پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایلنا: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: شاید آن مازوتسوزی که میگویند نیست، واقعا هم نباشد اما گازوئیل یا سوختی که الان دارد استفاده میشود آن استاندارد لازم را ندارد و تقریبا معادل همان مازوت است.
علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در رابطه با «مطرح شدن مساله مازوتسوزی با توجه به شدت آلودگی هوا و اینکه برخی مسئولان میگویند مازوت سوزی در تهران نداریم»، گفت: دو سال قبل چنین بحثی درخصوص نیروگاه شهید منتظرقائم فردیس نیز مطرح شده بود، گزارشات و بحثها کاملا با اطمینان و متقن بود که در آنجا مازوتسوزی میشود ولی ما رفتیم آنجا بازدید کردیم، مازوت بود اما مخازن مازوت پلمب بود، پلمب دستگاه قضایی هم بود که تقریبا دو سالی از انجام آن میگذشت.
وی ادامه داد: ولی یک تصمیمی را همان موقعها گرفتند که این مازوت بالاخره در این مخازن آمده و دارد نگهداری میشود درنتیجه در روزهایی که آلودگی هوا نیست یا کمتر است یک مقداری مصرف کنند تا به مرور زمان این مازوتهای مخازن تمام شود.
نماینده مردم کرج در مجلس تصریح کرد: من میخواهم این را عرض کنم که گازوئیلی هم که الان در نیروگاهها دارد استفاده میشود این گازوئیل هم چندان استاندارد نیست، یعنی شاید بتوانیم بگوییم معادل مازوت است و بعضی وقتها گوگرد آن چند ده برابر حد استاندارد است. بنابراین شاید آن مازوتسوزی که میگویند نیست واقعا هم نباشد اما گازوئیل یا سوختی که الان دارد استفاده میشود آن سوخت استاندارد لازم را ندارد و تقریبا همان کار مازوت را میکند.
وی افزود: یعنی از وزرات نفت، محیط زیست و وزارت نیرو همه اینها باید به الزاماتی که قانون هوای پاک برای آنها تعیین کرده پایبند باشند و حداقلها را رعایت کنند؛ مثلا وزارت نفت باید سوختی که تحویل نیروگاهها میدهد سوخت استانداردی باشد. در حالیکه گزارشاتی که میآید خیلی گزارشات خوبی نیست در رابطه با درصد اجزاء سوخت گازوئیلی که دارد استفاده میشود، درنتیجه من میتوانم بپذیرم که مازوت نیست اما قسمت دوم مساله جای تامل و بررسی دارد.
عباسی در پاسخ به سوالی درخصوص راهکارهای حل این معضل، گفت: ما باید به سمت سوخت استاندارد برویم، حالا ممکن است یک زمانی کمبود داشته باشیم اما برای آن زمان باید برنامهریزی کنیم و به سمت آن حرکت کنیم، یک وقتی ممکن است بگوییم چون کمبود سوخت داریم هر سوختی را استفاده کنیم خب این مقطعی است و یک زمانی شاید به اجبار این کار را بکنیم اما نه اینکه یک رویه شود و همیشه این کار را بکنند.
وی خاطرنشان کرد: باید وزارت نفت به تکلیف خود در حوزه قانون هوای پاک عمل کند، اینها هم جمعبندی شده و به دستگاه قضایی هم فرستاده شده است و با آنهایی که کوتاهی کردند و ترک فعل کردند باید برخورد شود.
عضو مجمع نماندگان البرز در مجلس در پاسخ به سوالی درخصوص جابهجایی نیروگاههای مازوت سوز، گفت: قاعدتا یک راه همین انتقال است اما راه دیگر این است که اینها سیکل نیروگاه را تغییر دهند یعنی منبع سوخت را عوض کنند. یک زمانی ممکن است انتقال نیروگاه از شهر به خارج از شهر هزینه بالایی داشته باشد خب در چنین شرایطی با استاندارد کردن سوخت آن و جایگزینی سوخت میتوانند آن را تغییر دهند، ولی بعضی از نیروگاهها که دیگر هیچ راهی نداشته باشد تنها راه حل مشکل آن جابهجایی است.
عباسی در مورد اینکه برخی میگویند «دولت در اعلام تعطیلی مدارس و ادارات سختگیری به خرج میدهند و علیرغم آلودگی هنوز ادارات و بانکها فعال هستند»، اظهار داشت: من این را برداشت نمیکنم، یک زمانی ممکن است حس کنم آلودگی یک سطحی است اما وقتی نگاه میکنید شاخصها بالاتر نیست اما برداشت من این است که آلودهتر از سطحی است که در گذشته براساس آن تعطیل میشد، یا شاید در مورد قبلیها با دست و دلبازی بیشتری اقدام میکردند و در شرایطی که نباید تعطیلی اتفاق میافتاد اعلام تعطیلی کردند.
وی گفت: اما از یک سطحی بالاتر که برود قاعدتا خود مجموعه تصمیم میگیرد و در جایی که تصمیمیگیری می شود کارشناسها همان کارشناسهای گذشته هستند. مسئولی که در رأس مجموعه است صرفا نتایج را اعلام میکند اما کارشناس یا تیم کارشناسی که آمار و اطلاعات را بررسی کرده و نتیجه را اعلام میکند همان کارشناسان گذشته هستند که شاید قریب به ۲۰ یا ۳۰ سال است در این حوزه مشغول به کارند.