صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۲۰۶۹۱
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۲۳ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۲
حدود یک چهارم افراد ممکن است کمبود ویتامین ب ۱۲ داشته باشند و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که خواب ضعیف می‌تواند نشانه کمبود این ویتامین باشد. بر پایه نتایج مطالعه کنونی، کمبود این ویتامین همچنین سایر ریزمغذی‌ها با کیفیت پایین خواب و استفاده از دارو‌ها برای خواب مرتبط است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: حدود یک چهارم افراد ممکن است کمبود ویتامین ب ۱۲ داشته باشند و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که خواب ضعیف می‌تواند نشانه کمبود این ویتامین باشد.

به گزارش هلث، بر پایه نتایج مطالعه کنونی، کمبود این ویتامین همچنین سایر ریزمغذی‌ها با کیفیت پایین خواب و استفاده از داروها برای خواب مرتبط است.

محققان دریافته‌اند که کمبود نیاسین، منیزیم، کلسیم و فیبر غذایی با خواب کوتاه مرتبط است.

علائم شایع‌تر، به ویژه در کمبود ویتامین ب ۱۲، شامل رنگ پریدگی یا زردی پوست است؛ ته رنگ زرد در اطراف چشم و یا در سفیدی چشم.

کمبود ویتامین ب ۱۲ با مشکلات عصبی نیز مرتبط است. این مورد ممکن است به صورت سوزن و سوزن یا بی‌حسی، به خصوص در پاها ظاهر شود.

سایر علائم روانی کمبود ویتامین ب ۱۲ شامل مشکلات تمرکز، افسردگی، گیجی و حتی فراموشی است.

ردیابی مستقیم این علائم در کمبود ویتامین ب ۱۲ ممکن است دشوار باشد زیرا می‌تواند به دلایل مختلف دیگری مرتبط باشد.

حدود یک چهارم افراد ممکن است کمبود ویتامین ب ۱۲ داشته باشند. بزرگسالان زیر ۶۵ سال به حدود ۱.۵ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ در روز نیاز دارند.

ویتامین ب ۱۲ معمولا از طریق رژیم غذایی توسط بدن به دست می‌آید. غذاهای حاوی ویتامین ب ۱۲ شامل لبنیات، جگر، ماهی قزل آلا و تخم مرغ است. سایر منابع خوب ویتامین ب ۱۲ شامل مرغ و شیر کم چرب است. غلات صبحانه غنی شده نیز حاوی ویتامین ب ۱۲ هستند.

نتیجه‌گیری در مورد رژیم غذایی و ریزمغذی‌ها از مطالعه‌ای حاصل می‌شود که داده‌های نظرسنجی ملی سلامت و ارزیابی تغذیه را تجزیه و تحلیل کرد که به‌طور منظم از هزاران نفر در ایالات‌متحده نظرسنجی کرده است.

نویسندگان این مطالعه نتایج را چنین توضیح دادند؛ خواب کوتاه به‌طور قابل توجهی با بیشترین تعداد مواد مغذی مرتبط بود که ارتباط معکوس با مصرف منیزیم، نیاسین، ویتامین D، کلسیم و فیبر رژیمی را نشان می‌دهد.

این مطالعه همچنین سطوح پایین ویتامین ب ۱۲ را با خواب بدتر مرتبط دانست.