پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارس: در ادامه تخریب های سازمان یافته در بافت تاریخی شیراز برای توسعه حرم حضرت شاهچراغ(ع) و ایجاد راه های ارتباطی و اتصال تمام حرم های امامزادگان مدفون در پهنه 360 هکتاری این بافت ارزشمند، تخریب بناهای تاریخی مسیر امامزاده ابراهیم(ع) تا حرم شاهچراغ(ع) از روز دوشنبه 17 بهمن 1401 آغاز شد.
محمدمهدی کلانتری، دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز و دبیر پویش های اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی معماری، مرمت و شهرسازی ایران گفت: راه ارتباطی به طول 1000 متر و عرض نامشخص در شرایطی در حال تملک و تخریب ضرب الاجلی قرار گرفته که هیچ گونه طرح مصوبی در کمیسیون ماده 5 استان فارس و شورایعالی معماری و شهرسازی کشور ندارد.
عکس خام از بافت
وی افزود: به گفته شاهدان عینی، از دیروز لودرها و بولدوزرها در حال تخریب و آواربرداری بناهای تاریخی و ارزشمند این مسیر هستند و به ساکنان بناهای مستقر در این مسیر اخطار شفاهی تخلیه داده شده است، و با آنکه هنوز روند تملک بناها انجام نشده، عملیات تخریب وارد فاز اجرائی شده است.
دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز گفت: با توجه به اینکه این راه ارتباطی هیچ طرح مصوبی ندارد، هنوز از تعداد بناهای تاریخی و ارزشمندی که برای اتصال این دو حرم تخریب خواهد شد، اطلاعی در دست نیست. اما آنچه از بررسی آخرین تصویر هوایی برداشت میشود، اکثرا بناهای این بافت تاریخی، ارزشمند و متعلق به دوره قاجار است. هرچند بناهای ثبت ملی شده این محدوده به نسبت کل بناهای ارزشمند و حائز ثبت، عدد کمی است، اما باید گفت تعمدی برای عدم ثبت بناهای کل پهنه 360 هکتاری بافت تاریخی شیراز از سالها پیش وجود داشته تا جهت طرح های توسعه ای، راحت تر تخریب شوند.
کلانتری افزود: با تمام تخریب های گسترده ای که در 27 سال اخیر در پهنه 360 هکتاری بافت تاریخی شیراز اتفاق افتاده، در حال حاضر این بافت دارای 2500 اثر تاریخی ارزشمند است که تنها 410 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است. هرچند تجربه سالیان اخیر نشان داده که ثبتی بودن یک بنا هم مانع از تخریب آن نشده و 10 اثر ثبت ملی نظیر خانه پور نواب، سلیمی، منتصری، رقیه رسولی و ... در حدفاصل سالهای 89 تا 96 جهت طرح توسعه 57 هکتاری حرم حضرت شاهچراغ (ع) توسط نهادهای مسئول با خاک یکسان شده است.
عکس علامت گذاری شده بافت
عکس از تخریب بناهای مسیر ارتباطی امامزاده ابراهیم تا حرم شاهچراغ دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱