صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۴۸۱۲۶
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۱ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به مصوبه کنگره امریکا برای بلوکه شدن پول های آزاد شده ایران:
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تصویب لایحه‌ای در کنگره آمریکا درباره بلوکه کردن دارایی‌های ایران در قطر اظهار داشت: این لایحه برای عملیاتی شدن نیازمند تصویب سنای آمریکا و رئیس جمهور این کشور است. دولت آمریکا در چارچوب تعهدات بین‌المللی خود و توافق انجام شده با واسطه ایران در ارتباط با منابع ارزی آزاد شده با مشارکت کشورهای ثالث موظف است و متعهد است و باید به مسؤولیت‌های خود پایبند باشد و عمل کند و در این خصوص نیز تضمین‌های لازم را گرفتیم برای اینکه ما در تعاملات خود با دولت آمریکا بر مبنای اعتماد عمل نمی‌کنیم و دولت آمریکا در طول سالیان متمادی نشان داده که قابل اعتماد نیست و در چارچوب تعهداتی که توافق شده صحبت می‌کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت که منابع آزاد شده ایران در قطر در دسترس ایران بوده و هست و می‌توانیم متناسب با نیازهای خود از آن استفاده کنیم.

به گزارش «انتخاب»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ناصر کنعانی امروز (دوشنبه) ۱۳ آذر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.

وی در ابتدای این نشست خبری جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی و استمرار جنایات جنگی این رژیم علیه ملت فلسطین در غزه و کرانه باختری را شدیدا محکوم کرد و گفت: بسیار دردناک است که جنایات بی‌رحمانه رژیم علیه شهروندان و غیرنظامیان در فلسطین به ویژه زنان و کودکان با شدت و حدت باورنکردنی ادامه دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: امروز صبح خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه این رژیم یکی دیگر از بیمارستان‌های فعال در غزه بیمارستان کمال عدوان را مورد بمباران قرار داده که در نتیجه آن ده‌ها نفر شهید و زخمی شدند و این اقدامات چیزی جز نسل‌کشی نیست.

وی در پاسخ به سؤالی درباره همراهی آمریکا با رژیم صهیونیستی در جنایات اخیر در غزه و اقدامات ایران برای بازداشتن کاخ سفید از مدیریت جنایات در غزه به نقش مستقیم و غیرقابل انکار دولت آمریکا در جنایات جنگی رژیم غاصب صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین اشاره کرد و گفت: طوفان الاقاصی اقدام مشروع فلسطین نشان داد که رژیم صهیونیستی دارای هیمنه پوشالی است و پایه‌های امنیتی و سیاسی و نظامی این رژیم به رغم همه ادعاهای نمایشی کاملا لرزان و بی ثبات است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: متاسفانه این رژیم در پی تلاش برای جبران بخشی از شکست فاحش خود در عملیات طوفان الاقصی دست به انتقام گیری از مردم غزه گرفت و کشتار بیش از ۱۶ هزار نفر از شهروندان فلسطینی که بیش از ۷۰ درصد کودکان و زنان هستند. دولت آمریکا در مقابل این همه کشتار و فجایع به جای اقدام بازدارنده عملا در کنار این رژیم قرار گرفت. دور جدید حملات نظامی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه غزه بعد از توقف کوتاه مدت هفت روزه زمانی آغاز شد که وزیر خارجه آمریکا در تل آویو و در اتاق جنگ کابینه رژیم صهیونیستی حضور داشت و این نشان می‌دهد آمریکا در کنار رژیم متجاوز ایستاده است.

وی ادامه داد: گزارشاتی منتشر شده که آمریکا تجهیزات و تسلیحات را در اختیار این رژیم قرار داده و دست این رژیم را از تسلیحات برای استمرار جنایات خود پر کرده است. این جای تأسف است. وزیر دفاع آمریکا اشاره می‌کند به اینکه حمایت آمریکا از امنیت اسرائیل هیچگاه قابل مذاکره نبوده و نخواهد بود و کمک‌ها را به اسرائیل تسریع کردیم تا اطمینان حاصل کنیم حماس دوباره اقدام هفت اکتبر را تکرار نکند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: دولت آمریکا رسما اعتراف می‌کند که نه یک جزء بلکه اساسا اصل جنگ علیه ملت مظلوم فلسطین است. این موضوع مورد توجه افکار عمومی و ملت‌هاست. دولت آمریکا اکنون یک طرف جنگ است. این اظهارات و اقدامات با آنچه آمریکایی‌ها اعلام کرده و بارها پیغام دادند که به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم و به رژیم اسرائیل برای حفاظت از جان شهروندان فلسطین تذکر دادیم کذب محض است. 

وی گفت: این دوگانگی کاملا آشکار است. 

سخنگوی وزارت خارجه در تشریح اقدامات ایران بیان کرد: ایران حمایت از مظلوم و ملت تحت اشغال و تحت تجاوز و جنگ فلسطین را برای خودش یک اصل اساسی و انسانی و اولویت مهم تلقی می‌کند و این مسأله و اولویت انسانی باید مورد توجه همه دولت‌ها و ملت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل و  شورای امنیت باشد. متاسفانه شورای امنیت در گروگان دولت آمریکا در بحث غزه و فلسطین قرار گرفته و نشان داده سازوکارهای بین‌المللی در انجام وظایف خود برای حفظ جان بیگناهان در فلسطین و تامین صلح و امنیت بین‌المللی از توانایی کافی برخوردار نیستند و دولت آمریکا از قدرت خودش و میزبانی خودش در مقر سازمان ملل برای ایجاد روندهای نامطلوب در شورای امنیت سوءاستفاده می‌کند.

وی گفت: ایران همه تلاش‌های دیپلماتیک خود را به کار بسته و با دولت‌های موثر و سازمان‌های بین‌المللی با سازمان ملل و اعضای دارای مواضع حمایتی از ملت فلسطین در شورای امنیت و سازمان همکاری اسلامی و ... تعامل کرده و به این گفت‌وگوها و تعاملات ادامه می‌دهد و از هر فرصتی برای حمایت از ملت فلسطین و ایفای نقش برای بازدارندگی در مقابل ماشین جنگی رژیم صهیونیستی استفاده می‌کند.

کنعانی بیان کرد: این جنایت علیه بشریت است و اگر بدون مکافات و مجازات باقی بماند تهدیدی برای بشریت و جامعه جهانی است.

وی درباره تصویب لایحه‌ای در کنگره آمریکا درباره بلوکه کردن دارایی‌های ایران در قطر اظهار داشت: این لایحه برای عملیاتی شدن نیازمند تصویب سنای آمریکا و رئیس جمهور این کشور است. دولت آمریکا در چارچوب تعهدات بین‌المللی خود و توافق انجام شده با واسطه ایران در ارتباط با منابع ارزی آزاد شده با مشارکت کشورهای ثالث موظف است و متعهد است و  باید به مسؤولیت‌های خود پایبند باشد و عمل کند و در این خصوص نیز تضمین‌های لازم را گرفتیم برای اینکه ما در تعاملات خود با دولت آمریکا بر مبنای اعتماد عمل نمی‌کنیم و دولت آمریکا در طول سالیان متمادی نشان داده که قابل اعتماد نیست و در چارچوب تعهداتی که توافق شده صحبت می‌کنیم.

کنعانی بیان کرد: این منابع در دسترس ایران بوده و هست و ایران می‌تواند متناسب با نیازهای خود از آن استفاده کند و خواهد کرد.

به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر وزیر خارجه عمان به تهران بیان کرد: در این دیدار موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای و ... گفت‌وگو کردیم. مسأله فلسطین مورد اهتمام جدی دو کشور است. ایران و عمان معتقد به تلاش‌های حداکثری برای توقف حملات علیه غزه هستند و اینکه محاصره غزه به صورت کامل رفع و کمک‌های انسانی ارسال شود و عملیات نظام‌مند رژیم صهیونیستی برای کوچاندن مردم غزه متوقف شود. دو کشور متفق هستند آنچه توسط رژیم صهیونیستی در حال انجام است قابل تحمل نیست و استمرار آن مانع برقراری صلح و امنیت در منطقه است.

وی گفت: این اتفاق نظر دیشب بود که در استمرار مشورت‌ها بین دو کشور تلاش‌های دیپلماتیک را ادامه دهند. دولت عمان نشان داد نسبت به صلح و ثبات در منطقه اهتمام جدی دارد و نسبت به قضایای منطقه‌ای همواره مسؤولانه عمل کرده است. دو کشور قبلا همکاری‌ها و تجارب خوبی در موضوعات مختلف منطقه‌ای داشتند و این اتفاق نظر دیشب شکل گرفت و تأکید مضاعف شد که تلاش‌های مشترک را در حوزه‌ منطقه‌ای، سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل تقویت کنند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: موضوع اساسی گفت‌وگوهای دیشب دوجانبه و فلسطین بود. اما دولت عمان با سوابق تلاش‌ها و ابتکار عمل‌ها نسبت به موضوع مذاکرات رفع تحریم اهتمام زیادی دارد. ایران از اهتمام توأم با حسن نیت دولت عمان قدردانی می‌کند و از چنین ابتکارها و تلاش‌هایی استقبال می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سؤال درباره سفر نایب رئیس پارلمان عراق به تهران و دیدارش با امیرعبداللهیان و سفر سرلشکر باقری به بغداد گفت: اینها در استمرار همکاری‌های سازنده و دوستانه و برادرانه دو کشور در زمینه‌های مختلف مورد اهتمام ایران و عراق است. موضوع مهم مورد گفت‌‌وگو در دیدار هیأت پارلمانی عراق علاوه بر همکاری‌های دوجانبه پارلمانی مسأله فلسطین و نحوه استفاده از ظرفیت‌های پارلمانی دو کشور و کشورهای اسلامی برای حمایت از مسأله فلسطین و پایان بخشیدن به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه بود.

کنعانی خاطرنشان کرد: از ابتدای تحولات در غزه دولت عراق موضع دقیق و شرافتمندانه‌ای در محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی داشتند. درباره همکاری‌های نظامی و سفر هیأت عالیرتبه نظامی ایران به عراق در استمرار همکاری‌ها و دید و بازدیدهای مشترک مقامات دو کشور و جهات نظامی و دفاعی ذیربط دو کشور انجام شد. 

وی بیان کرد: دو کشور در ارتباط با امنیت در منطقه منافع مشترک دارند. امنیت برای دو کشور جزو اولویت اساسی است. امنیت مرزهای مشترک دو کشور بسیار حائز اهمیت است و اینکه دو کشور برای تبدیل مرزهای مشترک به مرزهای امن برای ارتباطات سازنده اقتصادی، تجاری و رفت و آمدهای مردمی بین دو کشور تأکید دارند و اینکه مرزهای دو کشور توسعه و شکوفایی در راستای منافع دو ملت باشد. همکاری‌های نظامی و آموزشی و دفاعی خوبی در راستای افزایش ظرفیت‌های نظامی دو کشور و تبادل تجربیات بین طرفین وجود داشته و این سفر در استمرار این همکاری‌ها کمک می‌کند همکاری‌های مشترک در چارچوب همکاری‌های مشترک ادامه یابد. امنیت در منطقه برای دو کشور حائز اهمیت است.

وی درباره ادامه حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه و آینده معادلات امنیتی در منطقه و حملات گروه‌های مقاومت به پایگاه‌های آمریکا در منطقه گفت:  امنیت در منطقه یک مقوله یکپارچه و به هم پیوسته است.ایران همواره تأکید کرده که این کشورهای منطقه هستند که می‌توانند با همکاری یکدیگر به عنوان صاحبان منطقه امنیت منطقه را برای همدیگر و منافع مشترک تامین کنند. تجارب سالیان گذشته نشان داده حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در آب‌های منطقه‌ای و گذرگاه‌ها مخل امنیت و ثبات در منطقه بوده است. طرف‌هایی هستند مایلند با استفاده از حضور نظامی در آب‌های منطقه‌ای و گذرگاه‌ها به عنوان حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی استفاده کنند. طرف‌های منطقه‌ای رفتار آمریکا را رصد و پایش می‌‌کنند. دولت آمریکا نمی‌تواند واکنش دولت‌ها و گروه‌های مقاومت در منطقه را با اتهام زنی به این و آن متوجه کسی غیر از خودش کند. حضور آمریکا در منطقه مخل امنیت بوده است و حمایت تمام عیار آمریکا از این رژیم مخل ثبات و امنیت منطقه است. 

کنعانی بیان کرد: آنچه می‌تواند به تامین امنیت در منطقه کمک کند خروج نیروهای فرامنطقه‌ای از منطقه و آب‌های منطقه و دست کشیدن از حمایت بی چون و چرا از رژیم صهیونیستی است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی بیان کرد: از مدیرکل آژانس انتظار داریم مواضع خود را در چارچوب وظایف حرفه‌ای و فنی و تخصصی خود به دور از شائبه‌های سیاسی مطرح کند. طرف‌های مشخصی هستند که مایلند آژانس را از کارکرد حرفه‌ای و تخصصی خود منحرف و به سمت رویکردهای سیاسی هدایت کنند. این رویکرد سازنده نخواهد بود و نمی‌تواند نقش سازنده‌ای در همکاری‌ها و مناسبات حرفه‌ای ایران با آژانس ایفا کند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها بیان کرد: در مورد موضوعاتی که وزیر خارجه با بورل مطرح کرد موضوعات سیاسی ما با اروپا قابل توجه است و متاسفانه اتحادیه اروپا در خصوص موضوعات مرتبط با ایران از جمله موضوعات مربوط به برجام و همکاری با آژانس با مواضعی که بعضا اتخاذ می‌کنند و بیانیه اخیر سه کشور اروپایی یک رویکرد غیرسازنده و غیر کمک کننده در ارتباط با موضوعات دوجانبه و مسائل مرتبط با همکاری‌های ایران با آژانس در پیش گرفتند. 

وی گفت: بارها تأکید کردیم در حالی که ایران ذیل برجام به صورت کامل به تعهداتش پایبند بوده و حداقل 15 گزارش آژانس موید همین پایبندی کامل ایران بود این آمریکا بود که یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج و تحریم‌های ظالمانه زیادی را علیه ایران اعمال کرد و قالب تحریم‌های گذشته که برداشته بود بعد از برجام برگرداند. این اقدامات نقض صریح قطعنامه 2231 است. براساس برجام تعهدات متقابل است. ایران یک سال بعد از خویشتنداری و بی عملی دولت‌های اروپایی حقوق خودش را در ارتباط با برجام ذیل بندهای 26 و 36 برجام اعمال و برخی گام‌های جبرانی را اتخاذ کرده است. اخیرا مقامات اتحادیه اروپا و مدیرکل آژانس و سه کشور اروپایی مواضع و دیدگاه‌هایی را اتخاذ کردند که اساسا به معنای نادیده گرفتن همه واقعیات گفته شده است.

کنعانی ادامه داد: آنها هیچ توجهی به عدول آمریکا از تعهداتش و ناتوانی طرف‌های اروپایی در انجام تعهداتشان ندارند. موضوعات مورد نظر ایران در گفت‌وگوی تلفنی با بورل به ایشان منتقل شد. همکاری‌ها با آژانس مورد تبیین قرار گرفت و اینکه ایران براساس موافقتنامه جامع پادمان به همکاری‌های خود با آژانس ادامه می‌دهد و همکاری‌های ایران با آژانس سازنده و مبتنی بر مسؤولیت پذیری جمهوری اسلامی ایران بوده و اینکه برخی طرف‌های اروپایی نباید با استفاده از اجلاس‌ها و نشست‌های آژانس به دنبال پیگیری و اتخاذ رویکردهای سیاسی و تحقق اهداف سیاسی در ارتباط با ایران باشند.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: مسأله فلسطین و غزه به صورت جدی با بورل در گفت‌وگوی تلفنی مورد تبادل نظر قرار گرفت و دیدگاه‌های صریح ایران و انتظارات از اتحادیه اروپا مطرح شد. ایران به مواضع خوب برخی از کشورهای اروپایی در ارتباط با بحران جاری غزه و مواضع خوبی که در ضدیت با حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی اتخاذ کردند توجه دارد و به آنها اهتمام می‌ورزد.

وی درباره شهادت دو مستشار ایرانی در سوریه توسط رژیم صهیونیستی که سؤال خبرنگاری بود بیان کرد: ایران در ارتباط با هر تعرضی که به منافع ایران در منطقه وارد شود پاسخ می‌دهد و خواهد داد. هیچ اقدامی علیه ایران، منافع و امنیت ایران و نیروهای مستشاری ما در سوریه بدون واکنش نخواهد ماند. آنهایی که اقدام کرده و می‌کنند قبلا تجربه کرده‌اند ایران هیچ اقدام ضد ایرانی از سوی دشمنان ملت ایران را بی پاسخ نگذاشته و نخواهد گذاشت.