صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

يکشنبه - ۳۰ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۷۰۳۶۴
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۰۳ - ۳۱ تير ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رييس اداره پیشگیری و درمان وزارت بهداشت از موج جدید تزریق "شیشه" در ایران خبر داد و نسبت به تبلیغ این ماده مخدر در آرایشگاه‌های بانوان به عنوان لاغرکننده هشدار داد. ایران به صادرکننده این ماده مخدر تبدیل شده است.

به گزارش انتخاب ؛ وزارت بهداشت ایران درباره موج جدید تزریق ماده مخدر شیشه و همچنین تبلیغ شیشه در سالن‌های آرایشی بانوان هشدار داده است.

فیروزه جعفری رييس اداره پيشگيری و درمان سومصرف مواد وزارت بهداشت نگرانی درباره ماده مخدر شیشه را عوارض زیاد و درمان سخت آن عنوان کرده و گفته است: «اين ماده مخدر در ابتدا از مالزی و تايلند وارد ايران می‌‌شد اما امروزه قاچاقچيان شيشه از ايران در زندان‌های تايلند و مالزی هستند كه اين امر تاسف‌بار است.»

به گفته رييس اداره پيشگيری و درمان سومصرف مواد وزارت بهداشت، کاهش وزن بر اثر مصرف شیشه که در آرایشگاه‌های بانوان تبلیغ می‌شود، به خاطر سوختن چربی‌ها نيست بلكه به دليل تحليل پروتئين‌ها و بی‌‌اشتهايی چند روزه افراد است.

در همین زمینه حميد صرامی مديركل فرهنگی و پيشگيری ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز اردیبهشت ۱۳۹۱، تبلیغات لاغری و شب‌بیداری را مهم‌ترین عامل گرایش دختران به ماده مخدر شیشه عنوان کرده بود.

ولی فیروزه جعفری معتقد است که بدبينی و هذيان‌گویی به‌وجود آمده ناشی از مصرف شيشه حتی بدتر از بیماران مبتلا به اسكيزوفرنی است. او می‌افزاید که درمان دارویی هیچ تاثیری بر افرادی که شیشه مصرف می‌کنند ندارد.

فیروزه جعفری همچنین افزایش تزریق ماده مخدر شیشه را خطری برای ابتلای افراد بیشتری به ویروس HIV عنوان کرده است.

پیش‌تر پرویز مظاهری، دبیر همایش سالانه انجمن روانپزشکان ایران اعلام کرده بود: «مصرف ماده روانگردان مت‌آمفتامین (با نام تجاری شیشه) در حال حاضر از مصرف تریاک، حشیش و هروئین در ایران پیشی گرفته است.»

دلایل افزایش مصرف شیشه

ماده مخدر شیشه به دلیل راحتی استفاده، ارزانی و سهل‌الوصول بودن آن در میان نوجوانان و جوانان بیشترین مصرف‌کننده را دارد.

این در حالی است که به گفته مسئولان جمهوری اسلامی ایران، ۷۰ درصد از ۲۵۰ هزار زندانی ایرانی در ارتباط با مواد  مخدر به زندان افتاده‌اند.

مت‌آمفتامین (یا متاآمفتامین) که در بازار سیاه به "شیشه" شهرت دارد، یک ماده روان‌گردان و محرک اعصاب است. استعمال این ماده مخدر تاثیری مستقیم بر مکانیسم‌های مغز می‌گذارد و باعث شادی و هیجان کاذب در فرد می‌شود.

اختلال شدید در خواب یا بی‌خوابی، بی‌اشتهایی شدید برای ساعت‌ها و حتی روزها و نیز تشنگی مفرط از جمله نشانه‌‌های خطرناک استعمال این ماده‌ی روان‌گردان است.

گفته می‌شود "شیشه" ماده‌ای "غنی‌تر" از هروئین است و اعتیادآوری بیشتری دارد. تولید این ماده در ایران و کشورهای منطقه سال به سال رو به افزایش است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از آمارهای سازمان ملل، در ایران شمار آزمایشگاه‌های تولید "شیشه" کشف شده در طول سه سال گذشته از سه مورد به ۱۶۶ مورد رسیده است.