صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۲۱۳۲۵
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۱ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲
کامران ساروقی عضو هیئت‌رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران گفت: قیمت ۱۳ هزار تومان برای نرخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان بر اساس هزینه‌های واقعی تولید غیرمنصفانه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: عضو هیئت‌رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران گفت: قیمت ۱۳ هزار تومان برای نرخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان بر اساس هزینه‌های واقعی تولید غیرمنصفانه است.

کامران ساروقی اظهار داشت: دولت موظف است محصولات اساسی کشاورزی را بر‌اساس چند مؤلفه همچون هزینه‌های تولید به‌علاوه سود متعارف، نرخ تورم، قیمت بازار جهانی و نرخ مبادله داخل و خارج بخش کشاورزی تعیین کند.

وی با اشاره به نرخ تضمینی خرید گندم درنظر گرفته‌شده برای سال زراعی جاری، افزود: قیمت ۱۳ هزار تومان بر اساس هزینه‌های واقعی تولید غیرمنصفانه است و قیمت گندم و سایر محصولات اساسی کشاورزی باید به‌گونه‌ای تعیین شود تا کشاورز رغبتی برای تولید داشته باشد.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: قیمت گندم در شرایط کنونی اقتصاد کشور، تورم بالا و قیمت بالای نهاده‌های کشاورزی همچون سم، کود، بذر و هزینه ماشین‌آلات بخش کشاورزی و سایر مؤلفه‌های تولید حداقل باید ۱۸ هزار تومان تعیین شود؛ هرچند که اکثر کشاورزان با توجه به هزینه‌های بالای تولید به این قیمت هم راضی نیستند.

وی بیان کرد: دلالان و واسطه‌گران با توجه به قیمت بالای گندم در کشور‌های همسایه بدون شک اقدام به خرید نقدی با قیمت بالاتر خواهند کرد و امکان قاچاق این محصول استراتژیک وجود دارد.

ساروقی گفت: قیمت بالای دام و الزام تهیه علوفه به هر قیمتی باعث می‌شود تا کشاورزان چنانچه قیمت مناسبی برای خرید توسط دولت تعیین نشود گندم خود را به‌صورت سطح سبز به دامداران برای خوراک دام خود به قیمت بالاتر بفروشند.

عضو هیئت‌رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران با اشاره به اینکه وزیر کشاورزی عراق اعلام کرده است که گندم را به قیمت هر تن ۸۵۰ هزار دینار یعنی ۶۵۳ دلار خریداری می‌کند، تصریح کرد: این رقم به ریال ایران هر کیلوگرم ۳۲ هزار تومان است که این فاصله قیمت بدون شک باعث قاچاق شدید گندم از مرز‌های عراق می‌شود.

ساروقی اظهار داشت: با احتمال وجود بحران جهانی در حوزه گندم و مشکلات به‌وجود آمده برای کشور‌های تأمین‌کننده گندم مازاد باید نسبت به افزایش قیمت گندم به‌صورت عادلانه اقدام و از خروج و قاچاق گندم به خارج از مرز‌های کشور به‌صورت جدی جلوگیری شود.