صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۱۱۸۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۳ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حالي كه مسئولان وزارت تجارت و نمايندگان مجلس علت گراني گوشت مرغ را ناشي از وجود واسطه‌ها دانسته و اعلام مي‌كنند مشكل مرغ 7500 توماني كمبود خوراك و گراني آن نيست، محاسبات انجام شده خلاف اين موضوع را نشان مي‌دهد.

بر اساس يك محاسبه ساده قيمت مرغ در بازار بر اساس هزينه تمام شده حدود 7100 تومان مي‌شود و اين يعني حدود 500 تومان از مبلغ بازار كمتر است كه مي‌توان اين رقم را به گراني گوشت مرغ و نقش فرصت‌طلبان نسبت داد.

از آنجايي كه كنجاله سويا پس از كمي تعديل قيمت اكنون به كيلويي 1255 تومان رسيده اما به جاي آن ذرت به كيلويي 675 تومان افزايش يافته است به گفته مديرعامل اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي كشور بر اين اساس قيمت تمام شده هر كيلو مرغ زنده در مرغداري به طور ميانگين به 4900 تومان رسيده است.

با توجه به اينكه 28 درصد از وزن هر كيلوگرم مرغ زنده امياء و احشام بوده و در حين كشتار از دست مي‌رود، از هر كيلوگرم مرغ زنده 720 گرم گوشت مرغ استحصال مي‌شود كه اين وزن از دست رفته روي هر كيلو گوشت مرغ مجددا محاسبه مي‌شود به اين ترتيب 1400 تومان به قيمت اوليه مرغ زنده افزوده مي‌شود و بهاي هر كيلوگرم آن به 6300 تومان مي‌رسد.

حال با توجه به محاسبه كيلويي 120 تومان هزينه كشتار و بسته‌بندي گوشت مرغ ـ كه رييس انجمن صنفي طيور آن را عنوان و تاكيد كرده اين نرخ به هيچ وجه بيش از 120 تومان نبوده است ـ تا اين مرحله هزينه تمام شده هر كيلو گوشت مرغ 6420 تومان مي‌شود.

همچنين به گفته مديرعامل اتحاديه مرغداران گوشتي كشور كيلويي 200 تومان هزينه خرده‌فروشي براي مغازه‌داران در نظر گرفته مي‌شود كه قيمت اين محصول تا بدين‌جا به 6620 تومان مي‌رسد.

اما با توجه به اينكه بخشي از نياز مرغ استان تهران به صورت زنده از استان‌هاي همجوار از جمله مازندران، سمنان، قم، قزوين و اراك تامين مي‌شود و روزانه از مرغداري‌هاي اين استان‌ها به كشتارگاه‌هاي تهران منتقل مي‌شوند، هزينه حمل و نقل مرغ زنده كه از مسافت‌هاي گوناگون به كشتارگاه مي‌رسد را نيز بايد لحاظ كرد.

همچنين هزينه حمل گوشت مرغ از كشتارگاه به مغازه‌هاي مختلف موجود در سطح شهر هم به عنوان هزينه حمل و نقل اضافه مي‌شود حال اگر هزينه حمل و نقل هر كيلو مرغ 200 تومان در نظر گرفته شود قيمت تمام شده هر كيلوي آن تا اينجا به 6820 تومان مي‌رسد.

در عين حال ذكر اين نكته ضروري است كه مبلغ 4900 توماني مرغ زنده به طور ميانگين بوده و اين مبلغ در استان تهران بيش از اين ميزان است.

در اين ميان سود عاملان واسطه‌اي كه مرغ زنده را از مرغداري به كشتارگاه تحويل مي‌دهند و پس از كشتار توزيع مي‌كنند هم به هزينه تمام شده هر كيلو مرغ اضافه مي‌شود كه اگر اين مبلغ را نهايتا 280 تومان در هر كيلوگرم درنظر گرفته شود، حدود 400 تومان مبلغ مازاد و حلقه‌ گم‌شده‌ باقي مي‌ماند كه به نظر نمي‌رسد مشكل گراني گوشت مرغ كيلويي 400 تومان باشد و انتظارات مسئولان و مصرف كنندگان از كاهش قيمت گوشت مرغ انتظار كاهش كيلويي 2500 توماني‌ است!

چراكه طبق وعده مهدي غضنفري ـ وزير تجارت ـ‌ گوشت مرغ در اين هفته با 2500 تومان كاهش قرار است كيلويي به كمتر از 5000 تومان تقليل يابد؛ البته اينكه چگونه و با چه سياستي قرار است هزينه تمام شده توليد كاسته شود يا اينكه يارانه پرداخت شود يا .... تاكنون اعلام نشده است.

اين درحالي است كه مديرعامل شركت پشتيباني امور دام از وفور نهاده‌هاي توليد خبرداده و تصريح كرده عامل گراني گوشت مرغ خوراك و دان مرغ نيست و علت آن را بايد در جايي ديگر جست‌جو كرد! همچنين ايرج نديمي ـ عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي ـ نيز تاكيد دارد مرغ نبايد بيش از 4000 تومان باشد يا نهايتا چندصد تومان بالاتر؛ در غير اين صورت سوء استفاده و تخلف صنف، رانت، واسطه‌گري و دلالي غيرمولد وجود دارد.

در پي روند صعودي نرخ گوشت مرغ و اختلاف نظر مرغداران با شركت پشتيباني امور دام در زمينه مشكلات مربوط به واردات و كمبود خوراك مرغ و گراني آن، قرار بود هفته گذشته مشكلات توليد گوشت مرغ و قيمت اين محصول در بازار مصرف در نهاد رياست جمهوري و با حضور رييس جمهور و مرغداران و مسئولان وزات تجارات مورد بررسي قرار گيرد اما اين جلسه لغو و تصميم‌گيري در اين خصوص به هفته جاري موكول شد.

حال بايد منتظر ماند و ديد آيا مسئولان در هفته جاري بنا دارند كه به بررسي مشكلات و تصميم‌گيري در اين باره بپردازند و مصرف‌كنندگان به مرغ 5000 توماني برسند؟!


منبع: خبرگزاری ایسنا

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۷
من یک پیمانکار ساختمانی هستم .
سال ها است در مناقصات شرکت میکنم . شرط گرفتن کار ارائه پایین ترین قیمت و بالاترین توانایی و امکانات است . تازه بعد از آن باید ضمانت بانکی ( متناسب با مبلغ قرارداد و نوع کار و پیش پرداخت ) و همچنین پرداخت بیمه و مالیات و . . . و کسر ده درصد از هر صورت وضعیت به عنوان ضمانت حسن انجام کار هم به عهده پیمانکار است . در آخر هم .... !
حالا چطور قبول کنیم که مرغ ( یا هر محصول دیگری ) بدون ضابطه و با هر قیمت و هزینه تمام شده ای پذیرفته شود .
مرغدار ( یا هر تولید کننده ای ) اگر نمیتواند قیمت تمام شده را پایین بیاورد ، باید ورشکستگی را بپذیرد . وگرنه مرغ رو اگه تو حیاط هر خونه ای هم ولش کنی هرچی دستش بیاد میخوره و بزرگ میشه حالا به هر قیمتی .
ناشناس
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۷
امیاء و احشا و پر مرغ قیمت ندارد ؟
این جوری که وزن جعبه و آدمی که مرغ ها رو دستش گرفته و رفته روی ترازو هم باید حساب بشه !!!!
ناشناس
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۷
سایت محترم انتخاب لطفا اگه امکان داشته باشه نرخ مرغ را در چند کشور غربی و چند کشور آسیایی و عربی درج کن . لطفا - خواهشا - تمنا میکنم
ناشناس
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۷
پس قيمتها در بازار واقعي است