صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۳۰۷۳۹
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۲۲ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل:
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: اذعان داریم که طالبان در اجرای تعهدات بین المللی خود کوتاهی کرده است، با این وجود، باید تعامل سازنده خود با هیات حاکمه سرپرستی افغانستان حفظ کنیم. این رویکرد به نفع همه، مردم افغانستان، همسایگان، کل منطقه و جامعه جهانی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: اذعان داریم که طالبان در اجرای تعهدات بین المللی خود کوتاهی کرده است، با این وجود، باید تعامل سازنده خود با هیات حاکمه سرپرستی افغانستان حفظ کنیم. این رویکرد به نفع همه، مردم افغانستان، همسایگان، کل منطقه و جامعه جهانی است.

 امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در مورد افغانستان افزود: باید از تجربیات گذشته در انزوای طالبان درس بگیریم، ضروری است که افغانستان به سرنوشت مشابهی دچار نشود.ایران همچنان متعهد به همکاری نزدیک با سایر همسایگان، شرکای مربوطه و سازمان ملل است تا به صلح، امنیت و ثبات پایدار در افغانستان کمک کند.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: گزارش دبیرکل نشان می دهد که هیات حاکمه سرپرستی افغانستان ثبات داخلی را حفظ کرده و اقتصاد افغانستان را مدیریت کرده اند. با این حال، حجم نیازهای بشردوستانه در افغانستان همچنان قابل توجه و فراگیر است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ادامه داد: توقیف دارایی های خارجی افغانستان و تحریم های یک جانبه به طور قابل توجهی وضعیت کنونی را تشدید کرده و موانع خارجی قابل توجهی را برای رسیدگی موثر به وضعیت انسانی در این کشور ایجاد کرده است.

ایروانی تصریح کرد: کمک‌های بشردوستانه باید بی‌طرفانه و بدون پیش شرط باشد و تضمین کند که بدون دخالت عوامل سیاسی یا خارجی به دست افراد نیازمند می‌رسد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: جامعه بین‌المللی باید به تعهدات بشردوستانه خود عمل کند و همبستگی و همدردی با مردم افغانستان را نشان دهد و به آنها امید و راهی برای آینده‌ای باثبات و مرفه‌تر ارائه دهد. آزادسازی دارایی های مسدود شده و لغو تحریم های یکجانبه برای حمایت و احیای اقتصاد افغانستان حیاتی است.

وی تاکید کرد: ما به عنوان یک کشور همسایه با مرز مشترک طولانی و میزبان میلیون ها افغان، به شدت نگران پیامدهای احتمالی وضعیت فعلی بر امنیت و ثبات کل منطقه، به ویژه برای کشورهای همسایه خود هستیم.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به رغم برخی بهبودهای نسبی در وضعیت امنیتی، حضور مستمر گروه های وابسته به داعش و القاعده در افغانستان، همراه با قاچاق مواد مخدر، همچنان نه تنها برای افغانستان، بلکه برای کشورهای همسایه، کل منطقه و جامعه بین المللی تهدیدی جدی و فوری به شمار می رود.

وی افزود: بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، ممنوعیت قاچاق مواد مخدر در افغانستان به طور کامل اجرا نشده است و تجارت غیرقانونی مواد مخدر در افغانستانادامه می یابد. علاوه بر این، نگرانی فزاینده ای در مورد گسترش آزمایشگاه های تولید و قاچاق مواد صنعتی مانند متامفتامین وجود دارد. این واقعیت که برخی از این فعالیت های غیرقانونی در طول مرزها صورت می گیرد، نگرانی های ما را تشدید می کند.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: به رغم درخواست‌های مکرر بین‌المللی برای تشکیل دولت فراگیر، هیات حاکمه سرپرستی افغانستان هیچ پیشرفتی در جهت مشارکت واقعی قومی و سیاسی نداشته‌اند. در عوض، آنها محدودیت‌های شدیدتری را برای زنان و دختران افغان وضع کرده‌اند و دسترسی آنها به آموزش را به شدت محدود کرده‌اند.

ایروانی گفت: همچنین نگرانی‌هایی وجود دارد که مقامات افغانی عامدانه تلاش می‌کنند تا پیوندهای فرهنگی، زبانی و تاریخی افغان‌ها را با زبان فارسی از بین برده و تسلط فرهنگ پشتون را بر سایر گروه‌های قومی اعمال کنند و ساختار جمعیتی ولایات هزاره و تاجیکستان را تغییر دهند. این اقدامات پیامدهای منفی بر ثبات و امنیت افغانستان دارد و باید برای حفظ حقوق اولیه انسانی همه مردم افغانستان، این اقدامات لغو گردد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: ایران مجددا حمایت خود را از تلاش های جاری سازمان ملل متحد از جمله یوناما، که برای تضمین صلح و ثبات در افغانستان، به ویژه با توجه به وضعیت کنونی، حیاتی است، تأیید می کند.

ایروانی افزود: ایران از ابتکار دبیرکل که در دوم ماه می در دوحه برگزار شد، که نمایندگان ویژه افغانستان از کشورهای مربوطه را گرد هم آورد، قدردانی می کند. ما همچنین از دومین نشست آتی در مورد این ابتکار حمایت می کنیم و امیدواریم که تحت رهبری سازمان ملل، جامعه بین المللی به ارائه کمک های بشردوستانه و توسعه ای حیاتی به افغانستان ادامه دهد.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ما از انتصاب آقای فریدون سینیرلی‌اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل که ماموریت انجام یک ارزیابی مستقل برای یک رویکرد یکپارچه و منسجم برای رسیدگی به چالش ها در افغانستان را به عهده دارد، استقبال می کنیم. ما آماده همکاری نزدیک با او در انجام وظایفش هستیم.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: ما نیاز داریم تا برای کمک به افغانستان در بازسازی اقتصاد و ایجاد شرایط مساعد برای مردم و همچنین برای بازگشت امن پناهجویان افغان باید به طور جمعی همکاری کنیم.