صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۴۷۸۴۰
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۲۳ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲
خورش آلو مازندرانی یک از غذاهای خوشمزه و محلی شمالی است که از ترکیب آلو با زرشک و پیاز تهیه می‌شود و بسیار لذیذ و مجلسی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خورش آلو مازندرانی یک از غذاهای خوشمزه و محلی شمالی است که از ترکیب آلو با زرشک و پیاز تهیه می‌شود و بسیار لذیذ و مجلسی است.
 
 
غذا‌های شمالی مزه بهشت می‌دهند. شمال کشور آنقدر غذا‌های متنوع و خوشمزه دارد که گاهی انتخاب میان آن‌ها کار واقعا سختی است. بیشتر غذا‌های شمالی دارای گردو، آلو، بادمجان و چاشنی‌های ترش مثل آب انار و آب نارنج هستند. بسیاری از مردمی که به شمال سفر می‌کنند، به عشق خوردن همین غذا‌های شمالی خوشمزه است. خورش آلو یکی از غذا‌های بسیار مشهور شمالی است که معمولا مازندرانی‌ها این غذا را برای مراسم عروسی و جشن‌ها تهیه می‌کنند. خورش آلو دستور‌های پخت متفاوتی دارد، اما تنها یک دستور تهیه اصیل و محلی برای پخت این غذا وجود دارد که می‌خواهیم آن را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه را تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
 
 
مواد لازم
ران یا سینه مرغ: ۴ تکه
آلو خورشتی: ۱ لیوان
زرشک: نصف لیوان
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری (به دلخواه)
آب نارنج یا آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: ۲ لیوان
 
طرز تهیه
خورش آلو مازندرانی
 
برای پختن این خورش خوشمزه محلی اول باید مرغ را با کمی نمک، زردچوبه و فلفل ماساژ بدهید و بعد داخل روغن هر دو طرف مرغ‌ها را سرخ کنید تا بپزد. بعد از آن مقداری زعفران و نصف لیوان آب جوش به مرغ‌های سرخ شده اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغ‌ها مغزپخت شود.
 
اما مهمترین مرحله درست کردن این خورش خوشمزه آماده کردن سس خورش است. اول پیاز را خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز سرخ شود. بعد از اینکه پیاز‌ها سرخ شد، مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید و بعد آلو خورشتی خیس خورده را به پیاز اضافه کنید. اجازه بدهید آلو با پیاز دو تا سه دقیقه تفت بخورد، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه همراه با آلو و پیاز تفت بدهید. حالا شکر، نمک، فلفل سیاه و آب نارنج را اضافه کنید و در آخر زرشک شسته را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
 
دو لیوان سرخالی آب جوش داخل ماهی تابه بریزید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا سس خورش کم کم بجوشد و غلیظ شود. درب ماهی تابه را به حالت نیمه باز بگذارید و حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان بدهید تا سس خورش با حرارت کم غلیظ شود و جا بیفتد. در آخر مرغ‌های پخته را داخل ظرف سرو بچینید و سس خورش را روی مرغ‌ها بریزید. حالا خورش آلوی خوشمزه شما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با برنج زعفرانی میل کنید، نوش جان.
 
نکات تکمیلی
 
۱ ـ اضافه کردن شکر به این غذا کاملا اختیاری است و اگر به خوردن غذا‌های شیرین علاقه‌ای ندارید، می‌توانید شکر را از دستور حذف کنید.
 
۲ ـ همیشه سعی کنید از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می‌شود. اصلأ لازم نیست زرشک به اندازه‌ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس می‌دهد و تیره می‌شود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می‌گیرد و در عین حال به براق‌تر شدن آن هم کمک می‌کند؛ بنابراین درصورت تمایل می‌توانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.
نکته مهم دیگر در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می‌بینید که داخل کاسه پر از شن‌ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.
 
۳ ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد.
 
۴ ـ همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می‌شود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.
 
۵ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.
 
فرارو