صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۱۵۸۷۲
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۵ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه به وزیر خارجه چین اطلاع داده که عرضه هرگونه تسلیحات به روسیه، خط قرمز روابط اروپا با چین خواهد بود، از پکن خواسته به روسیه سلاح ندهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه نشست شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا در «بروکسل» از چین درخواست کرد که از عرضه تسلیحات به روسیه خودداری کند.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، بورل در جمع خبرنگاران به دیدار با وزیر خارجه چین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ اشاره کرد و گفت: «من گفت‌وگوی طولانی با «وانگ یی» (وزیر خارجه چین) داشتم و نگرانی شدید خود را درباره ارائه تسلیحات چین به روسیه ابراز کردم و از او خواستم که از چنین اقدامی خودداری کند. به او اطلاع دادم که این خط قرمزی در روابط ما خواهد بود».

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه افزود که وزیر خارجه چین به وی اطمینان داده است که چین «هیچ برنامه‌ای برای عرضه تسلیحات به روسیه ندارد» اما «ما (اتحادیه اروپا) همچنان در این خصوص هوشیار هستیم».

پیش از این نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای به چین هشدار داد و گفت: «ما شاهد عرضه حمایت‌های غیرمرگبار آن‌ها به روسیه برای استفاده در اوکراین بوده‌ایم. نگرانی‌ که هم‌اکنون داریم بر اساس اطلاعاتی است مبنی بر آن‌که آن‌ها در حال بررسی ارائه کمک‌های مرگبار هستند و ما به وضوح بر آن‌ها شفاف‌سازی کرده‌ایم که این مسئله مشکلات جدی برای ما و در روابط ما (چین-آمریکا) به وجود خواهد آورد» (جزئیات بیشتر).

وزارت خارجه چین نیز در واکنش به اظهارات بلینکن اعلام کرد که واشنگتن در جایگاهی قرار ندارد که بخواهد برای پکن تعیین تکلیف کند.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات بلینکن تصریح کرد: «ایالات متحده در جایگاهی نیست که بخواهد از چین درخواست کند. ما فشار یا اجبار و زور را نمی پذیریم».

متحدان غربی اوکراین به ویژه ایالات متحده آمریکا طی هفته‌ها و ماههای اخیر در تریبون‌های مختلف از گسترش همکاری روسیه با ایران و چین و کره شمالی ابراز نگرانی‌ کرده‌اند.

کشورهای غربی در حالی نگران کمک نظامی ایران و چین و کره شمالی به روسیه هستند که از زمان آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی، این کشورها به خصوص آمریکا و انگلیس از طریق تشدید فشار تحریم‌ها علیه روسیه و عرضه انواع تسلیحات به کی‌یف به طولانی شدن جنگ اوکراین کمک کرده‌اند.