صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۵۸۳۹۰
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۴ - ۲۸ دی ۱۴۰۲
نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: دولت و ارتش پاکستان باید پاسخگوی مطالبات ما باشند، نه آنکه به گفته خودشان با پهپاد و هواپیما جواب دهند؛ اما اکنون که این کار را انجام داده اند باید از سوی جمهوری اسلامی منتظر جواب باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جماران: نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: دولت و ارتش پاکستان باید پاسخگوی مطالبات ما باشند، نه آنکه به گفته خودشان با پهپاد و هواپیما جواب دهند؛ اما اکنون که این کار را انجام داده اند باید از سوی جمهوری اسلامی منتظر جواب باشند.
 
آقای شهریار حیدری در خصوص اقدام نظامی صبح امروز پاکستان در خاک ایران گفت: پاکستان با این اقدام ثابت کرد که حامی اصلی تروریسم در شرق است و به دلیل خلأهای مرزی و منطقه‌ای که دارد امکان کنترل بر مرزهای خود را ندارد و طی سال‌ها این جمهوری اسلامی ایران بوده است که با ۹۵۰ کیلومتر مرز با پاکستان، یکجانبه مدیریت کرده و شرایط امنیتی را فراهم می‌کند. پاکستان به جای این اقدام ناشی و غیرحرفه‌ای باید مرزهای خود را با جمهوری اسلامی کنترل کند تا شاهد رفت و آمدها گرهک‌های تروریستی که در داخل خاک پاکستان لانه کرده اند نباشیم.
 
وی افزود: جمهوری اسلامی نقطه‌ای را هدف قرار داد که بارها از سوی گروهک‌های تروریستی آموزش دیدند و به خاک ما رفت و آمد کردند. با اقدامات تروریستی که در خاک ایران صورت گرفت، بسیاری از مردم بی دفاع و بی‌گناه کشتند و بعضا مورد آزار و اذیت قرار دادند. به این خاطر جمهوری اسلامی به استناد این اقدامات گروهک‌های تروریستی بارها به پاکستان هشدار و تذکر داده بود و حتی اعلام آمادگی کرده است که در انسداد و امنیت مرزها و حتی تا عمقی از خاک پاکستان که امکان کنترل مرز را ندارد، کمک کنیم. اما همراهی نکردن آنان در این امر دو حالت دارد؛ یا خلاء های مرزی که ایجاده شده تعمدی است یا ناتوانی از عدم اشراف در مرزها است. در هر دو صورت این ایراد بر ارتش و دولت پاکستان وارد است. بنابراین، به دنبال سلسله اقدامات تروریستی که در داخل پاکستان آموزش دیدند و خاک ما ورود کردند و دست به اقداماتی زدند، جمهوری اسلامی برابر با عرف بین الملل و دفاع از امنیت کشور در قالب موشک‌هایی چند شب پیش هشدار داد، ولی پاکستان امروز ثابت کرد حامی اصلی تروریسم و گروهک‌های تروریستی است.
 
وی با اشاره به روابط قدیمی بین دو کشور، افزود: ما دو کشور همسایه هستیم و مرزهای طولانی و پیشینه تاریخی مشترک با پاکستان داریم. بهتر است آنها به جای فرافکنی به اصل موضوع که موقعیت مشترک در مرزهاست، برگردند. جمهوری اسلامی بر اساس وظایف ذاتی که نیروهای مسلح ما باید از تمامیت ارضی مرزهای ما حفاظت و حراست کنند. وقتی بارها توسط این گروهک تروریستی در داخل خاک پاکستان آموزش، حمایت و سرویس می‌شوند، سرویس اطلاعاتی پاکستان کاملا پشت این جریانات تروریستی است که آن را مستندا به دولت و ارتش پاکستان اعلام کردیم. بنابراین، طبیعتا باید علیه نقاطی که علیه ما طراحی و سازماندهی می‌شود به حکم دفاع از کشور و امنیت؛ انجام شود، اقدامات جمهوری اسلامی برای دفاع از کشور و مردم ما است و مردم ما نیز انتظار بیشتر از این را دارند و امروز ارتش پاکستان ثابت کرد حامی اصلی تروریست در جنوب شرق کشور است.
 
نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی از پیش‌بینی خود نسبت به اتفاقات منطقه، گفت: باید دستگاه دیپلماسی دو کشور ایران و پاکستان به مذاکره پرداخته و مسائل را حل و فصل کنند. از پاکستان انتظار داریم مرزهای خود را کنترل کرده و امنیت ایجاد کند و از آموزش و پشتیبانی گروهک‌های ضد انقلاب خودداری کند. ما هم آنچه برای امنیت مرزها ضرورت دارد با کشور پاکستان انجام دهیم.
 
وی در خصوص نبود امنیت در مرزها از سوی پاکستان، تصریح کرد: برجکی که چندی پیش مورد عملیات گروه کاک قرار گرفت را از نزدیک بازدید کردم دقیقا از کنار یکی از پاسگاه‌ها در روستاهای پاکستان از این اقدام را انجام دادند و پنسی که بسیار شکننده و بی‌پایه است را می‌شکافند و با هماهنگی سرویس پاکستان به داخل کشور می‌آیند و تعدادی از نیروهای مرزبانی ما را به شهادت می‌رسانند و این حکایت از نوعی بی‌انضباطی، بی‌تدبیری، بی‌نظمی دولت و ارتش پاکستان در مرزها دارد.
 
وی خاطرنشان کرد: حرکت امروز کار بسیار زشتی بود. به دولت پاکستان اعلام کردیم؛ پایگاه گروهک‌های تروریستی را شناسایی کردیم، خود شما قبل از ما اقدام کنید که در نهایت نکردند! سال‌ها این موضوع جریان دارد، علاوه بر این گروهک‌ جریان پاکستان دیگر سرویس‌های فرامنطقه‌ای مثل آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای عربی منطقه در خاک پاکستان فعالیت داشته و از جریان‌های ضد انقلاب جهت ضربه زدن به امنیت ما حمایت می‌کنند. این موضوع را بارها به دولت‌ پاکستان اعلام کردیم و نشست مشترکی که با مرزبانان پاکستان داشتیم و گفتیم؛ از وضعیت پیش آمده و به خصوص مسائلی که تعمدا توسط پاکستان طراحی می‌شود مراقبت کنند. جمهوری اسلامی ایران در مرحله اول هشدار داده و اثبات می‌کند و بعد از آن نمی‌پذیرند و ما به ناچار باید اقدامی علیه این گروهک‌ها و جریانات انجام دهیم نه تنها در پاکستان بلکه در هر جایی که گروهک‌های سازمان یافته که علیه امنیت ما شکل بگیرد.
 
نماینده مردم پل ذهاب با تاکید بر تذکرهای داده شده توسط ایران به پاکستان جهت امنیت مرزها، گفت: آنچه علیه ما در پاکستان شکل گرفته است محصول بیش از ۱۰۰ تذکر جمهوری اسلامی به دولت و ارتش پاکستان است که در کمال تاسف تحت تاثیر و همکاری سیستم رژیم صهیونیستی یک‌سری اقدامات در جنوب شرق انجام می‌دهند، طبیعتا وقتی ناامنی ایجاد می‌شود آن محیط قابل سرمایه‌گذاری نیست این ناامنی که در برخی نقاط خدمات رسانی تحت تاثیر قرار بگیرد اگر ما در سال‌های گذشته سرویس‌های پاکستان و برخی کشورهای فرامنطقه‌ای نبودند ما شاهد تحولات اقتصادی بیشتری در سیستان و بلوچستان بودیم، امنیت حق مردم ایران و سیستان و بلوچستان است.
 
حیدری با توجه به وجود امنیت در کشور و به خصوص در سیستان و بلوچستان، اضافه کرد: مردم سیستان و بلوچستان یکپارچه از اهل سنت و تشیع انتظار ایجاد امنیت را از نظام جمهوری اسلامی ایران را دارند به هر شکل باید در مقابل مردم پاسخگو باشیم و اقدام جمهوری اسلامی علیه گروهک‌های تروریستی است که امنیت کشور ما را خدشه‌دار کردند و نمونه آن را در کرمان که دهه‌ها نفر مجروح و شهید شدند، دیدیم.
 
وی در پایان گفت: از این منظر با نگاه کارشناسی با اشراف مسائل مرزی کشور می‌گویم که دولت و ارتش پاکستان باید بپذیرند که نباید از تروریست ها حمایت کنند و خاکشان را در اختیار سرویس‌های فرامنطقه‌ای و جریان‌های ضدانقلاب قرار دهند تا با استفاده ازخلاءهای مرزی در خاک کشور ما اقدامات تروریستی انجام دهند. آن‌ها باید پاسخگوی مطالبات ما باشند، نه آنکه به گفته خودشان با پهپاد و هواپیما جواب دهند؛ اما اکنون که این کار را انجام داده اند باید از سوی جمهوری اسلامی منتظر جواب باشند.