صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۹۹۶۱۳
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۲۳ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱
75 سال پیش یک راکت توانست سریع‌تر از صوت حرکت کند و دیوار صوتی را بشکند تا برای اولین بار صدای انفجار ناشی از آن به گوش دانشمندان برسد. حالا محققان ناسا قصد دارند به شکلی متفاوت به سراغ این چالش بروند و دستگاهی بسازند که بدون انفجار صوتی بتواند سریع‌تر از صوت حرکت کند و در آینده حمل و نقل پرسرعت را برای ما محقق سازد. ناسا با پروژه‌ای به نام Low Boom Flight قصد دارد راکتی به نام X-59 را طراحی و تولید کند که نقطه مرکزی این پروژه خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

75 سال پیش یک راکت توانست سریع‌تر از صوت حرکت کند و دیوار صوتی را بشکند تا برای اولین بار صدای انفجار ناشی از آن به گوش دانشمندان برسد. حالا محققان ناسا قصد دارند به شکلی متفاوت به سراغ این چالش بروند و دستگاهی بسازند که بدون انفجار صوتی بتواند سریع‌تر از صوت حرکت کند و در آینده حمل و نقل پرسرعت را برای ما محقق سازد.

ناسا با پروژه‌ای به نام Low Boom Flight قصد دارد راکتی به نام X-59 را طراحی و تولید کند که نقطه مرکزی این پروژه خواهد بود. این سازمان می‌خواهد با X-59 نشان بدهد که بدون ایجاد صدای مهیب، می‌توان سریع‌تر از صوت حرکت کرد.

دانشمندان قصد دارند X-59 را در چند شهر به پرواز درآورند تا ببینند واکنش مردم نسبت به صداهای آرام‌تری که از پرواز این راکت به وجود می‌آید، چیست و آیا اصلا این صداها شنیده می‌شوند یا خیر. این نتایج در نهایت با رگولاتورها به اشتراک گذاشته می‌شود تا آن‌ها درباره تغییر ممنوعیت‌های فعلی در این خصوص تصمیم‌گیری کنند.

آزمایش‌های ناسا در سال 2023 آغاز می‌شوند

محققان برای حل مشکل انفجار صوتی ابتدا به درک بیشتری درباره چگونگی ایجاد این صدا دست یافتند و بعد به دنبال کاهش شدت انفجارها از طریق تغییر شکل هواپیما رفتند. این ایده پیش‌تر در برنامه Shaped Sonic Boom Demonstration توسط ناسا آزمایش و موفق ظاهر شده بود. اولین پرواز X-59 برای اوایل سال 2023 برنامه‌ریزی شده است.

«کاترین بام»، مهندس هوانوردی مرکز تحقیقات پروازی آرمسترانگ ناسا در کالیفرنیا می‌گوید: «اولین پرواز فراصوت دستاورد بسیار عظیمی بود، و حالا می‌توانیم ببینیم که از آن زمان تاکنون چقدر پیشرفت کرده‌ایم. کاری که ما حالا در حال انجامش هستیم، شامل مجموعه‌ای از تلاش‌های آن‌هاست.»

اگر این پروژه موفق باشد، احتمالا به دستاورد مهم دیگری در حوزه هوانوردی دست پیدا می‌کنیم و حتی شاید با عصر جدیدی از سفرهای هوایی روبرو شویم.

منبع: دیجیاتو