پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اتاق بازرگانی تهران میزبان گروهی از اساتید و مسوولان موسسه سیاستگذاری اقتصادی بینالمللی کرهجنوبی بود که هر ساله برای برگزاری یک نشست دوجانبه به کشور میآیند و با همکاری دانشگاههاي تهران، و اصفهان و اتاقهای بازرگانی، چالشها و چشمانداز همکاریهای دوجانبه را بررسی میکنند.
این موسسه در 10 سال اخیر با همکاری و همراهی دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگانی این استان نشستهای حضوری و مجازی برگزار کرده است و یازدهمین نشست دوجانبه با این گروه نیز در اتاق تهران برپا شد. هیات اعزامی کرهای متشکل از 12 نفر از اعضای موسسه سیاست اقتصادی بینالملل کرهجنوبی بود که به همراه سفیر این کشور در اتاق تهران حاضر شدند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این نشست ابتدا فرزین فردیس، عضو هیات رئیسه اتاق تهران، با خوشامدگویی به اعضای هیات از سابقه درخشان همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد و دانشگاه گفت و ابراز امیدواری کرد كه با اقدامات جبراني، روابط هرچه زودتر از سرگرفته و احیا شود.
سفیر کرهجنوبی در ایران در اين گردهمايي با اشاره به همکاری اخیر دو کشور در آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کرهجنوبی گفت: در طول دو سالی که در ایران حضور دارم به مناطق مختلفی از ایران سفر کردهام و کاملاً متوجه شدم که مردم از روابط اقتصادی دو کشور و همکاری شرکتها و کارآفرینان ایران و کره تصور روشن و خوبي دارند و خواستار توسعه روابط هستند.
ون کانگ هیون افزود: از طرفی همیشه با این سوال مردم مواجه میشدم که تکلیف پولهای ما در کره چه میشود. واقعیت این است که کره در چهار سال گذشته دائماً به دنبال یافتن راهحلی برای انتقال این پولها بود و خوشبختانه این امکان به تازگی فراهم شد و با همکاری چند کشور این منابع بلوکه شده در اختیار ایران قرار گرفت.
سفیر کرهجنوبی با استقبال از نشستی که در اتاق تهران برپا شده بود، ادامه داد: امیدوارم به زودی بتوانیم روابط گسترده اقتصادی و تجاری را از سر بگیریم. اگرچه هنوز مساله تحریمها پابرجاست و مانع بزرگی محسوب میشود اما به گفته شاعر ایرانی «پایان شب سیه سپید است» و من معتقدم ما به این پایان بسیار نزدیک هستیم.
حسین تنهایی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کرهجنوبی نیز در این نشست ضمن گلايه از عدم امكان استفاده از منابع مالي ایران در سالهای گذشته، با اشاره به سخنان سفیر کره، عنوان کرد که شرایط نسبت به گذشته بهبود یافته و امکان از سرگیری روابط تجاری بین بخش خصوصی دو کشور در حال فراهم شدن است. تنهایی تاکید کرد که ظرفیتهای فعلی دو کشور باعث میشود که در صورت رفع مشکلات باقیمانده، و اقدامات جدي دولت كره و شرکتهای کرهاي اطمینان دارم که نهتنها روابط گذشته احیا ميشود بلكه مراودات دو کشور از سطح گذشته نیز پیشی میگیرد.
لی کانگ هیون نیز که ریاست هیئت کرهای را بر عهده داشت؛ با برشمردن زمینههای متفاوت همکاری گسترده و ظرفیتهای متنوع ایران، از علاقه شرکتهای کرهای به بازار ایران گفت و بزرگترین مشکل و چالش پیش و روی همکاریهای بین دو کشور را تحریمهای آمریکا اعلام کردند.
معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی تهران نیز با اشاره به همکاری دو کشور در پروژه آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران نزد بانکهای کرهای، بر ترسیم یک مدل همکاری اقتصادی تاکید کرد. حسامالدین حلاج عنوان کرد که دو کشور میتوانند تنظیم یک یادداشت سیاستی مبتنی بر حضور پررنگ بخش خصوصی را در دستورکار قرار دهند و تدوین این امر را به اتاق بازرگانی تهران و موسسه سیاستگذاری اقتصادی بینالمللی کره بسپارند.
در ادامه این نشست یکروزه سه پانل با عناوین «فرصتهای جدید همکاری در حوزه تجارت و انرژی»، «فرصتها و چالشهای همکاری دوجانبه ایران و کره» و «کشف فرصتها برای توسعه مشارکت اقتصادی بین دو کشور» نیز با حضور تحلیلگران و صاحبنظران برگزار شد