پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایلنا: مهدی صفری معاون اقتصادی دیپلماسی وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اقدامات این معاونت برای مقابله با تحریمها در شرایط اقتصادی کشور گفت: همه اقتصاد کشور که به ما وابسته نیست. اما در بخش مورد فعالیت ما، بازارهای جدید را در آفریقا، آمریکای لاتین و شرق آسیا شناسایی میکنیم. بعد از هر سفر آقای رئیسجمهور تکتک توافقها را پیگیری میکنیم. برخی میگویند این توافقات اجرایی شده یا نشده است. میتوانند سوال کنند این توافقنامه با کشورهایی که امضا شد، در چه وضعیتی است؟ ما هم ریزتوضیحات را بدهیم که به چه صورتی توافقات در حال انجام است. اما این انتظار را نداشته باشند که وقتی آقای رئیسجمهور از سفر برمیگردند، تمام توافقات در عرض یک یا دو ماه اجرایی شود.
وی افزود: زیرا رفتن و آمدن یک هیأت به کشورها و پیگیری توافقات یک پروسه دارد. فرض کنید ما در یک کشور قراردادی امضا کردیم که کارخانه آمونیاک ایجاد شود. این روند آغاز شده و حداقل یکسال تا یکسال و نیم راهاندازی آن طول میکشد. یا اینکه کارخانه تراکتورسازی یا ماشینسازی در یک کشور راه افتاده یا کدام نیسانمان را صادر کنیم و یا کار پروسه کشت فراسرزمینی، همه اینها شروع شده و در حال اجرا است. بنابراین اقدامات هر روز به وسیله وزارت خارجه، معاون اول و دفتر رئیسجمهور پیگیری میشود و با تکتک سفرا و وزارتخانههای همراه، پیگیر هستیم تا توافقات اجرایی شود.
صفری در پاسخ به این سوال که در صورت پیوستن احتمالی ایران به گروه بریکس، چه پتانسلهای اقتصادی در دسترس است که میتوانیم از آن استفاده کنیم، گفت: یکی مسائل مالی است و دیگری موضوع کار با پول محلی و کشوری اعضای بریکس که این کار را میتوانیم انجام دهیم و این موضوعی است روی آن صحبت شده و در درازمدت روی آن کار میکنند. ما همجزو مشتاقان آن هستیم که یک ارز واحد به غیر از دلار ایجاد کنیم.