صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۳۵۶۴۵
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۶ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
یک مطالعه جدید گزارش می‌دهد که گرمای شدید و دود خفه‌کننده ناشی از آتش‌سوزی که در تابستان امسال بخش‌های وسیعی از جهان را فراگرفته است، بسیار برای سلامت قلب خطرناک است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر :یک مطالعه جدید گزارش می‌دهد که گرمای شدید و دود خفه‌کننده ناشی از آتش‌سوزی که در تابستان امسال بخش‌های وسیعی از جهان را فراگرفته است، بسیار برای سلامت قلب خطرناک است.
 
به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند روزهایی که گرمای شدید با ذرات ریز آلودگی هوا ترکیب می‌شود، می‌تواند خطر حمله قلبی کُشنده را در افراد دو برابر کند.
 
«یو اوی لی یو»، دانشیار اپیدمیولوژی در دانشگاه سان یات سن در گوانگژو چین، گفت: «قرار گرفتن در معرض امواج گرما با آلودگی ذرات ریز به صورت هم افزایی تعامل دارد و باعث مرگ و میر بیشتر ناشی از حمله قلبی می‌شود.»
 
به گفته محققان، این نتایج نشان‌دهنده خطر مستقیم تغییرات آب و هوایی برای سلامت انسان است.
 
برای مطالعه جدید، محققان بیش از ۲۰۲۰۰۰ مرگ ناشی از حمله قلبی را که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ در استان جیانگ سو چین رخ داده است، تجزیه و تحلیل کردند.
 
آنها همچنین شاخص گرمای محلی و اندازه گیری آلودگی هوا را برای روز و روز قبل از هر حمله قلبی جمع آوری کردند تا افزایش خطر ناشی از ترکیب گرما و مه دود را ارزیابی کنند. شاخص گرما هم دما و هم رطوبت را در نظر می‌گیرد.
 
به گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، ذرات ریز کمتر از ۲.۵ میکرون اندازه دارند- حدود ۳۰ برابر کوچک‌تر از قطر یک تار موی متوسط انسان.
 
محققان گفتند هنگامی که این آلودگی ذرات در عمق ریه‌ها استنشاق می‌شود، می‌تواند ریه‌ها و رگ‌های خونی اطراف قلب را تحریک کند.
 
لی یو و همکارانش دریافتند که گرما به خودی خود یک خطر قلبی است:
 
امواج گرمای دو روزه با شاخص حرارتی بین ۲۸ تا ۳۷ درجه سانتیگراد، خطر حمله قلبی کشنده را تا ۱۸ درصد افزایش می‌دهد.
 
امواج گرمای چهار روزه ۳۵ تا ۴۳ درجه سانتیگراد خطر مرگ ناشی از حمله قلبی را تا ۷۴ درصد افزایش داد.
 
اما این فقط با توجه به گرمای شدید بود.
 
خطر مرگ ناشی از حمله قلبی در روزهایی که هم گرمای شدید و هم کیفیت هوای ناسالم دارند، در واقع دو برابر می‌شود.
 
آنها دریافتند در حالی که سرمای شدید می‌تواند خطر مرگ ناشی از حمله قلبی را ۴ تا ۱۲ درصد افزایش دهد، اما با آلودگی هوا ترکیب نمی‌شود و خطر را به میزان قابل توجهی افزایش نمی‌دهد.
 
لی یو گفت: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که گرمای زیاد یا آلودگی هوا می‌تواند التهاب و استرس را در بدن افزایش دهد.»
 
او گفت که علاوه بر این، دمای بالا می‌تواند با افزایش جریان خون و تغییر الگوهای تنفسی، میزان دریافت آلاینده‌های هوا را در فرد افزایش دهد.
 
نتایج نشان داد زنان بیشتر از مردان در معرض حمله قلبی کشنده در روزهای با گرمای شدید بودند و سالمندان ۸۰ سال و بالاتر هم نسبت به بزرگسالان جوان در معرض خطر بیشتری بودند.