صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۱۲۵۴۲
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۲۱ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۱
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: اینستاگرام و واتساپ بیشتر از وضعیت موجود محدود نمی‌شود، اما همچنان جمهوری اسلامی ایران بر قانونمند شدن این پلتفرم‌های خارجی تاکید جدی دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: اینستاگرام و واتساپ بیشتر از وضعیت موجود محدود نمی‌شود، اما همچنان جمهوری اسلامی ایران بر قانونمند شدن این پلتفرم‌های خارجی تاکید جدی دارد.

به گزارش «انتخاب»؛ حجت‌الاسلام مرتضی آقا تهرانی در حاشیه جلسه شورای اداری فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اظهار کرد: به‌هرحال باید نماینده‌ای از این پلتفرم‌های خارجی به کشور ما معرفی شوند که تاکنون این امر محقق نشده است.

به نوشته ایسنا، وی افزود: اکنون در کشور آمریکا برای واتساپ، اینستاگرام و توئیتر ۲۷۰ قانون بازدارنده برای شرایط استفاده حد و حدود وضع شده است، یا در اروپا که خیلی قوانین سختگیرانه‌تر هست.

حجت‌الاسلام آقا تهرانی، یادآور شد: به‌هرحال باید این شرایط در گذشته و قوانین مربوط به استفاده از پلتفرم‌های خارجی در کشور تصویب می‌شد، اما به‌ هردلیلی نشد، اکنون این قوانین در قالب تنظیم مقررات و مدیریت فضای مجازی کشور به صورت کمیسیون مشترک درحال بررسی است.

هیچ جای دنیا فضای مجازی بدون مدیریت نیست

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه جای دنیا برای کاربران فضای مجازی شرایط و محدودیت‌های خاصی را دارد، تصریح کرد: البته ما هم خواهان همان قوانین اروپا و آمریکا هستیم که ترجمه آن را به ما بدهند که در کشور خودمان هم استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام آقا تهرانی، اضافه کرد: ما به‌خاطر استقلال و امنیت کشور قطعا باید قوانین مربوط به فضای مجازی را داشته باشیم تا در آینده با اشتباه چند نفر، کل کشور با محدویت مواجه نشوند.

وی افزود: به همین خاطر در کمیسیون فرهنگی، کمیسیون مشترکی به شکل مبنایی درحال کار هستند و روند آن نیز به خوبی در حال انجام است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فضای مجازی اکنون موضوعی درحال رشد است و باید به روز باشد، گفت: به خاطر همین نمی‌توان قانون دائمی بست که تا چه زمانی باشد.

این مسئول یادآور شد: به خاطر همین ما اینستاگرام، واتساپ و توئیتر را در ایران محدود نمی‌کنیم.

"نشان و بله" بهتر از نمونه‌های خارجی آن کار می‌کنند

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه الان به جرات می‌توان گفت که زیرساخت‌ها برای پلتفرم‌های داخلی خیلی با گذشته فرق کرده و بهتر شده است، گفت: سروش و بله تا چند سال قبل با چند سرور کار را شروع کردند اما در مقابل با نمونه‌های خارجی آن که ۵ تا ۶ هزار سرور داشتند، قابل رقابت و مقاومت نبودند.

حجت‌الاسلام آقا تهرانی، افزود: البته با شرایطی که در این چند ماه به واسطه محدودیت‌های ایجاد شده، شرایط پیام‌ رسان‌های داخلی خیلی بهتر شده و قطعا بهتر از این هم خواهد شد.

وی با بیان اینکه تا چند سال قبل مسیریاب‌های" ویز" روی گوشی‌ها که می‌گفتند اسرائیلی هست، حالا مخاطبان داخلی از مسیریابی‌های اشتباه آن شاکی شده بودند، گفت: خوشبختانه مسیریاب‌های داخلی "نشان و بله" کاملا ایرانی، عملکرد خوب و مسیریابی درست توانسته نظر کاربران خود را جلب کند و قطعا دیگر پیام رسان‌های داخلی بهتر از این هم خواهند شد.

کمیسیون فرهنگی مجلس به دنبال طرح جدید حجاب

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی در خصوص آخرین شرایط برای فعالیت دوباره گشت ارشاد یا وضعیت حجاب در کشور، گفت: رعایت عفاف و حجاب از قواعد و قانون اسلام است موضوعی نیست که بخواهند چیز جدیدی به آن اضافه کرد؛ یک وظیفه دینی و تکلیفی است که مرد و زن ملزم به رعایت آن هستند.

حجت‌الاسلام آقا تهرانی، اضافه کرد: شورای انقلاب فرهنگی حدود ۳۷ سال قبل قانون مربوط به عفاف و حجاب را بسته و طبق آن ضوابط، سیاستگذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون در کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص نحوه اجرا و چگونگی آن و اینکه قانون جدیدی به آن باید اضافه شود، جلسات زیادی داشته است، گفت: طرح جدیدی برای اجرا در حوزه عفاف و حجات داریم که به‌ زودی رونمایی و اجرایی خواهد شد.