پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یورونیوز: مجلس اپوزیسیون ونزوئلا تصمیم گرفت خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت این کشور و دولت موقت او را منحل کنند. این رای به معنای پایان کار فردی است که زمانی به عنوان یک چهره محبوب و بینالمللی در مبارزه با نیکلاس مادورو شناخته میشد.
این تصمیم در مجلس ملی تحت کنترل مخالفان ونزوئلا گرفته شد که در سال ۲۰۱۵ تشکیل شده و حالا بیشتر جنبه نمادین دارد. بر اساس این رایگیری ۷۲ نفر به انحلال دولت موقت گوایدو رای مثبت دادند در حالی که تنها ۲۹ نفر با آن مخالفت کردند. ۸ رای ممتنع نیز به ثبت رسید.
تقریباً چهار سال پیش، در ژانویه ۲۰۱۹ و پس از آنکه نیکلاس مادورو در انتخاباتی مناقشهبرانگیز همچنان در قدرت ماند، ۵۰ کشور از جمله ایالات متحده و همچنین اتحادیه اروپا رسما گوایدو را به عنوان رهبر مشروع ونزوئلا به رسمیت شناختند. در حالیکه اپوزیسیون ونزوئلا کنترل برخی از داراییهای این کشور در خارج را تحت کنترل دارد، ناکامی گوایدو در یافتن راهبردی مفید برای کنار گذاشتن مادورو باعث شده تا در ماههای اخیر حمایت عمومی از او کاهش یابد.
ونزوئلا تحت رهبری مادورو در سالهای اخیر به کشوری فقیر همراه با تورم وحشتناک، هرج و مرج اقتصادی و کمبود گسترده مواد غذایی و دارویی تبدیل شده است.
حامیان بینالمللی گوایدو به رهبری ایالات متحده موضع محتاطانهتری را در قبال این اتفاقات در پیش گرفتهاند. یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش شود در این رابطه به خبرگزاری فرانسه تاکید کرد که حمایت کاخ سفید از اپوزیسیون دموکراتیک ونزوئلا و دولت موقت، صرف نظر از شکل و ساختار آن، ادامه خواهد یافت.
همزمان، دولت جو بایدن، از تصمیم دولت مادورو برای بازگشت به مذاکرات با مخالفان استقبال کرد و به عنوان پاداش، کاهشی جزئی در تحریمهای خود علیه صنعت نفت ونزوئلا اعمال کرد. در عین حال در روندهای منطقهای و در طی ماههای اخیر برخی از کشورهای آمریکای لاتین از جمله برزیل، کلمبیا و آرژانتین به رهبرانی چپ رای دادهاند که میتواند خبر خوبی برای مادورو به شمار آید.
سه حزب از چهار حزب اصلی اپوزیسیون ونزوئلا روز جمعه به پایان کار دولت موقت گوایدو رای مثبت دادند. این احزاب در بیانیهای مشترک در این رابطه تاکید کردند که «دولت موقت دیگر مفید نیست و مردم هم علاقهای به ادامه کار آن ندارند.» گوایدو روز پنجشنبه تلاش فراوانی کرده بود که فرآیند پایان دادن به کار دولت موقت خود را به تاخیر بیندازد. او در این خصوص گفت: «پیشنهاد من این است که باید از نهاد، که بالاتر از افراد هستند دفاع شود و نباید بگذاریم این ابزار نابود شود.»
به هر ترتیب هرچند گوایدو از کار برکنار و دولت موقت او هم منحل شده اما مجلس ملی تحت کنترل اپوزیسیون اصرار دارد که دست نخورده باقی بماند حتی اگر قدرتی نداشته باشد. این نمایندگان میگویند انتخابات پارلمانی که در آن وفاداران به مادورو به قدرت رسیدهاند با تخلفات و تقلبهای گسترده همراه بوده است.