صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۱۸۶۸۰
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۳ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
یک فوق تخصص آسم و آلرژی، رینیت آلرژیک را یک بیماری التهابی شایع مخاط بینی عنوان کرد که با توجه به شباهت علائم آن با کووید ۱۹ باعث نگرانی برخی از مبتلایان شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر:یک فوق تخصص آسم و آلرژی، رینیت آلرژیک را یک بیماری التهابی شایع مخاط بینی عنوان کرد که با توجه به شباهت علائم آن با کووید ۱۹ باعث نگرانی برخی از مبتلایان شده است.
 
سید علیرضا مهدویانی، آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک را یک بیماری التهابی شایع مخاط بینی عنوان کرد و افزود: این مسئله با عطسه‌های مکرر، خارش، آبریزش بینی و احتقان بینی مشخص می‌شود.
 
به گفته این فوق تخصص آسم و آلرژی، اغلب از رینیت آلرژیک به عنوان یک مشکل فصلی یا آلرژی بهاره نام برده می‌شود اما این بیماری می‌تواند با التهاب پایدار مخاط بینی و التهاب عفونی نظیر سرماخوردگی یا سینوزیت همراه شود، بنابراین افراد دارای آلرژی بینی مشکلات بیشتری با سرماخوردگی ویروسی دارند.
 
وی، رینیت آلرژیک را به دو نوع فصلی ( Seasonal) و سالپا (perennial) طبقه بندی کرد و گفت: در آب و هوای معتدل، گرده گیاهان مسئول رینیت آلرژیک فصلی هستند.
 
به گفته این فوق تخصص آسم و آلرژی، گرده درختان در فصل بهار، گرده چمن‌ها در ابتدای تابستان، گرده علف‌های هرز در انتهای تابستان و اوایل پاییز به عنوان آلرژن‌های خارج از محیط منزل مسئول ایجاد علائم آلرژی در این بیماران هستند.
 
مهدویانی خاطرنشان کرد: رینیت آلرژی سالپا (perennial) اغلب در اثر آلرژن های داخل محیط منزل ( Indoor) نظیر مایت، ( هیره) پشم و پر حیوانات خانگی مثل سگ، گربه و سوسک ایجاد می‌شود.
 
وی، تظاهرات کلینیکی این بیماری را شامل شکایاتی نظیر احتقان بینی، خارش، عطسه، آبریزش از بینی ذکر کرد که گاهی با خارش و اشک ریزش چشم همراه می‌شود و هنگامی که فرد در معرض آلرژن های مسئول قرار گیرد این شکایات افزایش می‌یابد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: این بیماری با سایر بیماری‌های التهابی غشای مخاط تنفسی مانند آسم، سینوزیت، اوتیت مدیا (عفونت گوش میانی) ارتباط تنگاتنگی دارد.
 
وی، درمان آلرژی بینی را بر سه اصل پیشگیری از تماس با آلرژن‌ها، درمان دارویی (فارماکوتراپی) و در نظر قرار دادن حساسیت زدایی (ایمونو تراپی، واکسن‌های آلرژی) استوار دانست.
 
فوق تخصص آسم و آلرژی، اقدامات اختصاصی در راستای تماس کمتر با آلرژن‌های خارج و داخل محیط خانه را باعث کاهش ریسک حساسیت و علائم آلرژیک در فرد برشمرد.
 
به گفته وی، تنها اقدام مؤثر برای اجتناب از آلرژن‌های حیوانات (سگ و گربه) دور کردن آنها از خانه است. اجتناب از گرده گیاهان و قارچ‌ها نیز با قرار گرفتن در محیط‌های دارای دستگاه‌های تهویه هوا امکان پذیر است.
 
مهدویانی، استفاده از پوشش‌های ضد آلرژی (Allergen-Proof) بر روی بالش‌ها را باعث کاهش تماس با مایت‌ها دانست و تاکید کرد: ملحفه تشک و پوشش بستر خواب فرد مبتلا به آلرژی نیز باید هر هفته با آب داغ شسته شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در بیماری کرونا علاوه بر تب، سرفه، بدن درد و ضعف عمومی، شاهد بروز علائمی نظیر آبریزش بینی، گرفتی و احتقان بینی و گلو درد در بیمار هستیم. بنابراین با توجه به پاندمی فعلی بیماری کرونا و ملاحظات اپیدمیولوژیک، وجود این علائم در حال حاضر در هر فردی بیماری کرونا تلقی می‌شود.
 
به گفته مهدویانی، حداقل کار در مورد این بیماران (البته در موارد خفیف) رعایت موارد توصیه شده نظیر درمان علامتی، استراحت، تغذیه مناسب، مصرف مایعات و رعایت اصل جداسازی حداقل به مدت دو هفته است.
 
وی، سابقه وجود آلرژی بهاره در فرد مبتلا را یکی از عوامل افتراق آن از کرونا برشمرد و گفت: در آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک نیز علائم آبریزش از بینی، احتقان بینی و گاهاً سرفه و سردرد وجود دارد، افراد مبتلا به آلرژی بهاره اغلب دارای سابقه این علائم در سال‌های گذشته یا حداقل ماه‌های گذشته بوده‌اند درحالی که در بیماری کرونا این علائم به صورت ناگهانی اتفاق می‌افتد و دارای سابقه این علائم در سال‌های قبل نبوده اند.
 
مهدویانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک معمولاً تب، بدن درد، ضعف و بی اشتهایی وجود ندارد درحالی که کرونا اغلب همراه با این علائم و بعضاً همراه با کاهش یا فقدان حس بویایی است.
 
این فوق تخصص آسم و آلرژی، وجود درگیری چشمی به صورت خارش، اشک ریزش و قرمزی ملتحمه را ویژه بیماری آلرژی بهاره دانست که در بیماری کرونا این موارد کمتر دیده می‌شود.
 
مهدویانی افزود: وجود تب و سرفه جزو شایع‌ترین شکایات در بیماری کرونا است که در آلرژی فصلی وجود نداشته یا کمتر وجود دارد، در حالی که خارش بینی و چشم از شکایات کلیدی برای تشخیص رینیت آلرژیک و افتراق آن از بیماری کرونا است.