صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۳۷۸۳۴
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۰ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اظهار نظر فرماندار تهران مبنی بر قطعی بودن بروز خطا در شیوه تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز خلازیر که منجر به بروز حادثه ریزش ساختمان شد، گفت: در شرایط بحرانی که حضور قمه کشان در محدوده هست و پلیس زمان محدودی را برای حضور در محدوده دارد شش ساعت وقت می‌دهند که قطعا نمی‌شود در این مدت از شیوه تخریب با بیل و کلنگ استفاده کرد. نوع تخریبی که در آنجا از آن بهره گرفته شده شیوه‌ای است که در طرح تخریب برای این ساختمان دیده شده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رئیس شورای اسلامی شهر تهران از ارائه نتایج بررسی‌های کارشناسی در خصوص حادثه ریزش ساختمان در محدوده خلازیر خبر داد.

مهدی چمران پیش از آغاز یکصد و هفتادمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران و در تشریح دستور جلسه امروز شورای شهر تهران گفت: در ابتدای جلسه امروز نطق پیش از دستوری توسط آقای عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ارائه خواهد شد و پس از آن دو طرح شورای شهر که توسط کمیته تطبیق مصوبات فرمانداری تهران به آن ایراداتی گرفته شده بود مطرح خواهد شد. پیشتر این دو طرح بررسی و ایرادات آن برطرف شده که در جلسه امروز موضوع مطرح و پس از تصویب مجددا به فرمانداری تهران ارسال می‌شود.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در جلسه امروز تعدادی نامگذاری و همچنین بررسی پرونده باغات در دستور کار قرار دارد.

چمران در پاسخ به سوالی درباره تشکیل جلسه‌ای ویژه بررسی حادثه ریزش ساختمان در محدوده خلازیر منطقه ۱۹ گفت: روز گذشته کمیسیون عمران شورای شهر تهران دو جلسه در صبح و بعدازظهر برای حادثه خلازیر برگزار کرد که در این دو جلسه از نظام مهندسی و اساتید حوزه سازه و ساختمان دانشگاه‌های کشور حضور داشتند. نتایج مطالعات بررسی توسط این افراد که با کمک تعدادی از کارشناسان انجام شده بود به صورت مکتوب و با امضای دکتر شکیب ارائه شد.

وی تاکید کرد: گروه دیگری نیز نتایج بررسی‌های خود را به صورت دفترچه‌ای مفصل شامل برداشت‌ها و پیشنهادات خود ارائه کردند. شهردار منطقه ۱۹ نیز در این جلسه توضیحات کاملی را ارائه و توصیه‌های لازم نیز ارائه شد.

به گفته رییس شورای شهر تهران، بی تردید این سازه‌ها ناپایدار بوده و در شرایط بحرانی ساخته شده‌اند. بر همین اساس ضوابط در آنها رعایت نشده است. لذا همیشه این ساختمان‌ها در معرض خطر هستند. مافیای ساخت و ساز ظرف امسال و سال گذشته شروع به ساخت و ساز در این محدوده کردند و برخی افراد نیز که درمانده مسکن هستند به ناچار خانه‌های نامناسب این محدوده را که به دلیل عدم رعایت ضوابط و نامناسب بودن ارزان تمام می‌شوند خریداری می‌کنند. بی تردید این کار فقط نباید توسط شهرداری انجام شود و همه دستگاه‌های ذیربط باید به موضوع ورود پیدا کنند.

چمران در خصوص اظهار نظر فرماندار تهران مبنی بر قطعی بودن بروز خطا در شیوه تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز خلازیر که منجر به بروز حادثه ریزش ساختمان شد، گفت: در جلسه روز گذشته این موضوع نیز مورد بحث قرار گرفت و نظام مهندسی در این حوزه صحبت کرد. باید توجه داشت که این ساختمان‌ها ناپایدار بوده و شیوه معمول تخریب استفاده از بیل و کلنگ است که با این شرایط چیزی حدود یک ماه این تخریب زمان می‌برد. به همان شکلی که در ساختمان علاء الدین برای تخریب طبقات بالایی یک سال زمان طول کشید چرا که باید با بیل و کلنگ این تخریب‌ها انجام می‌شد.

وی تاکید کرد: در شرایط بحرانی که حضور قمه کشان در محدوده هست و پلیس زمان محدودی را برای حضور در محدوده دارد شش ساعت وقت می‌دهند که قطعا نمی‌شود در این مدت از شیوه تخریب با بیل و کلنگ استفاده کرد. نوع تخریبی که در آنجا از آن بهره گرفته شده شیوه‌ای است که در طرح تخریب برای این ساختمان دیده شده بود.