل دو دولتی به دلیل مخالفت اسرائیل متوقف شود، فرانسه می‌تواند مستقلا در این خصوص عمل کند.
 
هرچند به رسمیت شناختن یکجانبه فلسطین از سوی فرانسه بدون مذاکرات واقعی، تغییر چندانی در وضعیت میدانی ایجاد نمی‌کند اما از نظر نمادین و دیپلماتیک دارای وزن قابل توجهی خواهد بود. 
 
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل مخالفت خود را با حاکمیت فلسطین اعلام کرده و گفته است که در مورد کنترل کامل امنیتی اسرائیل در مناطق فلسطینی سازش نخواهد کرد و با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالف است. 
 
قانونگذاران فرانسوی در سال ۲۰۱۴ در پارلمان این کشور به طرحی رای دادند که از دولت این کشور می‌خواهد فلسطین را به رسمیت بشناسد، اقدامی نمادین که تأثیر کمی بر موضع دیپلماتیک فرانسه داشت. حالا اظهارات ماکرون در این رابطه برای نخستین بار است که از سوی یک رهبر فرانسوی مطرح می‌شود. 
 
آقای ماکرون که میزبان ملک عبدالله پادشاه اردن بود در این خصوص گفت: «شرکای ما در منطقه به ویژه اردن روی این مسئله کار می‌کنند و ما هم در حال همکاری در این خصوص هستیم. ما آماده‌ایم در اروپا و شورای امنیت به این مسئله کمک کنیم. به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک تابو نیست.» 
 
در پی حملات اسرائيل به نوار غزه تاکنون بیش از ۲۸ هزار فلسطینی شهید شده‌اند و با وجود تلاش‌ها و درخواست‌های بین‌المللی همچنان سربازان اسرائيل به پیش‌روی خود در این باریکه ادامه می‌دهند. 
 
در حالی که درخواست‌های بین‌المللی برای آتش بس افزایش یافته بنیامین نتانیاهو اصرار دارد که عملیات نظامی خود را در رفح جایی که بیش از نیمی از فلسطینی‌های نوار غزه در آنجا پناه گرفته‌اند نیز انجام دهد.
 
 این در حالیست که فلسطینی‌ها از سراسر این باریکه و پس از هشدار نتانیاهو مجبور شده‌اند از مناطق مختلف به رفح پناه آورند و حالا اسرائيل می‌خواهد در این منطقه هم عملیات نظامی انجام دهد. اقدامی که چه از سوی آمریکا و اروپا و چه از طرف دیگر کشورها با مخالفت رو به رو شده است. 
 
آقای ماکرون در این اظهارات تاریخی خود همچنین گفت: «ما این را مدیون فلسطینی‌ها هستیم که آرمانشان برای مدتی مدید به هیچ انگاشته شده. ما این را مدیون اسرائیلی‌هایی هستیم که تجربه بزرگترین کشتار یهودیان را داشته‌اند. ما این را مدیون مردم منطقه هستیم که از مروجان هرج و مرج و کسانی که در پی انتقام هستند، می‌گریزند.»
 
اظهارات ماکرون احتمالا با هدف افزایش فشار بر اسرائیل صورت گرفته اما اطمینانی وجود ندارد که به تغییر رویه دولت دست راستی این کشور بینجامد. 
 
در حالی که اکثر کشورهای در حال توسعه، فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت می شناسند، اکثر کشورهای اروپای غربی هنوز چنین اقدامی نکرده و استدلال می‌کنند که کشور مستقل فلسطینی باید از مذاکرات با اسرائيل پدید آید؛ این در حالی است که اسرائيل به هیچ مذاکره‌ای برای این امر تن نمی‌دهد.