صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۹۹۹۶۸
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۲۱ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱
تابلو نقاشی «یحیی» اثر «لئوناردو داوینچی» که یکی از نمونه‌های بارز نبوغ این هنرمند ایتالیایی محسوب می‌شود، برای پنجمین سالگرد افتتاح موزه «لوور ابوظبی» به این مکان امانت داده شد. این نقاشی به مدت دو سال در موزه لوور ابوظبی به نمایش گذاشته خواهد شد. «یحیی» از هشتم نوامبر همزمان با سالروز تاسیس لوور ابوظبی در این موزه برای عموم مردم نمایش داده می‌شود. «یحیی» یکی از مهم‌ترین نقاشی‌های «داوینچی» محسوب می‌شود، اما نخستین اثر این هنرمند نیست که در لوور ابوظبی به نمایش گذاشته می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یکی از آخرین و مشهورترین تابلوهای نقاشی «لئوناردو داوینچی» برای جشن سالروز افتتاح موزه «لوور ابوظبی» در این موزه به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش نشنال،‌ تابلو نقاشی «یحیی» اثر «لئوناردو داوینچی» که یکی از نمونه‌های بارز نبوغ این هنرمند ایتالیایی محسوب می‌شود، برای پنجمین سالگرد افتتاح موزه «لوور ابوظبی» به این مکان امانت داده شد.

هفته گذشته، تابلو نقاشی «یحیی» از سالن «گالری بزرگ»، محل نگهداری چندین شاهکار رنسانس از جمله محل نمایش سه نقاشی دیگر لئوناردو، جدا شد تا از موزه لوور پاریس به موزه لوور ابوظبی منتقل شود.

این نقاشی به مدت دو سال در موزه لوور ابوظبی به نمایش گذاشته خواهد شد. «یحیی»‌ از هشتم نوامبر همزمان با سالروز تاسیس لوور ابوظبی در این موزه برای عموم مردم نمایش داده می‌شود.

«یحیی»‌ یکی از مهم‌ترین نقاشی‌های «داوینچی»‌ محسوب می‌شود، اما نخستین اثر این هنرمند نیست که در لوور ابوظبی به نمایش گذاشته می‌شود. تابلو نقاشی «پرتره زن ناشناس»‌ که با عنوان ««La Belle Ferronniere» شناخته می‌شود نیز برای مراسم افتتاح لوور ابوظبی در سال ۲۰۱۷ از لوور پاریس به این شعبه امانت داده شده بود. این نقاشی هم دو سال در مجموعه لوور ابوظبی باقی ماند.

تمثال یحیی بن زکریا، اثر داوینچی

در این نقاشی که اخیرا به ابوظبی ارسال شده است، «یحیی بن زکریا»‌ با پوششی از جنس خز و موهای بلند به تصویر کشیده شده است. «یحیی» در این نقاشی همان لبخندی را دارد که تداعی‌کننده لبخند مشهور «مونالیزا» دیگر اثر «داوینچی»‌ است. گمان می‌رود این اثر در فاصله بین ۱۵۱۳ تا ۱۵۱۶ میلادی نقاشی شده باشد و یکی از نمونه‌های باشکوه از سبک اسفوماتو یا محوکاری است که در دوران رنسانس به کار گرفته می‌شد و در آن به نحوی رنگ‌آمیزی می‌شد که گویی اجسام در میان دود یا مه نشان داده می‌شوند.

لئوناردو وقتی به دعوت پادشاه «فرانسیس یکم» از فلورانس به پاریس نقل مکان کرد این نقاشی را نیز با خود به فرانسه آورد. زمانی که داوینچی در سال ۱۵۱۹ درگذشت، بخش‌هایی از این نقاشی از جمله دست راست و خزی که بدن سوژه را می‌پوشاند همچنان ناتمام باقی ماند.

این نقاشی از پادشاه «فرانسیس یکم» به مجموعه پادشاه «چارلز یکم انگلستان» رسید و در نهایت در سال ۱۶۶۲ از مجموعه «لوئی چهاردهم» سردرآورد. این نقاشی در مجموعه هنری سلطنتی فرانسه باقی ماند تا اینکه در انقلاب سل ۱۷۹۳ به لوور پاریس منتقل شد.

منبع: ایسنا