صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۳۴۸۴۷
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۲۲ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲
‌می‌دانیم که تولید گوشت خوراکی اثر محیط‌زیستی بزرگی بر کره زمین می‌گذارد. اما کسانی که رژیم گیاه‌خواری را انتخاب می‌کنند، در مقایسه با افراد معمولی چقدر به حفظ زمین کمک می‌کنند؟ تحقیقی جدید نشان داده است که افراد گیاه‌خوار تنها به‌اندازه ۳۰ درصد گوشت‌خواران به محیط‌زیست آسیب می‌رسانند. داده‌های این مطالعه از پژوهشی بزرگ درباره سرطان و تغذیه به‌دست آمده که به مدت بیش از دو دهه در بریتانیا ادامه داشته است. این افراد گفته بودند در طول ۱۲ ماه گذشته چه خوراکی‌هایی را مصرف کرده‌اند و بعد دانشمندان آن‌ها را در شش گروه دسته‌بندی کردند: گیاه‌خواری مطلق (Vegan)، گیاه‌خواری (Vegetarian)، ماهی‌خواری، و گوشت‌خواری کم، متوسط و زیاد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

می‌دانیم که تولید گوشت خوراکی اثر محیط‌زیستی بزرگی بر کره زمین می‌گذارد. اما کسانی که رژیم گیاه‌خواری را انتخاب می‌کنند، در مقایسه با افراد معمولی چقدر به حفظ زمین کمک می‌کنند؟ تحقیقی جدید نشان داده است که افراد گیاه‌خوار تنها به‌اندازه 30 درصد گوشت‌خواران به محیط‌زیست آسیب می‌رسانند.

به گزارش TheConversation، محققان دانشگاه آکسفورد داده‌های مربوط به رژیم غذایی 55 هزار نفر را بررسی و آن‌ها را از طریق پنج مؤلفه کلیدی بررسی کردند: تولید گازهای گلخانه‌ای، استفاده از زمین، استفاده از آب، آلودگی آب و زیان تنوع زیستی. نتیجه این بود که افراد با رژیم گیاه‌خواری مطلق (وگان) در مقایسه با رژیمی که سطح بالایی از گوشت در آن وجود دارد، بسیار کمتر به محیط‌زیست صدمه می‌زنند.

داده‌های این مطالعه از پژوهشی بزرگ درباره سرطان و تغذیه به‌دست آمده که به مدت بیش از دو دهه در بریتانیا ادامه داشته است. این افراد گفته بودند در طول 12 ماه گذشته چه خوراکی‌هایی را مصرف کرده‌اند و بعد دانشمندان آن‌ها را در شش گروه دسته‌بندی کردند: گیاه‌خواری مطلق (Vegan)، گیاه‌خواری (Vegetarian)، ماهی‌خواری، و گوشت‌خواری کم، متوسط و زیاد.

پژوهشگران سپس این اطلاعات را با پایگاه داده‌ای از میزان اثرگذاری 57 هزار غذا بر محیط‌زیست مقایسه کردند. این پایگاه داده در نظر می‌گرفت که هر غذا چگونه و کجا تولید شده است. برای مثال، اثر محیط‌زیستی هویجی که در اسپانیا در گلخانه تولید می‌شد با هویجی که روی زمین کشاورزی در بریتانیا به‌دست می‌آمد، متفاوت بود.

گیاه‌خواری به نفع حفظ محیط‌زیست در زمین است

میزان تولید سه گاز گلخانه‌ای بر اثر رژیم‌های غذایی مختلف

محققان می‌گویند در انتها متوجه شدند که رژیم‌های غذایی گوناگون می‌توانند اثر متفاوتی بر محیط‌زیست داشته باشند. رژیم‌های گیاه‌خواری مطلق حتی با کمترین پایداری همچنان از پایدارترین رژیم‌های گوشت‌خواری برای زمین مفیدترند.

رژیم‌هایی که محصولات حیوانی بیشتری دارند، اثر بالاتری روی زمین می‌گذارند. محققان می‌گویند محصولات گوشتی و لبنی به‌ازای هر واحد غذایی چیزی بین سه تا 100 برابر محصولات گیاهی روی محیط‌زیست اثر می‌گذارند.

رژیم افراد گیاه‌خوار تنها حدود 25 درصد رژیم گوشت‌خواران گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کند. این رقم درزمینه استفاده از زمین هم 25 درصد، درزمینه استفاده از آب 46 درصد، آلودگی آب 27 درصد و تنوع زیستی 34 درصد است. محققان می‌گویند استفاده کمتر از گوشت می‌تواند اثر محیط‌زیستی این رژیم را به 70 درصد رژیم‌های پرگوشت برساند. بنابراین لازم نیست همه مردم یک‌باره به‌طور کامل گیاه‌خوار شوند.

نتایج این تحقیق در مجله Nature Food منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو