پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محققان دانشگاه کالیفرنیا تایید کردهاند که قدیمیترین موجود زنده در روی زمین موجودی شبیه چتر دریایی و از شانهدارتباران بوده که به عنوان ژله شانهای نیز شناخته میشود.
گفته میشود که این موجود دریایی برای اولین بار ۷۰۰ میلیون سال قبل بر روی زمین ظهور کرده است. یعنی خیلی قبلتر از عصر ظهور دایناسورها که حدود ۲۳۰ میلیون سال قبل آغاز شد.
این پژوهش همچنین نشان میدهد که شانهدارتباران نزدیکترین بستگان اولین حیوانات هستند و اکنون نیز میتوان آنها را در اقیانوسها و آکواریومها پیدا کرد.
دانشمندان به چه نتیجهای دست یافتهاند؟
زیستشناسان برای سالها در پی آن بودند تا اولین موجود زنده بر روی زمین را دریابند.
به مروز زمان دانشمندان این احتمال را به دو گروه محدود کردند: اسفنجها و ژلههای شانهای.
اسفنجها تمام طول عمر بزرگسالی خود را در یک نقطه میگذرانند و غذایشان را از آب دریا تامین میکنند، در حالی که ژلههای شانهای در اعماق اقیانوسهای جهان در جستجوی غذای خود شنا میکنند.
اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا در شهر برکلی دریافتهاند که ژلههای شانهای قبل از اسفنجها ظهور کردهاند. قدمت اسفنجها به حدود ۶۰۰ میلیون سال قبل میرسد.
دانیل رخسار از دانشگاه کالیفرنیا در این مورد گفت که «ژلههای شانهای جدیدترین جد مشترک همه حیوانات هستند و احتمالا بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون سال پیش زندگی میکردهاند.»
پروفسور رخسار افزود: دانستن اینکه این موجودات دقیقا چگونه به نظر میرسیدند سخت است چون آنها از جمله نرمتنان بودند و فسیل مستقیمی از خود به جای نگذاشتند. «اما ما میتوانیم از مقایسه بین حیوانات زنده برای آشنایی با اجداد مشترک خود استفاده کنیم.»
دارین شولتز از دانشگاه وین که در این پژوهش شرکت داشته است در این مورد گفت: «این کشف آغاز ایجاد درک بهتری از چگونگی تکامل حیوانات خواهد کرد.»
منبع: بی بی سی