صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۴۸۱۵۰
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۲ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲
تحقیقات جدید تایید می‌کند که مراقبت از سلامت قلب در دوران جوانی می‌تواند مغز را در دهه‌های بعد عمر، از زوال عقل در امان نگه دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر :تحقیقات جدید تایید می‌کند که مراقبت از سلامت قلب در دوران جوانی می‌تواند مغز را در دهه‌های بعد عمر، از زوال عقل در امان نگه دارد.
 
به نقل از مدیسن نت، محققان چینی اطلاعات بیش از ۴۵۰۰۰۰ بریتانیایی مسن را بررسی کردند. آنها دریافتند افرادی که قبل از رسیدن به سن ۴۵ سالگی از سلامت قلبی عروقی ضعیفی برخوردار بودند، در مقایسه با افرادی که سلامت قلبی بهتری داشتند، ۲۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل بودند.
 
«فانفان ژنگ»، نویسنده ارشد این مطالعه از کالج پزشکی اتحادیه پکن، گفت: «آنچه ما را بیش از همه شگفت زده کرد، رابطه خطی بین سن شروع بیماری عروق کرونر قلب و زوال عقل بود.»
 
ژنگ در ادامه افزود: «این رابطه نشان دهنده تأثیر مخرب بسیار زیاد بیماری عروق کرونر قلب زودرس بر سلامت مغز است.»
 
پزشکان مدت‌هاست می‌دانستند که از دست دادن سلامت قلب می‌تواند تهدیدی برای مغز باشد که با گردش خون ضعیف مغز و حتی سکته مغزی ارتباط دارد.
 
اما آیا زمان شروع بیماری قلبی مهم است؟
 
محققان موارد بیماری قلبی و زوال عقل تازه شروع شده را در یک دوره ۱۳ ساله در شرکت کنندگان پیگیری کردند.
 
گروه ژنگ به طور کلی افزایش شدیدی در خطر ابتلاء به زوال عقل (۳۶٪) در افرادی که بیماری قلبی داشتند، در مقایسه با افرادی که از نظر قلب سالم بودند، یافتند.
 
این تیم دریافتند که بیماری قلبی احتمال ابتلاء به زوال عقل عروقی (مرتبط با محدودیت جریان خون مغز) را تا ۷۸ درصد افزایش می‌دهد، اما همچنین احتمال ابتلاء به آلزایمر را تا ۱۳ درصد افزایش می‌دهد.
 
محققان دریافتند اگر بیماری قلبی در اوایل زندگی- در سن ۴۵ سالگی یا قبل از آن- تشخیص داده شود، خطر زوال عقل در سنین بالاتر ۲۵٪ افزایش می‌یابد.
 
همچنین بیماری قلبی زودرس با ۲۹ درصد بیشتر خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر و ۲۲ درصد افزایش خطر زوال عقل عروقی مرتبط بود.
 
به طور کلی، هرچه فرد در سنین جوان‌تر به بیماری قلبی تشخیص داده شود، خطر ابتلای او به زوال عقل در دهه‌ها بعد بیشتر می‌شود.