صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۴۷۲۲۶
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۷ - ۰۸ آذر ۱۴۰۲
حلوا کفگیری تبریز که یکی از حلوا‌های بسیار متنوع و بینظیر تبریز است، طرفدار زیادی دارد و یکی از خوشمزه‌ترین حلوا‌هایی است که در شهر تبریز طبخ می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حلوا کفگیری تبریز که یکی از حلوا‌های بسیار متنوع و بینظیر تبریز است، طرفدار زیادی دارد و یکی از خوشمزه‌ترین حلوا‌هایی است که در شهر تبریز طبخ می‌شود.
 
 
حلوا کفگیری تبریز یکی از حلوا‌های خوش طعم و بی‌نظیر شهر تبریز است که از آن در سفره‌های افطار و همچنین در نذری‌های استفاده می‌شود که طرفداران زیادی دارد به طوری که هر زمان به شیرینی فروشی‌های تبریز بروید این حلوا را پیدا می‌کنید.
 
حلوا کفگیری مدل‌های طبخ متفاوتی دارد. بعضی افراد برای طبخ آن از آرد نخود چی و برخی دیگر از ترکیب هل و زنجبیل استفاده می‌کنند. میزان تفت دادن آرد نیز سلیقه‌ای است.
 
مواد لازم:
 
- آرد الک شده ۲۵۰ گرم
 
- دپودر قند الک شده ۲۵۰ گرم
 
- کره ۸۰ گرم
 
- روغن جامد ۸۰ گرم
 
- پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
 
- پودر پسته برای تزئین
 
- پودر زنجبیل ۳ قاشق غذاخوری
 
- گردو کوبیده شده نصف لیوان
 
- زعفران به میزان لازم
 
مراحل پخت حلوا کفگیری تبریز
مرحله اول
 
آراد را سه بار الک کنید تا بافتش حسابی باز شود. آراد الک شده را در تابه‌ای بریزید و با حرارت ملایم به طور مداوم ۱۰ دقیقه تفت دهید. آرد را کنا بگذارید تا کمی خنک شود، سپس دوباره آرد را الک کنید. الک کردن آرد به بالا بردن کیفیت حلوا کمک شایانی می‌کند پس از سر نندازید.
 
مرحله دوم
 
بعد از تفت دادن ۶_۵ دقیقه‌ای روغن و کره را به آرد اضافه کنید. برای این مرحله بهتر است که از ترکیب کره و روغن استفاده شود، ولی درصورت نبودن کره یا روغن می‌توان از یکی از این موارد استفاده کرد. کره و آرد را خوب تفت دهید تا کره درون آرد خوب هل شود و رنگ کره راه به خود بگیرد.
 
مرحله سوم
 
مواد را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی خنک شود. خنک که شد پودر قند الک شده را به مواد اضافه کنید. حواستان باشد هنگامی که آرد داغ بود پودر قند را درون آن نریزید، زیرا پودر قند در اثر حرارت آب می‌شود. آرد را با پودر قند ترکیب کنید. در این مرحله حواستان به شیرینی حلوا باشد. پودر قند را کم کم اضافه کنید و بچشید تا بیش از اندازه شیرین نشود.
 
مرحله چهارم
 
شما می‌توانید زعفران هل و زنجبیل را اضافه کنید. در این مرحله نیز باید به اندازه هل و زنجبیل دقت کنید و به یکباره مواد را اضافه نکنید. با چشیدن میزان مناسب آن را تشخیص دهید. اضافه کردن زعفران اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید یا اینکه حلوا را در این مرحله به دو قسمت تقسیم کنید به یک قسمت پودر زنجبیل اضافه کرده و به یک قسمت دیگر زعفران تا حلوا با دو طعم داشته باشید.
 
مرحله پنجم
 
گردو‌هایی که آسیاب کرده‌اید را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. حلوا را در گوشه تابه جمع کنید.
 
مرحله ششم
 
با کفگیر از روی مواد برداشته و درون بشقاب برگردانید. برای تزئین روی حلوا می‌توانید از پسته استفاده کنید.
 
نکات تکمیلی
زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۵۰ دقیقه است.
 
حلوا کفگیری تبریز را می‌توانید در وعده دسر سرو کنید.
 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب است.
ایرنا