صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۳۹۲۸۲
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۲ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
گفت و گوی «انتخاب» با دو سفیر اسبق ایران در شوروی؛
مرگ پریگوژین، رهبر گروه واگنر و دیگر اعضا ارشد این گروه اما و اگر‌های بسیاری را به وجود آورده که عمدتا پوتین را مقصر این واقعه می‌دانند. در این میان با توجه به مصاحبه اخیر پوتین درباره خائنین و عدم بخشش آن‌ها، نقش پوتین در این ماجرا پررنگ‌تر می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مرگ پریگوژین، رهبر گروه واگنر و دیگر اعضا ارشد این گروه اما و اگر‌های بسیاری را به وجود آورده که عمدتا پوتین را مقصر این واقعه می‌دانند. در این میان با توجه به مصاحبه اخیر پوتین درباره خائنین و عدم بخشش آن‌ها، نقش پوتین در این ماجرا پررنگ‌تر می‌شود. برخی معتقدند پوتین با هوشیاری ماجرای واگنر را تمام کرد، برخی نیز معتقدند تمام اخبار و اتفاقات مربوط به واگنر، ناشی از تلاش غرب برای درگیر کردن این گروه با پوتین است.

ناصر نوبری، دیپلمات سابق و سفیر اسبق ایران در شوروی، درباره ماهیت اتفاق اخیر و نوع برخورد پوتین به «انتخاب» گفت:

در اوج همان واقعه، پوتین در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است شما یک فرد را ببخشید؟ او همان موقع گفته بود بله من آدم بخشنده‌ای هستم و افراد را می‌بخشم، به جز خیانت را! یعنی موضع پوتین مشخص بود که خائن را نمی‌بخشد، البته این رفتار موضع تمام حاکمان است و هر حاکمی طبیعی است که هیچ خائنی را نمی‌بخشد و اتفاق غیرطبیعی نیست. به همین خاطر وقتی بایدن آن را شنیده است در پاسخ گفته که برای من تعجب آور نبود و عادی برخورد کرد؛ به همین دلیل به بایدن هم اگر خیانت کنند، بایدن هم آن فرد را بی تنبیه نمی‌گذارد. این خصوصیت تمام حاکمان است که با خیانت‌کاران برخورد می‌کند. به نظر این اتفاق طبیعی بود و همه منتظر کشته شدن پریگوژین بودند و خیلی نمی توان به آن پیچیده نگاه کرد. باید مجموعه برخورد پوتین با این گروه را تحسین کرد، چون ایشان مجموعا به شکلی پیچیده و حرفه‌ای نسبت به واگنر برخورد کرد که از دماغ یک روس از دو طرف خون نیامد. او می‌توانست با خشم برخورد کند و هنگام درگیری با واگنر آن‌ها را بمب باران کند و روس‌ها زیادی کشته شوند. پوتین با برخورد فوق حرفه ای و صبورانه به شکلی این داستان را تمام کرد که هیچکس آسیب ندید و باید پوتین را تحسین کرد. واگنر می‌توانست به یک فاجعه‌ی بزرگ تبدیل شود.

نعمت‌الله ایزدی، آخرین سفیر ایران در اتحاد جماهیر شوروی، درباره نقش پوتین و یا غرب در واقعه‌ی کشته شدن پریگوژین به «انتخاب» گفت:

اظهار نظر دقیقی در اینباره نمی‌توان داشت و فقط گمانه زنی مطرح است. مصاحبه پوتین هم درباره مقابله با خیانت‌کاران در حال پخش شدن است و همین مسئله باعث شده ذهن‌ها به این سمت برود که این اتفاق نوعی انتقام‌گیری از رفتار پریگوژین است. گروه واگنر هم شواهدی ارائه کرده که این هواپیما مورد اصابت واقع شده است. البته تا زمانیکه اخبار دقیق نباشد در اینباره نمی‌توان صحبت کرد. به نظر من خیلی نمی‌توان انتظار داشت این اتفاق تبعات جدی برای روسیه داشته باشد، زیرا این تشکل‌ها متکی به فرد است و اگر آن فرد به نحوی از میان برداشته شود، دیگر انسجام جدی درون آن گروه اتفاق نمی‌افتد. اول به خاطر اینکه کاریزمای آن شخص از بین رفته و اختلافات درون گروه برای جانشینی باعث ایجاد ضعف می‌شود. من دیگر واگنر را خطری جدی برای پوتین نمی‌بینم و با توجه از بین رفتن پریگوژین، کرملین خود را عملا از شر این گروه خلاص کرده است.