صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۴۰۶۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۲ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۲
رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت، گفت: موارد مبتلا به تب دانگی که همگی ورودی به کشور هستند، تک‌گیر است؛ به شکلی که شاید بتوان گفت در یک سال اخیر کمتر از ۲۰ مورد مبتلا به تب دنگی وارد کشور شده‌ و تحت نظر بهبود یافته‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا:رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت، گفت: موارد مبتلا به تب دانگی که همگی ورودی به کشور هستند، تک‌گیر است؛ به شکلی که شاید بتوان گفت در یک سال اخیر کمتر از ۲۰ مورد مبتلا به تب دنگی وارد کشور شده‌ و تحت نظر بهبود یافته‌اند.
 
دکتر احمد رئیسی  با اشاره به اینکه خطر شیوع تب دانگی می‌تواند عامل تهدیدی برای کشور باشد، در عین حال تاکید کرد: اما نکته مهم این است که نظام مراقبت بیماری‌ واگیردار در کشور ما با قدرت عمل می‌کند و قبل از شناسایی بیماری، پشه عامل بیماری را پیدا کرده‌ایم؛ به عبارتی مبارزه ما با خود موجود انتقال دهنده بیماری است که به مراتب راحت‌تر از معالجه و درمان بیماران است.
 
کنترل عامل بیماری تب دانگ در یک استان
وی با بیان اینکه مبارزه با تب دنگی بر خلاف مالاریا بسیار سخت است، اظهار کرد: واقعیت این است که از سال ۱۳۹۸ که برای اولین بار پشه عامل تب دانگ را که "آئدس مهاجم" است در استان هرمزگان شناسایی کردیم، تاکنون مشاهده این پشه‌ به همان استان و بخش‌های بندرعباس، جزیره هرمز، سیریک و بندر کنگ محدود بوده است و خوشبختانه تاکنون در سایر نقاط کشور، موردی از بیماری یا پشه را ندیده‌ایم.
 
عدم گزارش انتقال محلی بیماری
رئیسی ادامه داد: مشاهده بیمار به معنای ورود به فاز طغیان است که نیاز به نوعی دیگر از برخورد دارد. این نشان می‌دهد که سیستم بهداشتی ما تا حد زیادی مراقب است و این اقدامات پیشگیرانه سبب شده که کشور ما آلوده نشود. تب دانگی یک بیماری شناخته شده است و اگر توریستی به آسیای جنوب شرقی و... سفر کند ممکن است به این بیماری مبتلا شود ولی درمان می‌شود.
 
شناسایی کمتر از ۲۰ مورد مبتلا در یک سال اخیر
او تاکید کرد: موارد مبتلا به تب دانگی که همگی هم ورودی به کشور هستند تک گیر است؛ به شکلی که شاید بتوان گفت در یک سال اخیر کمتر از ۲۰ مورد مبتلا به تب دنگی وارد کشور شده‌ و تحت نظر بهبود یافته‌اند.
 
به گفته رئیسی، سفر به مناطق گرمسیری یا زندگی در مناطق گرم‌سیری و نیمه گرم‌سیری، خطر ابتلا به ویروس که باعث ایجاد بیماری دانگ می‌شود را افزایش می‌دهد.
 
علائم بیماری تب دانگ چیست؟
وی در خصوص علائم بروز بیماری، توضیح داد: بسیاری از افراد، بویژه کودکان و نوجوانان، ممکن است هیچ علائم یا نشانه‌هایی را طی یک فرم خفیف بیماری دانگ تجربه نکنند. هنگامی‌که علائم رخ می‌دهد، معمولاً ۴ تا ۷ روز پس‌ از اینکه شما توسط یک پشه آلوده می‌شوید، علائم شروع می‌شود. بیماری دانگ باعث بروز تب بالای ۱۰۴ فارینهایت (۴۰ درجه سلسیوس) و حداقل دو مورد از علائم سردرد، درد عضله، استخوان و درد مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشم‌ها، تورم غدد لنفاوی و راش می‌شود.
 
رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت درخصوص علائم و نشانه‌های تب خونریزی دهنده دانگ یا فرم شدید بیماری بیماری دانگ که یک اورژانس پزشکی و تهدیدکننده زندگی است، بیان کرد: اگر علائمی همچون درد شدید شکمی، استفراغ مکرر، خونریزی از لثه یا بینی، وجود خون در ادرار، مدفوع یا استفراغ، خونریزی زیرپوستی که ممکن است مانند کبود شدن به نظر برسد، تنفس دشوار یا سریع، پوست سرد یا مرطوب، شوک، خستگی، تحریک‌پذیری یا بی‌حوصلگی را تجربه کردید باید فورا به پزشک مراجعه کنید، زیرا فرم شدید ابتلا به تب دانگ می‌تواند به ریه‌ها، کبد یا قلب آسیب برساند. فشارخون می‌تواند افزایش یابد و باعث شوک و در بعضی موارد مرگ در فرد مبتلای به این بیماری شود.
 
راه انتقال بیماری را بشناسید
وی افزود: بیماری دانگ توسط پشه‌ها انتشار پیدا می‌کند. هنگامی‌ که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی‌که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود.
 
او با اشاره به اینکه ۴ نوع ویروس‌ مولد بیماری دانگ است، تصریح کرد: پس‌ از اینکه فرد از بیماری دانگ بهبود پیدا کرد نسبت به آن نوع ویروس دارای ایمنی می‌شود اما به سه نوع دیگر از ویروس‌های مولد بیماری دانگ ایمن نخواهد شد.
 
رئیسی درباره راه‌های کنترل جمعیت پشه و جلوگیری از مواجهه با ناقل بیماری، تاکید کرد: اگر در حال زندگی کردن یا مسافرت در ناحیه‌ای هستید که بیماری دانگ در آنجا شایع است، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری این است که از مواجهه پشه‌هایی که این بیماری را منتقل می‌کنند با توجه به دستورالعمل موجود مبارزه با پشه‌های ناقل این بیماری، خودداری کنید.