صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۲۵۳۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۰۹ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دبیرکل کانون اسلامی دانش‌آموختگان حوزه آسیا گفت: در بحث تحریم اگر منشور مطالب مقام معظم رهبری را تدوین کنیم برای عبور از شرایط فعلی کفایت می کند و البته یک بخش دیگر هم لازمه کار است و آن هم مناسبات بین المللی است؛ چراکه سخت ترین مواضع بر اساس حقانیت رامی توانیم بادیپلماسی اسلامی در دنیا به کرسی بنشانیم.

 منوچهر متکی در همایش مجمع متخصصین ایران که با عنوان اقتصاد مقاومتی و چالش شناسی تولید برگزار شد در خصوص اهمیت شرایط اقتصادی فعلی گفت : از عنوان نام گذاری سال ها از زبان بزرگ ترین دغدغه دار انقلاب و کشور یعنی رهبری گرانقدر موضوعات اقتصادی مختلفی را می شنویم که این موضوع اهمیت نقش اقتصاد در شرایط فعلی کشور را نشان می دهد.

وی افزود: چه در زمانی که ایشان مسئولان را دعوت می کردند و تفسیری از اصل 44 ارائه می دادند و چه زمانی که سال جهاد اقتصادی را مطرح کردند و بر مردمی کردن اقتصاد تأکید نمودند تا وقتی که بر عدم تصمیم سازی های متغییر و تغییرات پی در پی در تصمیم گیری ها و قانون نویسی ها تصریح می فرمودند و بالاخره امسال که به نام تولید ملی نام گذاری کردند همه و همه نشانگر یک چشم اندازی است که از نظر ایشان باید طی طریق بشود و از سویی نشان از یک دغدغه است که ما باید بشناسیم .

دبیرکل کانون اسلامی دانش‌آموختگان حوزه آسیا گفت: وقتی سخن از مردمی کردن اقتصاد به میان می آید یعنی کار اقتصادی هنوز در کشور ما متولی اصلی خودش یعنی مردم را پیدا نکرده و بخش خصوصی به عنوان مجموعه ای که باید در کار تولید نقش آفرین باشد، شکل نگرفته است.

متکی با اشاره به دیپلماسی اقتصادی تصریح کرد : سال 1364 که سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه بودم در دیداری که با سفیر ژاپن داشتم وی تاکید کرد "ما برای شرکت ها صنایع و افرادی که به نوعی در کشورمان به کار تولید مشغول هستند و در عرصه تولید نقش دارند فرصت سازی می کنیم ."

وی افزود: من آن روز این حرف را به وزارت خارجه منتقل کردم و بعدها برای ایجاد یک معاونتی که روابط اقتصادی خارجی را در وزارت خارجه دنبال کند تلاش کردم و وقتی که مسئولیت وزارتخانه را خودم به عهده گرفتم حوزه کارها و روابط اقتصادی را جدا کردم.

دبیرکل کانون اسلامی دانش‌آموختگان حوزه آسیا، با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی باید برای کشور فرصت سازی کند، گفت: اقتصادی که امروز نتواند از حوزه جغرافیایی خودش بیرون برود و در مرز های خودش باقی بماند آن اقتصاد محکوم به فنا است، چراکه امروز در هم تنیدگی با اقتصاد جهانی ضمن حفظ مبانی و اصول و چهار چوب هایی که ما در نگاه دینی و مکتبی داریم یک ضرورت است .

وزیر امور خارجه سابق کشورمان اضافه کرد: بزرگان دینی ما در بحث اقتصادی همواره تأکید داشته اند که دولت در بخش اقتصادی تاجر خوبی نیست همچنین تولید گر خوبی هم نمی تواند باشد. ما تا کی شرکت های دولتی را با ظاهر خصوصی شده اما در معنا دولتی می خواهیم حفظ کنیم ؟

وی با بیان اینکه در شرایط ویژه نیازمند همدلی هستیم، اظهارداشت: همه پروژه هایی که در کشور ما ملی شد به توفیق رسیده است. به طور نمونه در موضوع هشت سال دفاع مقدس وقتی همه احساس کردند حیثیت و اعتقادات و شرفشان در گرو جنگ است ، به صحنه آمدند و آن حماسه ها آفریده شد که به اذعان تمام مورخان اولین جنگی در تاریخ 150 سال اخیر ایران بود که نتوانستند یک وجب از خاک ایران را در آن اشغال کنند . حالاآیا ما هیچ وقت اقتصاد را به عنوان یک پروژه ملی تعریف کرده ایم؟

عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری، با بیان اینکه ما با مقوله ای به نام تحریم سال هاست مواجهه هستیم ، گفت: از نگاه برخوردی از ابتدای انقلاب و از نگاه سازمانی و قطع نامه ای بین 6 یا 7 سال گذشته ما با این پدیده روبرو بوده ایم. اهداف تحریم هم که مشخص است.

وی ادامه داد: ممکن است ادعا شود که تحریم هیچ اثری ندارد که این حرف درستی نیست از آن طرف هم اگر گفته شود که همه مشکلات مان نیز ناشی از تحریم است این هم اشتباه است.

دبیرکل کانون اسلامی دانش‌آموختگان حوزه آسیا، تصریح کرد: مذاکره کننده انگلیسی وقتی که زمزمه تحریم مطرح بود در نیویورک به خود من گفت "اگر ما به طرف شورای امنیت برویم شما دچار مشکل می شوید و اگر اولین قطع نامه را صادر کنیم اقتصادتان متأثر و با قطع نامه بعدی با مشکلات اجتماعی و فروپاشی نظام روبرو خواهید شد ."

متکی در خصوص راه کار های عبور شرایط ویژه اقتصادی گفت: بخش تأثیر پذیر تحریم را با اقتصاد مقاومتی می توان جبران کرد . کار اقتصادی کردن مثل کشور داری فن و تجربه است ما در جهت گیری سیاسی اجتماعی فرهنگی و... مبانی خودمان را داریم اما در اجرای امر اقتصادی و سیاسی می توانیم از تجارب مثبت دیگران استفاده کنیم .

وی با بیان اینکه در دهه ای که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان دهه پیشرفت و عدالت معرفی می شود عملیاتی کردن چنین شعاری ملزوماتی را می طلبد، گفت: در شرایطی که مشکلی پیش می آید یک کار اضافه ای هم باید صورت بپذیرد که همان وحدت است؛ این وحدت یک بخشی در قسمت مردم جامعه است؛ اما قسمت دوم وحدت و انسجام مسئولان و انجام باتدبیر امور و عدم تغییرات پی در پی است.

وزیر امور خارجه سابق کشورمان در پایان خاطر نشان کرد: چه در بحث اقتصاد مقاومتی چه در بحث تحریم اگر ما منشور مطالب مقام معظم رهبری را تدوین کنیم برای عبور از شرایط فعلی کفایت می کند که البته یک بخش دیگر هم لازمه کار است و آن هم مناسبات بین المللی است؛ چراکه سخت ترین مواضع بر اساس حقانیت رامی توانیم با یک دیپلماسی اسلامی در دنیا به کرسی بنشانیم .

منبع: خبرگزاری مهر

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نظرعلی
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۸
ایشان فردی لایقند .اونوقت که از هتد اومدن ،دانش آموخته حوزه آسیا بودند . بعد ها با تلاش و همت و ایجاد وحدت بین دانش آموختگان هند دبیر کل این حوض در آسیا شدند. موفقیت ایشان را آزرومندیم.